Důvody pro plánovaný druhý císař

8
3.4.14 14:21

důvody pro plánovaný druhý císař

Ahojky, před 6 lety jsem měla porod císařem (ani jsem nezkoušela rodit přirozeně, poloha, vše bylo v pořádku, ale vyskytla se u me malá kožní infekce v oblasti rodidel) a vše proběhlo hladce. Teď jsem zase těhotná a ráda bych opět císařem. Hrozně se bojím, že by se něco pokazilo, ráda bych plánovaný SC. Doktor mi zatím jen řekl, že pokud jsem jeden měla je pravděpodobné, že půjdu i druhým. Kromě toho že hrozně vyšiluju, což je další důvod proč chci do narkózy, protože mám v sobě takovej blok, že bych so určitě nějak kazila, je ještě nějaký důvod (ty obvyklé jako jsou poloha plodu, velikost a nějaké závažné zdrav. problémy znám) který by mi pomohl dosáhnout plánovaného SC? Popř nějaká porodnice v Praze, kde by ke mě byli v tomto ohleduplní? Díky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
3.4.14 14:22

Říkej, že tě bolí, pálí jizva po prvním SC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
3.4.14 14:23

To je přesně ten typ rady co jsem myslela :hug: díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.4.14 14:26

No to mám odsud :mrgreen: Ale taky se stalo, že to tak opravdu bylo a stejně tlačili do normálního porodu. Tak se sebrali a jeli jinam a tam o ničem jiném než o císaři neuvažovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
3.4.14 14:27

Tak u mě byl druhý císař kvůli těhotenské cukrovce(velmi slabé, od začátku perfektně kompenzované jen dietou) + velký váhový odhad prcka (4,2kg). Nechtěli, abych přenášela, 3 dny před termínem jsem měla nástup, ale s rozhodnutím, zda se zkusí vyvolávat, nebo mě fiknou, se čekalo do poslední chvíle. Byla jsem tak zavřená, že mi nebylo ani kudy píchnout vodu a miminko mělo v den porodu ráno horší monitor, tak nakonec primář zavelel nečekat a během hodiny jsem byla po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
3.4.14 14:28

Jo a na jizvu se mě teda taky pořád ptali - mě teda opravdu bolela a dost, pořád mi ji při UZV měřili, jestli je dost silná, aby nepraskla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
3.4.14 14:31

No mě říkal můj doktor po porodu že mi tu jizvu udělali nějak blbě, hojila jsem se dost dlouho i je docela hnusná :lol: :cert: ale zatím mě teprve čeká registrace do porodnice, tak ještě nevím jak na tom jizva bude později… typovala bych že mě asi taky potrápí, uvidíme)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
3.4.14 14:31

Myslím, že nedávno v nějaké diskuzi psaly budoucí maminky, že v Podolí se jich doktoři ptali jak by chtěly rodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
751
3.4.14 14:32

Já to měla podobně a v. Podolí se mě. ptal dr.,jestli chci sekci nebo normálně. Jen mě upozornil že taky záleží kolik chci ještě dětí. První dítě bylo KP a druhé drobná gynek. komplikace, slo by rodit normálne. Jen nevím jestli Podolí nemá už elektronickou registraci, pak může být těžké se tam zaregistrovat. Jinak jsem to o tyto porodnici slyšela, že dělají rádi císaře :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
3.4.14 14:34

Přesně to s tou jizvou mě napadlo.
Nevím jakou porodnici poradit, ono to někdy záleží i na jednotlivém lékaři. Když jsem byla podruhé těhotná (taky první CS) tak to bylo podle toho kdo byl v poradně - jeden lékař to viděl naprosto jasně na přirozený porod a za týden druhý lékař, když slyšel, že bych se klonila k přirozenému porodu, to viděl jako naprostý hazard.
Nakonec jsem měla opět CS a to kvůli velmi tenké jizvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31399
3.4.14 14:36

Určitě hodně záleží na konkrétní porodnici…třeba v ČB mají systém ten, že v žádném případě nenechají po první sekci druhé těhotenství přenášet. Takže pokud se žena blíží k TP a porodu nic nenasvědčuje, dají jí na vybranou, vyvolat nebo říznout (čerstvá zkušenost z prosince 2013)

jinak na jizvu se to dá svést opravdu asi vždy, na to jsou hodně opatrní, já se jen zmínila o tom, že párkrát týdně mívám v jizvě dyskomfort a už zbystřili opravdu moc. Na druhou stranu nevím, jestli 6 let po prvním císaři ještě někoho jizva zlobí (pokud opravdu není objektivně ztenčená, což kdyžtak uvidí na uzv). Každopádně i tak myslím, že o jednu sekci víc nebo míň, pokud nenarazíš na opravdu zaťatého doktora, tak se přít nebudou a udělají to dle přání pacientky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
3.4.14 14:53

@Thessy kdyz budes tlacit uhrajes to na cokoliv, at uz jizvu ci psychicky blok. V dobe soudnich pri si to maloktery dr troufne hnat Te do spont porodu.
Spis je to skoda pro ty maminy, ktere by rady po cisari spont porod a porodnici je diky takovymto zkusenostem vetsinou taky tlaci do cisarskehi rezu, ono je to preci tak pohodlne pro vsechny (staci odhlednout od rizik pro matku a dite) a hlavne rychle a naplanovatelne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
3.4.14 14:53

V Podolí řežou rádi. Když si postěžuješ na bolest v jizvě a zmíníš špatné hojení po porodu, tak máš docela slušnou šanci. Taky uvidíš na UZV, třeba bude jizva tenká a tam je to jasné. Nebo dítě nad 4kg bývá taky indikace.

• Citovat
  • Upravit
4526
3.4.14 15:03

Mne doktor na gynde rekl, ze jestli chci opet rodit cisarem, at si pak na kontrolach v porodnici postezuju na jizvu. Oni budou mit strach aby nepraskla a je to. :) v porodnici se me nakonec zeptali jak chci rodit..sla jsem znovu do cisare ve spinalni anestezii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.14 15:09

Ahoj! rodila jsem přesně před rokem a přesně po šesti letech po prvním císaři v podolí. měla jsem stejne přání jako ty. Potom stačilo říct, při ultrazvuku jizvy se mě tenkrát normálně zeptali a napsali to do papírů. pak už jsem byla objednána do indikační poradny. akorát jsou to trochu nervy, protože já chtěla mít naplánováno dopředu včas, abych měla jasno. Ale to moc dobře nejde. takže až v nejakem 37. Týdnu jsem dostala ten termín do indikační poradny. a to už jsem měla připravené peníze, že bychom to jako někomu šoupli, kdyby byl problém. ale šlo to úplně v pohodě. Nakonec jsem do poradny nedošla, zavřeli mě na rizikové a druhý den jsem dostala termín.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100