Čím mažete cukroví?

5
18.12.19 22:46

Čím mažete cukroví?

Když pečete linecké, jakou používáte marmeládu na slepení? Chtěla jsem letos udělat „zdravější“ variantu a slepovala jsem Relaxem, který je bez cukru. No pak jsem se dozvěděla, že cukr působí jako konzervant, a marmelády bez cukru vydrží jen 3-5 dní, takže do cukroví to není vhodné, jelikož pak plesniví. Máte s tím někdo zkušenost?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

34370
18.12.19 22:48

Taky myslím že bez cukru nevydrží. Já dávám domácí rybízovou.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
21820
18.12.19 22:50

No, asi bych takové cukroví skladovala v chladu, ale zas tak bych se nebála…Já mám tuto marmeládu otevřenou v lednici už několik dní a zatím mi nezplesnivěla.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2028
18.12.19 22:51

Rybizovou. Jinak bych řekla, že v Relaxu určitě nejakej konzervant taky bude, jinak by to v té sklenicce taky moc dlouho nevydrželo.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
22213
18.12.19 22:52
@badmm píše:
Když pečete linecké, jakou používáte marmeládu na slepení? Chtěla jsem letos udělat „zdravější“ variantu a slepovala jsem Relaxem, který je bez cukru. No pak jsem se dozvěděla, že cukr působí jako konzervant, a marmelády bez cukru vydrží jen 3-5 dní, takže do cukroví to není vhodné, jelikož pak plesniví. Máte s tím někdo zkušenost?

Domácí rybízová nebo jahodová. Nic „zdravého“ do cukroví nechci. To radši nepeču. Řekla bych, že v chladu ti to namazané chvilku vydrží. Ono by zplesnivělo i jiné nenamazané, kdyby se nevhodně skladovalo.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
22213
18.12.19 22:56

@badmm
Otevřené to vydrží 5 dní. Konzervant tam není. Jen teda třeba v malinové skoro 40% jablek :roll: Já normálně zavařuju svoje ovoce, aspoň vím, že v jahodové jsou jen jahody.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
7173
18.12.19 22:56

Kupuji přímo Lineckou směs od Hami je tak akorát sladkokyselá. Na zdravé varianty nehraji, nežereme :lol: to celý rok.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
18.12.19 22:59
@Aduš8 píše:
Kupuji přímo Lineckou směs od Hami je tak akorát sladkokyselá. Na zdravé varianty nehraji, nežereme :lol: to celý rok.

Je mají to v obchodech že?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
22213
18.12.19 23:00
@Bubla Bůčková píše:
Je mají to v obchodech že?

směs ovoce (jablka 75%, červený rybíz 17 %, maliny 8%), fruktózo-glukózový sirup, koncenrát z černé mrkve, regulátor kyselosti: kyselina citrónová, želírující látka: pektin, aroma

Výrobek obsahuje zbytkový konzervant (OXID SIŘIČITÝ) ze suroviny.

Nechci rejpat. Ale radši bych se poohlédla po rybízové marmeládě.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
18.12.19 23:03
@Russet píše:
směs ovoce (jablka 75%, červený rybíz 17 %, maliny 8%), fruktózo-glukózový sirup, koncenrát z černé mrkve, regulátor kyselosti: kyselina citrónová, želírující látka: pektin, aroma

Výrobek obsahuje zbytkový konzervant (OXID SIŘIČITÝ) ze suroviny.

Nechci rejpat. Ale radši bych se poohlédla po rybízové marmeládě.

Tohle jde mimo mě, promiň :nevim:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
7173
18.12.19 23:03

@Bubla Bůčková ano, před Vánoci téměř všude, loni jsem ji kupovala v Lidlu.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
22213
18.12.19 23:05
@Bubla Bůčková píše:
Tohle jde mimo mě, promiň :nevim:

Já radši obyčejný cukr a ovoce. Tohle není nic, co bych podala dětem.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
19464
18.12.19 23:05

Mám domácí rybízovou. A jako experiment jsem letos zkusila i kupovanou meruňkovou a malinovou (bez zrníček). Jinak u těch kupovaných koukám na složení, aby tam bylo opravdu to ovoce, co chci - a ne „jablko s příchutí“. A taky jsem nevzala tu, kde byl glukózovou fruktózovej sirup, chci pěkně nefalšovanej „zlej“ bílej cukr :mrgreen:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
47816
18.12.19 23:06

Pouzivam marmeladu na linecke. Nesladim tolik korpusy cukrovi, ale potiram normalne marmeladou a budu si zitra delat puding-maslovy krem.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
22213
18.12.19 23:07
@krtek93 píše:
Mám domácí rybízovou. A jako experiment jsem letos zkusila i kupovanou meruňkovou a malinovou (bez zrníček). Jinak u těch kupovaných koukám na složení, aby tam bylo opravdu to ovoce, co chci - a ne „jablko s příchutí“. A taky jsem nevzala tu, kde byl glukózovou fruktózovej sirup, chci pěkně nefalšovanej „zlej“ bílej cukr :mrgreen:

Ten glukózovo fruktózový sirup je ještě horší než řepný.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama