Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím všechny pejskařky! Ráda bych provedla malou anketku, abych zjistila, čím krmíte své psy. Moje jorkšírka je od 5.měsíce krmena klasickou stravou, tedy kuřecí, krůtí, králičí, hovězí, kachní, vepřové, rybí maso, něco vařené, něco syrové + ovoce a zelenina (především jablka, hrušky, mrkev, květák, kapusta, zelí, banán, brokolice, broskve, okurky…). Přílohy prakticky nedáváme, když už tak výjimečně těstoviny nebo rýži. Do žrádla občas přidávám žloutek, trochu sádla, olivový olej, sýr cottage. Je zdravá, vitální, žádné potíže nemá, nevíme, co je průjem. Samozřejmě občas vyloudí něco u stolu - kousek pečeného masa, křupku atd.
Je jí necelých 20měsíců. Do 5.měsíce byla krmena granulemi - nejdříve Hills, pak Royal Canin, nakonec Nutram. Nechtěla to vůbec žrát (ani se jí nedivím), tak jsme na ni zkoušeli nejrůznějši vifikundace - kapsičky, konzervy, nejvíc se nám osvědčilo asi Shiny dog kuře s tuňákem. Od té doby, co jí stravu připravuji doma, je miska vymetená v momentě. Ještě jsem zapomněla zmínit pangamin - to je u nás největší pochoutka.
Díky za vaše odpovědi.
Vsichni nasi psi byli krmeni (i kocky)vyhradne doma varenou stravou - maso, prilohy, zelenina…Za odmenu sem tam pamlsek, piskoty…Vsichni se dozili ve zdravi velmi vysokeho veku.
Pes ma vedle misky s vodou misku suchych granuli, obcas si je vezme jako prikrm. Dostava pangamin a vzhledem k veku zelatinu na klouby.Je ve vysokem veku v absolutni kondici a to k nam prisel tezce nemocny a tyrany, je z utulku. Nedavame BARF, syrovou stravu-neosvedcila se nam.
Pro chut ma rad kvalitni malo slanou sunku a denne pacholik s cca ctyrmi piskoty ![]()
No já mám trpasličího pinče, dávám mu samozřejmě granule, občas takový ten kupovaný pytlík s masem ve štávě. Syrové vejce, (hlavně když mi zbude z obalování), Maso tak na půl syrové, kosti zbytky z masa (krom kuřecích kostí).. Těstoviny a rýži suchou nesní jedině s omáčkou nějakou… Ovoce a zeleninu taky nemá rád.. ![]()
Ráda se nechám inspirovat ![]()
Taky se ráda nechám inspirovat. Náš pejsek má půl roku a pořád dáváme granule, občas něco vyžebrá, ale jako plnohodnotnou porci nevím, co mu dát… Dáváme granule Royal Canin, které namáčíme ve vodě, protože jinak zvrací - hltá a nekouše! ![]()
Masem, kosti, občas kus banánu, jablka. Bez příloh a zeleniny. Občas na chuť granule, občas kvalitní konzerva + vejce, někdy sýr, sušené maso.
Přidávám jedné kelpu na zuby a občas kolagen.
Granulema, pro joksira bych klido takle varila ale pro dva 50 ti kilove psy si to u nas nedokazu predstavit. Krmim royalem.
@Janichka Já nevařím, většinou dávám syrové, vařím jen to, co nejí syrové. Občas jen přeliju horkou vodou.
Mame doma 11letou fenku…krmime ji hlavne granulema a kapsickama od pedigre pro male psy…ale kazdej se s ni rad podeli o to co zrovna jii
kdyz ty jeji oci a pacinka prosici o jidlo
uz si zvykla ze rohlicek dostane vzdy- ten miluje a kurku od chleba taky
sladky sem tam taky ale to hodne malo…
je zdrava vitalni nikdo by ji nerek ze uz ji je tolik spis se divej ze to neni stene… Je spokojena a to je pro me hlavni…
sice kdyz sme si ji privezli domu rikali sme ze ma smulu…ale prijela babicka a zacala ji davat u snidane od stolu a bylot to…
@bimbama ale i tak je rozdil nakupovat pro yorksira a pro ty nase obry. Ja jsem nekdy tak ve spechu ze jim zapomenu dat i ty granule, zjistim to az zacnou oba po hodine loudit
je to pro me casove i financne vyhodnejsi protoze ten starsi nas na lekach stoji skoro deset tisic a to uz dva a pul roku
Masem.. Syrové mleté i kusové. Syrové kosti. Vše co mi přijde pod ruku - hovězí, vepřové, drůbež, ryby.. Prostě co mám zrovna k dispozici. K tomu zeleninu, vejce, přílohy - zas tak nějak přiměřeně co mám doma
Sem tam přimíchám ROBORAN pro psy nebo řasu. Přidávám olivový olej. Sem tam dám syrovátku. Mám 3 vlké psy a jednu malou.
Nikde není napsaná oficiálně vypočítaná plnohodnotná krmná dávka, jinak krmím psy, u kterých kladu důraz na výkony v práci, jinak jsou krmení sportovní psi v zátěži a jinak výstaváci. Rozdílné krmení dostává pes, kterého potřebuji nasvalit a jinak žere ten, u kterého je potřeba už jen udržet kondici, ona je to celkem věda ušít psům krmení na míru, není to o nabrání odměrky granulí, protože to píšou na pytli
. Zkušený pejskař odhadne, kolik a v jakém poměru zrovna pes potřebuje. Tedy za sebe, mám psy na barfu, občas granule ( dovážené ze Seattle, žádný místní šrot, který nežerou ani slepice ). Co se týče lidských piškotů, ty jsou pro psa strašně sladké a jako pamlsky absolutně nevhodné.
Granule
v zimě jim, teda vlastně už jen jí, uvaříme vepřový nožky, kůže a zavaříme tam těstoviny
Granule, máme malý mrazák… Sem tam (což je tak obden) něco s kocourem dostanou, syrové maso a kosti na zuby.
Barfuji, nyní už jen jednu fenu novofundlanďana, ale v klidu jsem tak krmila dvě.
Granule má pouze když někam jedeme a to opravdu výjmečně, spíš ji i na výlety beru maso. Ona je popelnice, sežere cokoliv. ![]()