Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Danča1984 píše:
@pikola DíkyAle myslela jsem čím, abych to vyčistila a neudělala nevhodným přípravkem z malého fleku velký flek… A jak jako s dítětem? Jsem sice nezkušená prvorodička, ale co my doma když jsem byla malá, jedli jsme vždycky u stolu takže jogurt nebo rozpatlaná sušenka se fakt nekonaly
A suché drobky zvládne vysavač
to je super názor
napiš za rok nebo za dva… my taky jíme u stolu, ale děti mívají super nápady. minulý týden nablinkala tatínkovi do mobilu
Příspěvek upraven 05.04.14 v 23:51
@Bekyn od roku ditete? maly ma 15 m a nechape, ze se susenkou by mel sedet na miste a nepatlat.to by fakt musel byt porad jen v zidli a to snad ani nejde, byt na kazdy mrnavy zakusek behem dne jen v jidelni stolicce. zakladatelka se musi smirit s tim, ze male deti holt delaj bordel, nebo je muze rezat paskem jako ji tata
![]()
@Danča1984 píše:
Tak z toho zase já strach nemám vůbecSice se má ve středu prý ochladit a to zrovna jdu do poradny, tak by mokré kalhoty nic příjemného nebyly, ale co se týče trapasu, to neřeším - přeci jsem se nepočurala ale rodím ne, to každý normální pochopí že načasovat nejde, a blbečci co by se tomu smáli ať mi třeba vlezou na hrb
![]()
moje slova ![]()
@Bekyn píše:
Ano to je pravda. Ale to popisuješ dobu, která nastane tak od cca roku věku dítěte ( v tom nejlepším případě) ale do té doby???
Malá má 17 měsíců a nesnese, aby byla špinavá, nebo aby bylo smítko na podlaze, nedejbože kapka - to už volá ee a jde pro hadr. Ale když přijdeme z pískoviště, to je pohroma, a to jí fakt neva, že máme písek i v posteli. Teď už jí sama, ale nevysvětlím jí, že má jíst způsobně a držet tu lžičku pořádně, abysme neměli banány i na stropě (jakože fakt máme
). Včera jsem vařila a malá „krmila“ vysavač jablkem, takže paráda. Ale sama se přišla nabonzovat, že „vyvávač ee“, tak dostala ubrousek a musela si to sama utřít, ale stejně… Mě to hlavně pobavilo a ještě jsem si to vyfotila a poslala muži do práce
Podle mě k pořádku ještě vztah mít nemůžou ani v roce a půl.
@svycarka píše:
@Bekyn od roku ditete? maly ma 15 m a nechape, ze se susenkou by mel sedet na miste a nepatlat.to by fakt musel byt porad jen v zidli a to snad ani nejde, byt na kazdy mrnavy zakusek behem dne jen v jidelni stolicce. zakladatelka se musi smirit s tim, ze male deti holt delaj bordel, nebo je muze rezat paskem jako ji tata![]()
Myslela jsem tím, že začít s návyky na hygienu (tzn. mytí rukou po jídle, po nočníku, po příchodu z venku, při jídle pouze v židličce,…) může nejdřív kolem roku věku, aby to mělo smysl a účinek… Určitě jsem nemyslela to, že v roce bude dítě čistotné. To určitě ne. Je mi jasné, že ještě dlouho nepochopí co je to nepatlat všude a nešpinit všechno čeho se dotkne… Mám doma roční holku a vím jak to s ní je. ![]()
Samozřejmě jak jsem psala, bylo o starším dítěti. Nutit miminko aby si uvědomilo že nemá zvracet, a kakat jen do plínky, to nejsem tak naivní. Ale od batolecího věku ho k pořádku vést určitě chci (už jen proto, aby pak se synkem vůbec nějaká má budoucí snacha vydržela
) Jinak přebalovat budu v koupelně - mám takový ten odklápěcí pult 2v1 s vaničkou, a v kuchyni lino, obojí snadno ukliditelné ![]()
@Danča1984 Já mám doma čistotnou a klidnou holčičku, která si jako mimčo pouze dvakrát ublinkla a od cca. roku jí sama lžičkou. Je opatrná a i přes to mám pokreslený gauč, koberec pod jejím stolečkem už nikdy nebude vypadat jako nový a i skříně mám trošku otlučené od hraček a odrážedla. S tím se prostě u dětí musí počítat. Chceme ještě jedno dítě, nábytek zatím pořizujeme levnější. Počítáme s tím, že až bude dcera, případně děti větší, pak se teprv koupí pořádný nábytek. Samozřejmě i pak se může cokoliv stát, ale jsou to jen věci.
@Danča1984 já mám i v dospěláckých postelích ta pogumovaná prostěradla a už stokrát jsem za ně děkovala. Jinak máme nemocného kocoura, tak se nám občas vyčůrá do postele a ten obal matrace to dál nepropustí, takže se jen vypere ![]()
jinak idea čisté domácnosti je hezká, ale je to poněkud na palici, určitě brzy pochopíš, že než stát dítěti pořád za zadkem, tak radši sem tam něco někde utřeš. Třeba malé miminko než se naučíte zkorigovat pití, tak se může přepíjet a hodí šavli, mlíko je mastné. My takhle měli na zdi pruh, když jsem malou dávala odříhnout. O rok později jsem měla druhou holčičku a hodila šavli vedle ![]()
Bobky jsou ultrabarvící a třeba moje děti kadily po každém kojení a vždycky až na záda, jde to dost blbě vyprat, zvlášť pokud jsme byli někde venku a já to nemohla hned namočit ![]()
Však brzy poznáš realitu ![]()
@Danča1984 píše:
@Danitschka Vzpomínám si, že jsem jednou otevřela skleněná dvířka skříňky prudčeji než jsem měla a vyrazila výplň o křeslo. Tak táta sundal pásek, i když jsem to nerozbila úmyslně…Přišlo mi tedy naprosto normální, že se dítě k čistotnosti a pořádku vychovat dá
tak to ti gratulu k takovýmu přístupu rodiče. my když něco takhle rozbili, třeba talíř při utírání nádobí tak nám řekli, že ví, že jsme to neudělali schválně a bylo
myslím, že to s pořádkem nemá co dělat ![]()
@Bekyn
ja to pochopila az pozdeji jak jsi to myslela, byla jsem na tel se segrou… proto ja jsem prozirave zaridila byt a hlavne obyvak v cerne barve, at to alespon pred navstevou vypada nejak kultivovane
segrina puvodne bila sedacka je dnes tusim neco mezi lila a sedomodrozelenou ![]()
Já jsem taky na pořádek, doma pořád naklizeno atd, ale co mám děti to je o něčem jiným, nejlepší je hodně časté hazení šavlí kdekoliv si krkne po krmení a plína to teda pokaždý nezachrání, nebo různý virózy už u větších dětí, když ti poblinká celou postýlku a ještě se stihne vyklonit a máš to i na koberci, mám doma kvůli tomu už i náhradní polštáře, a to nemluvím o miminkovský stolici nebo když mají průjem to se dost blbě pere i čistí, ale žádná tragédie to pro mě není, pračka vypere skoro vše a koberec jsem holt někdy musla čistit i 3× aby nebyl cítit zvratkama
@LadyTommy jezisi no ty mlecne pokadaky az na zada si pamatuju..pustilo mi to fakt az vyvarovanim v hrnci
pak jsem se na to vyprdla a koupila levne"s.raci" bodycka ![]()
@svycarka píše:
@LadyTommy jezisi no ty mlecne pokadaky az na zada si pamatuju..pustilo mi to fakt az vyvarovanim v hrncipak jsem se na to vyprdla a koupila levne"s.raci" bodycka
jo jo a vždycky do čistého, právě oblečeného body ![]()
Tak mě poprvé prdla doma v posteli, a to se vší parádou, bydlela jsem ještě u mamky, a spala na válendě..když jsme se vrátila, už to bylo čisté, jak to mamka vyčistila, to netuším. při druhém těhotenství jsme plánovali kupovat nové matrace, ajá se přiznám, že jsme partnera přemluvila, že to necháme až po porodu, právě z důvodu, abych si tím novou matraci nezničila. no ale obavy byly zbytečné, napodruhé mi voda začala odtékat pomalu. nejprve v posteli „lup“, ale voda žádná, dokojila jsem tedy staršího, a jak jsme vstala, pomalu to teklo..byla jsme doma ještě asi 8h, a co 30-60 min jsme si měnila velkou porodnickou vložku, a stačilo to.