Čím se dá vyprat plodová voda?

278
5.4.14 23:02

Čím se dá vyprat plodová voda?

Zdravím, mám asi zvláštní dotaz :oops: Jsem 39+1 a už několik dní mám hrůzu - jestliže mi praskne voda doma, třeba v posteli, na pohovce, v pokoji s kobercem… Jak se dá vyčistit? Ve dne v noci radši nosím vložku - klasickou menstruační, zásoby z doby před těhu, spím pro jistotu na igelitu s ručníkem, další igelit mám na pohovce, ale pořád se bojím, co když to bude taková potopa že to z toho igelitu steče, nebo se mi to v noci posune… Jsem asi praštěná co :roll:, ale bojím se abych něco nezničila, zničený koberec v podkroví by už musel zůstat napořád protože jiný tam už nikdy nikdo nedostane (nejdřív jsme položili koberec a až pak obezdívali schody nahoru, teď už se tam s rolí otočit nedá), matrace a pohovka jsou poměrně nové a nebyly zrovna levné…
Tak se chci zeptat, kdyby se mi opravdu „povedlo“ pustit vodu na nevhodném místě, jak - a vůbec jestli - se dá vyčistit? :nevim: Díky moc :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35791
5.4.14 23:04

Ja mela. takovou naruzovelou vodu, myslim nic, co by neslo vycistit..

Ale spis, jak to budes pak delat s ditetem, kdyz jsi takhle hakliva? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
5.4.14 23:08

Ukapla mi v posteli na bilem..nic co by nevypral bezny prasek. Pocitam, ze mas hormony na totalni vysi :mrgreen: neboj nic, ale jak bylo psano decko ti toho spatle mnohem vic. Pocitam, ze ja budu malovat a cistit koberec v kuchyni asi az v jeho 18.-cti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kies
5.4.14 23:09

@Danča1984 8o před porodem mě tohle teda ani nenapadlo řešit… Asi máme prachsprostě obyčejné spotřební věci, kterých mi není líto natolik, abych spala v posledních dnech těhotenství na igelitu… Voda mi praskla v posteli… Odneslo to pyžamo, prostěradlo a asi i matrace?! V tu chvíli jsem to opravdu neřešila (a po příjezdu z porodnice už vše bylo vyčistěné, povlečené)… Plodová voda je ‚voda‘… Co budeš dělat, až se Ti miminko někde pobleje? Založíš diskuzi, jak vyčistit zvratky?! :nevim: neřeš kraviny :kytka:

Příspěvek upraven 05.04.14 v 23:11

• Citovat
  • Upravit
14974
5.4.14 23:10

Je to jen voda :nevim: nic nevypratelného ;) zbytečně se děsíš. Já teda u obou cítila lupnutí a až jsem se postavila, posadila, tak vytekla. Nijak jsem se tímto nestresovala. V posteli máme pogumovaná prostěradla a to je vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
5.4.14 23:11

Jinak muzu utesit, me voda prdla az v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
5.4.14 23:11

A jak píšou holky, miminko ti tolikrát někde hodí šavli… nebo má ze začátku kanárkově žlutý bobek a to je teprv umění vyprat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
5.4.14 23:12

@pikola Díky :hug: Ale myslela jsem čím, abych to vyčistila a neudělala nevhodným přípravkem z malého fleku velký flek… A jak jako s dítětem? Jsem sice nezkušená prvorodička, ale co my doma když jsem byla malá, jedli jsme vždycky u stolu takže jogurt nebo rozpatlaná sušenka se fakt nekonaly :nevim: A suché drobky zvládne vysavač ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
5.4.14 23:14

Chces foto, jo? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
5.4.14 23:15

@LadyTommy přesně jsem si vzpomněla, když mi novorozeně doma pos* sedačku obloukem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
5.4.14 23:17

Mam jeste spenatovou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
5.4.14 23:18

Že se miminko může pozvracet s tím počítám, do postýlky mám prostěradla s pogumovanou spodní stranou, na odříhnutí pod krček plenu… Jako flek na triku vem čert, ale zničená mokrá matrace za 5t už je o nečem jiném… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6980
5.4.14 23:20

Já tě chápu :mrgreen: i když budu rodit po třetí, tak voda mi doma nepraskla ani jednou - u prvního mi jí píchali, u druhého prdla až v porodnici na koze a to právě byla potopa, takže se teď taky děsim, co když prdne na „nevhodném“ místě :roll: jako pochybuju že manžel bude vědět jak vyčistit matraci nebo gauč a hlavně že na to bude mít vůbec při hlídání těch dvou raubířů čas, takže to asi stáhne z nejnutnějšího a zbytek bude muset počkat na mě, tak se bojím, aby se to nějak nezažralo :nevim: ale pořád lepší doma na gauči, než aby mi praskla někde v obchodě - to je moje druhá noční můra :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
5.4.14 23:21

@Danča1984 hele, neres to. Kdyz se stane, stane se a neni to zadnej kybl vody. Hlavne kdyz budes mit bezproblemovy porod a zdravy dite. Kdyby se neco stalo, cert vem matraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
5.4.14 23:24

Mam pocit, ze ses tak trochu vic na hlavu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí