Čím se dá vyprat plodová voda?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18259
6.4.14 17:18
@Danča1984 píše: :palec: :palec: :palec: Až budu mít pozvracenej koberec, založím diskuzi „Jak dostat miminčí zvratky z koberce“ ;) Že budu denně debordelizovat co mimi nadělalo, s tím počítám. A nebudu radši pokoušet osud, a špinavé věci budu dělat tam, odkud to půjde umýt ;) Holt pokud mrňous třeba naplive mrkev všude po podlaze (v kuchyni na linu, preventivně ne v děcáku na koberci), rázně ale pokud možno v klidu mu řeknu že se to nedělá, a trestem mu může být třeba to, že místo pohádky po obědě budu ten binec uklízet ;) „Máma by Ti ráda četla, ale musí to tu uklidit. Kdybys tu mrkvičku neplival, měla by máma čas Ti číst“. Aby od začátku věděl že když nebude mámě přidělávat práci, bude z toho mít i on, že máma bude mít víc času hrát s ním :nevim: Jen vyčíhat správný věk, aby to UŽ pochopil, ale JEŠTĚ včas aby se mu to „dostalo pod kůži“ :think:

Hele ja malymu nikdy nejak nerikala, ze se nic neplive, nikam nic nehaze a nikdy to zatim neudelal, kresli si jen na papir u stolu, nikdy ho nenapadlo vzit fixu nebo neco a cmarat s ni po zdi apod. Jediny co jsem ho ucila je, ze se s jidlem sedi a nikde nebeha, ja nesnasim, kdyz vidim jak dite pobiha a mama za nim lita s lzickou a jidlem…Rano mu dam treba snidani na konferecni stolek do obyvaku, on si k nemu sedne na malou zidlicku co ma, kouka na pohadku a ji…proste bezproblemu :)naji se a jde si hrat apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
6.4.14 17:26

@Danča1984 tak ti nevím, ale moje má 2 roky, jídlo nijak neplive, ale tak občas se stane jak nechutná a kdybych ji řekla že dneska pohádka nebude protože jsi mi vyplivla jídlo tak mi opravdu ale opravdu neporozumí :mrgreen: řešíš to moc s předstihem ;) každý přeci chce své dítě správně vychovávat, ale tak nějak s rozumem, ty to řešíš podle mě tak nějak až moc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
6.4.14 17:28

@Hanka79 my ti věříme, už po třetí čtu že tvoje dítě po stěně nečmáře :lol: moje třeba taky ne :jazyk: ale nepořádek umí udělat si myslím každé dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15301
6.4.14 17:38
@Danča1984 píše:
Haničko, první příspěvek k věci, co mi k něčemu je ;) :dance: Blahopřeji :potlesk:
Díky moc :hug: :* :* Takže existuje mašina, která dokáže dostat bordel i z matrace a čalounění? Nemyslím tím potah, ten i když nenacpu do pračky, dá se vzít do čistírny, ale celou sedačku nikam neponesu, a vyčistit jen povrch, to jde tak maximálně když je fakt zapatlaný od jogurtu nebo marmelády. Tekutina - ať už plodovka, nebo třeba džus - v tom molitanu vevnitř přeci musí udělat paseku :nevim: Nehledě na to, že co jsem četla tak ta „voda“ je z velké části miminčí moč, žádná čistá „H2O“. Takže kdybych se do té pohovky počurala, vyšlo by to z hlediska čistoty asi na stejno :poblion: :poblion: :poblion:

jj, existuje :) nám sedačku čistil pár spolu s koberci :) Jen je to teda celkem dlouho mokré, je to na celý den, i když je teplo, tak jedině by to manžel zařídil, jak budeš v porodnici, aby to bylo suché, jak dojedeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
6.4.14 17:44
@Popokatepetla píše:
@LadyTommy přesně jsem si vzpomněla, když mi novorozeně doma pos* sedačku obloukem :mrgreen:

Ne vše se musí ukazovat. Stačí trochu soudnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
6.4.14 17:47
@Bavi píše:
@Hanka79 my ti věříme, už po třetí čtu že tvoje dítě po stěně nečmáře :lol: moje třeba taky ne :jazyk: ale nepořádek umí udělat si myslím každé dítě

Ja to pisu zakladatelce, ne tobe, tak to necti, kdyz te to tak zveda ze zidle a musis to komentovat..

Příspěvek upraven 06.04.14 v 17:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
6.4.14 17:49

@Hanka79 já myslela že diskutujem všechny :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
6.4.14 17:50
@Bavi píše:
@Hanka79 já myslela že diskutujem všechny :think: :lol:

Ne ja diskutuju se zakladatelkou a nerejpavcema…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.4.14 18:00
@Beata13 píše:
@Bekyn :potlesk: :palec: jojojo, to je uplne presne vystizeno :mrgreen: houna az za obrazama..:-D a u chlapecku vodotrisk take k nezaplaceni:-D
:lol: ted' jsem se musela hrozně smát(houna za obrazem) :D máma mě říkala, že skočila do kotelny přiložit do kotle, byla to jen chvilička a když přišla ke mě, nejdraději by zdrhla :mrgreen: plína dole, podělaná totálně celá postýlka, zed' a já to ještě pěkně ručičkama toztírala jak po postýlce tak po sobě a jak jsem byla spokojená :mrgreen: prý jsme se řehtala na celé kolo :) no maminka asi ne :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
6.4.14 18:16

Nečetla jsem celou diskuzi, ale jak už se tady psalo, tak jsou vodní vysavače, které čistí koberce, matrace a pod.
Popř. lze koupit speciální pěny na hloubkové čištění čalounění.
Voda sice praskne, ale předpokládám, že to nebude tlak a vystříklo by to jak z kýblu :lol: Mně to vždycky tak nějak odcházelo postupně, tak se to dalo zvládnout.

Co se týká dětí čuňat, dá se to v pohodě, mně se celkem nic nezničilo. Jen občas pití v posteli :nevim:

Zato můj mladší si kdysi v postýlce vymyslel, že prostrčí nohy skrz šprušle, zapřel se o zeď a zatlačil 8o 8o 8o Chtělo se mi plakat :P
Starší je astmatik a vyhodil nám několikrát při kašli jídlo na koberec i zeď…to jsou věci, které fakt ovlivnit nelze :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
6.4.14 18:19
@Danča1984 píše:
Díky :hug: Takže Vanish ne, Larrin :) Bohužel, koberec tam bude už na věky věkův, celou 5m širokou roli nevytočíme po schodech, by jsme zas museli zbourat tu zeď kolem :think: Mamka si takhle nechávala položit koberec, chlapi aby se vytočili tu roli zlomili, a je to tam znát :cert:

Aha, no to nevim, jestli vam nejaky koberec vydrzi na vzdy :). Kdyztak si tam date az to bude neunosne plovoucku :). Ten larrin je fakt super, pustilo mi s nim i kafe z bileho gauce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
6.4.14 18:20

@Katchus tak u mě to byla velká louže, rupnutí asi ve tři ráno a než mi došlo, co se děje, ale i tak, mně odtekla na dvakrát a to poprvé toho bylo fakt dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
6.4.14 18:44
@Janha píše:
@Katchus tak u mě to byla velká louže, rupnutí asi ve tři ráno a než mi došlo, co se děje, ale i tak, mně odtekla na dvakrát a to poprvé toho bylo fakt dost…

Mně tak prdla v noci, v jednu :lol: Ale já jsem tak bleskově vyskočila, že většina byla na dlažbě v chodbě :mrgreen: Stihla jsem se na ní natáhnout :zed: V posteli ale bylo minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
6.4.14 20:48
@Katchus píše:
Nečetla jsem celou diskuzi, ale jak už se tady psalo, tak jsou vodní vysavače, které čistí koberce, matrace a pod.
Popř. lze koupit speciální pěny na hloubkové čištění čalounění.
Voda sice praskne, ale předpokládám, že to nebude tlak a vystříklo by to jak z kýblu :lol: Mně to vždycky tak nějak odcházelo postupně, tak se to dalo zvládnout.

Co se týká dětí čuňat, dá se to v pohodě, mně se celkem nic nezničilo. Jen občas pití v posteli :nevim:

Zato můj mladší si kdysi v postýlce vymyslel, že prostrčí nohy skrz šprušle, zapřel se o zeď a zatlačil 8o 8o 8o Chtělo se mi plakat :P
Starší je astmatik a vyhodil nám několikrát při kašli jídlo na koberec i zeď…to jsou věci, které fakt ovlivnit nelze :D

Mamka to prý měla jako kdyby na sebe vylila kýbl, kamarádka mi to popisovala jako kapající kohoutek, to bude žena od ženy různé, jak velká díra pro odtok se udělá…
Jak píšeš o úklidu po dětech, jsou věci co se neovlivní, když třeba dítě zakašle s plnou pusou (kolikrát něco zaskočí i dospělému), uteče něco z plínky - ona ta fólie musí děsně kousat, se nedivím že je děti (i ti naši staroušci) na sobě nechtějí a svlíkají si je, a když se to rozpatlá, dovedu si to fakt živě představit, za ty roky v nemocnici jsem viděla opravdu mnoho, že člověk mnohdy nevěděl jestli má zvracet nebo brečet (no nebyl čas ani na jedno, umýt, povlíct a šlo se dál) :twisted: Holt s takovými nehodami, píšu to všem, že s tím počítat musím a zlobit se kvůli tomu na dítě nemůžu.
Jiná věc je o úmyslné demolici bytu, čmárání po zdech, matlání potravin po nábytku, vyprazdňování šuplat apod, jasně, děti jsou vynalézavé a stačí chvilka, ale většině se dá snad předejít nebo aspoň zabránit v pokračování, když si bude máma dítěte všímat, holt být ve střehu, jak se říká - vidět za roh, slyšet za dva… Oni často děti zlobí spíš z nudy a lhostejnosti, kdy si jich rodič nevšímá dokud něco neprovedou - něco zničí a pak dostanou na zadek. Kdyby byly hodné, rodič se jich ani nevšimne. Důvod na první pohled divný, takové sebedestruktivní chování, ale je to spíš ze zoufalství, radši chvilka pozornosti při výprasku, než vůbec nic. Opět z vlastní zkušenosti coby dítěte… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
6.4.14 21:10
@Bavi píše:
@Danča1984 tak ti nevím, ale moje má 2 roky, jídlo nijak neplive, ale tak občas se stane jak nechutná a kdybych ji řekla že dneska pohádka nebude protože jsi mi vyplivla jídlo tak mi opravdu ale opravdu neporozumí :mrgreen: řešíš to moc s předstihem ;) každý přeci chce své dítě správně vychovávat, ale tak nějak s rozumem, ty to řešíš podle mě tak nějak až moc ;)

Vím že všechno řeším, protože mám moře času a už mi to fakt leze na mozek :zed: Od srpna na rizikovce s vycházkama sotva tak na nákup (dělat v LDN mezi těma všema bacilama jsem si netroufla, všechny holky odcházely hned se //. Podotýkám že dělat v kanclu, prodavačku nebo co já vim, dělala bych do mateřské, nejsem líná), a teď už se taky radši držím doma, kdyby to na mě přišlo. Jsem tu jak ve vězení mezi čtyřma stěnama, jediný s kým prohodím pár slov je prodavačka v konzumu nebo sousedka o počasí, kamarádky mají svůj život, když některou vidím jednou za 2,3 týdny je to úspěch… Všechno pro malého nachystané, doma naklizeno, balíčky obědů pro muže v mrazáku, kytky přesazené, taška na odjezd pětkrát zkontrolovaná, už nemám do čeho rejpnout… Jednou budu vzpomínat na ten klídek, ale teď je to fakt na hlavu :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí