Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím, mám asi zvláštní dotaz
Jsem 39+1 a už několik dní mám hrůzu - jestliže mi praskne voda doma, třeba v posteli, na pohovce, v pokoji s kobercem… Jak se dá vyčistit? Ve dne v noci radši nosím vložku - klasickou menstruační, zásoby z doby před těhu, spím pro jistotu na igelitu s ručníkem, další igelit mám na pohovce, ale pořád se bojím, co když to bude taková potopa že to z toho igelitu steče, nebo se mi to v noci posune… Jsem asi praštěná co
, ale bojím se abych něco nezničila, zničený koberec v podkroví by už musel zůstat napořád protože jiný tam už nikdy nikdo nedostane (nejdřív jsme položili koberec a až pak obezdívali schody nahoru, teď už se tam s rolí otočit nedá), matrace a pohovka jsou poměrně nové a nebyly zrovna levné…
Tak se chci zeptat, kdyby se mi opravdu „povedlo“ pustit vodu na nevhodném místě, jak - a vůbec jestli - se dá vyčistit?
Díky moc ![]()
Ja mela. takovou naruzovelou vodu, myslim nic, co by neslo vycistit..
Ale spis, jak to budes pak delat s ditetem, kdyz jsi takhle hakliva? ![]()
Ukapla mi v posteli na bilem..nic co by nevypral bezny prasek. Pocitam, ze mas hormony na totalni vysi
neboj nic, ale jak bylo psano decko ti toho spatle mnohem vic. Pocitam, ze ja budu malovat a cistit koberec v kuchyni asi az v jeho 18.-cti ![]()
@Danča1984
před porodem mě tohle teda ani nenapadlo řešit… Asi máme prachsprostě obyčejné spotřební věci, kterých mi není líto natolik, abych spala v posledních dnech těhotenství na igelitu… Voda mi praskla v posteli… Odneslo to pyžamo, prostěradlo a asi i matrace?! V tu chvíli jsem to opravdu neřešila (a po příjezdu z porodnice už vše bylo vyčistěné, povlečené)… Plodová voda je ‚voda‘… Co budeš dělat, až se Ti miminko někde pobleje? Založíš diskuzi, jak vyčistit zvratky?!
neřeš kraviny ![]()
Příspěvek upraven 05.04.14 v 23:11
Je to jen voda
nic nevypratelného
zbytečně se děsíš. Já teda u obou cítila lupnutí a až jsem se postavila, posadila, tak vytekla. Nijak jsem se tímto nestresovala. V posteli máme pogumovaná prostěradla a to je vše.
A jak píšou holky, miminko ti tolikrát někde hodí šavli… nebo má ze začátku kanárkově žlutý bobek a to je teprv umění vyprat ![]()
@pikola Díky
Ale myslela jsem čím, abych to vyčistila a neudělala nevhodným přípravkem z malého fleku velký flek… A jak jako s dítětem? Jsem sice nezkušená prvorodička, ale co my doma když jsem byla malá, jedli jsme vždycky u stolu takže jogurt nebo rozpatlaná sušenka se fakt nekonaly
A suché drobky zvládne vysavač ![]()
@LadyTommy přesně jsem si vzpomněla, když mi novorozeně doma pos* sedačku obloukem ![]()
Že se miminko může pozvracet s tím počítám, do postýlky mám prostěradla s pogumovanou spodní stranou, na odříhnutí pod krček plenu… Jako flek na triku vem čert, ale zničená mokrá matrace za 5t už je o nečem jiném… ![]()
Já tě chápu
i když budu rodit po třetí, tak voda mi doma nepraskla ani jednou - u prvního mi jí píchali, u druhého prdla až v porodnici na koze a to právě byla potopa, takže se teď taky děsim, co když prdne na „nevhodném“ místě
jako pochybuju že manžel bude vědět jak vyčistit matraci nebo gauč a hlavně že na to bude mít vůbec při hlídání těch dvou raubířů čas, takže to asi stáhne z nejnutnějšího a zbytek bude muset počkat na mě, tak se bojím, aby se to nějak nezažralo
ale pořád lepší doma na gauči, než aby mi praskla někde v obchodě - to je moje druhá noční můra
![]()
@Danča1984 hele, neres to. Kdyz se stane, stane se a neni to zadnej kybl vody. Hlavne kdyz budes mit bezproblemovy porod a zdravy dite. Kdyby se neco stalo, cert vem matraci.