Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Bavi Třeba až bude mít doma ročního prcka, tak si na tuto diskuzi vzpomene a sama sobě se zasměje ![]()
@Hanka79 píše:
Kdyz si tu prectes par diskuzi, zjistis, ze kdyz se tu obcas na neco nekdo zepta, dostane odpoved uplne na neco jineho, uplne se to prekrouti a nakonec se to tam pohada…:-D
Taky jsem nepochopila proc tu nekdo prekrouti tvuj dotaz na to, jak to budes resit az budes mit prcka…matlaj se hrusky s jabkama dohromady, ze?
Jinak ja jsem psala, ze jsem nic cistit nemusela, takze nevim jak vypada sedacka apod. od plodovky, ale asi bych to vzala vanishem a nebo si pak nekde pujcila masinku na koberce ci caloun. nabytek a vycistila=vytahla to tim venbud taky vanishem a nebo tim co by mi treba v te pujcovne dali
Haničko, první příspěvek k věci, co mi k něčemu je
Blahopřeji ![]()
Díky moc
Takže existuje mašina, která dokáže dostat bordel i z matrace a čalounění? Nemyslím tím potah, ten i když nenacpu do pračky, dá se vzít do čistírny, ale celou sedačku nikam neponesu, a vyčistit jen povrch, to jde tak maximálně když je fakt zapatlaný od jogurtu nebo marmelády. Tekutina - ať už plodovka, nebo třeba džus - v tom molitanu vevnitř přeci musí udělat paseku
Nehledě na to, že co jsem četla tak ta „voda“ je z velké části miminčí moč, žádná čistá „H2O“. Takže kdybych se do té pohovky počurala, vyšlo by to z hlediska čistoty asi na stejno
![]()
@Bavi píše:
@Danča1984 víš co třeba víc děsí mě? že mi praskne voda ve sprše a že to nepoznámz toho mám větší strach než že mi praskne v posteli
Toho jsem se taky bála, nebo na wc při čurání. Pak mi někdo (mamka, tchýně, kámoška - už nevím) poradili že kdyby to byla moč, můžu proud přerušit, plodovka teče pořád a přerušit nejde. Tak vždycky na wc několikrát zkouším přerušit
Chjo, než porodím, asi zkončím u Chocholouška co
![]()
@Bavi píše:
@Hanka79 tak nevím, ale sama zakladatelka v mnoha příspěvcích diskutuje i o tom, jak bude dítě vést k pořádku, tak nevím proč by ostatní nemohli mluvit o tom samém. taky sis mohla všimnout, že jen málokdy se diskutuje pouze o té jedné dané věci, není natom nic diskusi trochu rozvést ne
Mé příspěvky o čistotnosti dětí byly ale pouze reakcemi na ostatní. Není na tom nic diskuzi trochu rozvést? No mě to moc vhodné nepřijde - ptám se na A, a dostane se mi odpovědi - sice o tom nic nevím, ale neřeš to, B je větší problém. Grrrrrrrrrrrrrrrr
![]()
@Danča1984 rodila jsem 2× a pokaždé mi praskla plodová voda v noci v posteli.
Poprvé jsem měla jen malou přebalovací podložku pod prostěradlem, že to přeci bude stačit (bohužel samozřejmě nestačilo, bylo toho opravdu hodně, s pokračováním i mimo postel
), podruhé už jsem koupila nepropustné prostěradlo. Tu první matraci dostala na starosti moje maminka, půjčila si od čistíci firmy vodní vysavač a pak ji nechala pěkně proschnout. Když jsem přijela z porodnice, nebylo to na ní vůbec poznat, a to jsem měla plodovku i lehce s krví.
Hodně štěstí ![]()
@Danča1984 no jo no, jen abych třeba poznala, že ta voda ze mě vůbec teče(ted myslím v té sprše)
jj myslím že k tomu chocholouškovi nemáš daleko, promin, ale sama to přiznáváš
krom toho řešíš věc, která se ještě nestala a ani se stát nemusí
@aknah31 píše:
Ja jsem to taky nemyslela na zakladatelku zle![]()
![]()
Plodova voda se da dobre vyprat a to nemusi mit starch a vetsinou doma a ni nepraskne
Muzou se bohuzel stat horsi veci, ktere jsou hure odstranitelne nebo vypratelne.
A jataky tak 2-3× denne vysavam a vytiram doma tak 2× tydne, ale uz jsem si zvykla a mam to hotove za par minutPreji zakladatelce aby tech poslednich par dnu do porodu prozila v kliku a nenerovovala se. Ono to urcite vse dobre dopadne a preji krasny a pohodovy porod
![]()
Díky, ale neřeším tady jak to vyperu z prostěradla, ale jak to dostanu ze sedačky, matrace, koberce. Nevím jakou pračku máš Ty, ale do té naší se tyto věci nějak nevejdou ![]()
Jinak děkuju za přání ![]()
Tak jsem nečetla všechny příspěvky, ale mě praskla voda v autě. Jeli jsme z porodky, že druhý den přijedu na vyvolání, no a šup kousek od baráku lup a už to teklo
no a jak jsem vystupovala z auta, tak to teprve byla spoušť. Auto jsme nechali vyschnout, ale flek tam zůstal, no nic, mám památku ![]()
@Hanka79 píše:
Ale jeji dotaz pro ktery zakladala diskuzi byl, jak vycistit plodovku kdyz ji praskne na posteli, na sedacce apod.,jakym ZPUSOBEM to da pryc, ne jak udrzet byt cistej a neznicenej az se dite narodi…nehlede na to, ze jeji prcek muze byt uplne v pohode a nebude nikde nic cmarat a nicit jako ten nas…
Až budu mít pozvracenej koberec, založím diskuzi „Jak dostat miminčí zvratky z koberce“
Že budu denně debordelizovat co mimi nadělalo, s tím počítám. A nebudu radši pokoušet osud, a špinavé věci budu dělat tam, odkud to půjde umýt
Holt pokud mrňous třeba naplive mrkev všude po podlaze (v kuchyni na linu, preventivně ne v děcáku na koberci), rázně ale pokud možno v klidu mu řeknu že se to nedělá, a trestem mu může být třeba to, že místo pohádky po obědě budu ten binec uklízet
„Máma by Ti ráda četla, ale musí to tu uklidit. Kdybys tu mrkvičku neplival, měla by máma čas Ti číst“. Aby od začátku věděl že když nebude mámě přidělávat práci, bude z toho mít i on, že máma bude mít víc času hrát s ním
Jen vyčíhat správný věk, aby to UŽ pochopil, ale JEŠTĚ včas aby se mu to „dostalo pod kůži“ ![]()
@evill píše:
Me zaujalo, ze zniceny koberec by tam uz musel zustat naporad, ze jiny uz tam nikdy nedostanete. To pocitate opravdu s tim, ze budete mit koberec cely zivot?Jinak teda mi na kobercove fleky zabira Larrin koralan. Je to i na gauče atd. Proste jakekoliv textilie, je to z normalni drogerky namicha se to s vodou a vytvori pena, kterou nanasis na skvrnu. Neosvedcil se mi vanish.Příspěvek upraven 06.04.14 v 12:33
Díky
Takže Vanish ne, Larrin
Bohužel, koberec tam bude už na věky věkův, celou 5m širokou roli nevytočíme po schodech, by jsme zas museli zbourat tu zeď kolem
Mamka si takhle nechávala položit koberec, chlapi aby se vytočili tu roli zlomili, a je to tam znát ![]()
@Bavi píše:
@Danča1984 no jo no, jen abych třeba poznala, že ta voda ze mě vůbec teče(ted myslím v té sprše)jj myslím že k tomu chocholouškovi nemáš daleko, promin, ale sama to přiznáváš
krom toho řešíš věc, která se ještě nestala a ani se stát nemusí
To já vim, jsem děsná nervka, beze srandy, kdybych mohla Diazepam, mám v sobě snad už celou krabičku
Včera jsem nemohla spát (luxusní poslíčci), tak jsem hledala abych byla připravená pro všechny případy, a proklikala jsem se až k jiné diskuzi tady, tak mě napadlo založit tuhle. Nečekala jsem že se to tu tak rozjede, myslela jsem tak 2-5 reakcí ![]()
@Danča1984 píše:
To já vim, jsem děsná nervka, beze srandy, kdybych mohla Diazepam, mám v sobě snad už celou krabičku![]()
![]()
Včera jsem nemohla spát (luxusní poslíčci), tak jsem hledala abych byla připravená pro všechny případy, a proklikala jsem se až k jiné diskuzi tady, tak mě napadlo založit tuhle. Nečekala jsem že se to tu tak rozjede, myslela jsem tak 2-5 reakcí
koukám, že termín máš za 6 dní
tak to třeba ani pořádně neprodiskutujem ten obří problém a plodovka už bude na matraci
![]()
@luciealucie píše:
Tak jsem nečetla všechny příspěvky, ale mě praskla voda v autě. Jeli jsme z porodky, že druhý den přijedu na vyvolání, no a šup kousek od baráku lup a už to teklono a jak jsem vystupovala z auta, tak to teprve byla spoušť. Auto jsme nechali vyschnout, ale flek tam zůstal, no nic, mám památku
Tak do porodnice naštěstí pojedu sanitkou a tam jsou na to nachystaní, můj geniální muž si nechal vzít papíry ![]()
A jaký pocit je to lupnutí? Už dlouho mám na spodu pánve, čípku a okolo divné pocity, a poslední cca 2 týdny mě tam i několikrát denně různě dloubne, píchne, zabolí… Někdy je to jen nepříjemné, jindy mě to třeba při chůzi nutí až zastavit a jít na špičky ![]()
@Bekyn píše:
koukám, že termín máš za 6 dnítak to třeba ani pořádně neprodiskutujem ten obří problém a plodovka už bude na matraci
![]()
No kluci prej ven spěchají víc, tak ani těch 6 dní nemusíme vydržet
Mi sestřička v poradně pořád opakuje, že mě od oka odhaduje že to do toho 12.4 nevydržíme
![]()
@Danča1984 píše:
Haničko, první příspěvek k věci, co mi k něčemu je![]()
Blahopřeji
Díky moc![]()
![]()
Takže existuje mašina, která dokáže dostat bordel i z matrace a čalounění? Nemyslím tím potah, ten i když nenacpu do pračky, dá se vzít do čistírny, ale celou sedačku nikam neponesu, a vyčistit jen povrch, to jde tak maximálně když je fakt zapatlaný od jogurtu nebo marmelády. Tekutina - ať už plodovka, nebo třeba džus - v tom molitanu vevnitř přeci musí udělat paseku
Nehledě na to, že co jsem četla tak ta „voda“ je z velké části miminčí moč, žádná čistá „H2O“. Takže kdybych se do té pohovky počurala, vyšlo by to z hlediska čistoty asi na stejno
![]()
![]()
Ano, jsou firmy co bud calouneny nabytek a koberce cisti a nebo ty masiny pujcujou i domu, nasi maji treba takovou malinkou a ono to tu vodu(pripravek apod) jako vysava a vytahuje ven. Tedka je uz na trhu spoustu pripravku na cisteni, Vanish jsem dala spis jako priklad ![]()
Jinak treba ja osobne jsem tu vodu mela trochu i zakalenou, byla trochu do zelena…takze ne kazda zenska muze mit plodovku skoro nezbarvenou ![]()
A postel jsi vyresila, tak tam bych se nebala a na sedaccku apod. bych treba taky pro jistotu neco dala, tech par dni uz to vydrzis ![]()