Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
pomohla Vám někdy v něčem čínská medicína?V čem jak a za jak dlouho???
Díky
me bohuzel ne, kdysi jsem chodila k doporucovanemu vyhlasenemu doktorovi, zkousela jsem, jestli by mi nevylecil astma, stalo to 8000, pila odvary z nakych korenu a vysledek zadny
. Preju vic stesti!!!
Jo,pomáhá mi moc a moc.Třeba s atopickým ekzém u syna,se silným kašlem u mě,atd. ![]()
Mě se stala čínská medicína koníčkem…a pomohla nám vyřešit už hodně potíží od atop. ekzému u dcerky, přes bolestivé trávení, časté záněty, silné a dlouhodobé padání vlasů po porodu.. až např. po podstatné zvýšení imunity u obou dětí. Jsem s ní moc spokojená. Pořád lepší užívat bylinky než lítat po doktorech a do dětí cpát neustále ATB..jak to vidím momentálně všude okolo nás. Moje holčiny (skoro 2 a 5) ještě ATB neměly ani jednou. A jak dlouho to zlepšení trvalo? To je různé, několik týdnů až měsíců…záleží jak je problém hluboko.
Ale za mě má příroda rozhodně zelenou ![]()
@sobilka ahoj, chodíš tedy k někomu nebo se tím sama zabýváš? díky
@sobilka píše:
Mě se stala čínská medicína koníčkem…a pomohla nám vyřešit už hodně potíží od atop. ekzému u dcerky, přes bolestivé trávení, časté záněty, silné a dlouhodobé padání vlasů po porodu.. až např. po podstatné zvýšení imunity u obou dětí. Jsem s ní moc spokojená. Pořád lepší užívat bylinky než lítat po doktorech a do dětí cpát neustále ATB..jak to vidím momentálně všude okolo nás. Moje holčiny (skoro 2 a 5) ještě ATB neměly ani jednou. A jak dlouho to zlepšení trvalo? To je různé, několik týdnů až měsíců…záleží jak je problém hluboko.
Ale za mě má příroda rozhodně zelenou
Ahoh ako si sa dostala k čínskej liečbe, malá je chorá budu jej vyberat nosné mandle v6 mesici ale o to nejde ale je chodá máva často rimu a kašel hlavne chcela by som pre nu nejaké vitaminy ale nevim co ji dát a kde to koupit prosím poradíš?? Dík
Zdravím všechny.
Můžete mi prosím napsat svoje zkušenosti s TCM? Myslím teď konkrétní produkty, které vám skutečně pomohly. Moc děkuji.
@sobilka píše:
Ale za mě má příroda rozhodně zelenou
Ahoj,
jsem na tom podobně. Přítel je biolog a jeho máma si hodně libuje v bylinkách. Dříve jsem bývala poměrně často nemocná a trpěla hodně na záněty a nachlazení spodku. Nejdříve jsem koketovala s bylinkami a pak jsem objevila Makrobiotiku a přes ni TČM a nemůžu si ji vynachválit. U mě je to tedy spojení stravy (veganské), mysli a čínské medicíny (opět výživa + cvičení).
Jsem moc spokojená. Měla jsem chronické akné (čili odkázána na tuny chemických prostředků z lékáren a silný make-up), trpěla jsem na nadýmání, zácpy, plynatost (nakonec jsem zjistila, že jsem celiak)… A od té doby co opravdu naslouchám tělu a necpu do sebe co mi nesvědčí, tak se mi žije o 100% lépe. ![]()
@rokris používáme Mišpulníkový sirup a ten je na kašel úžasný. Syn měl kašel, který lékaři nedokázali půl roku vyléčit, po nasazení sirupu do týdne klid, ani jedno zakašlání v noci. Dále používáme Vyvanutí dračí jeskyně na rýmu a taky super výsledky. Při nemoci už moje kroky vždy vedou nejprve do bylinkářství, kde prodávají čínskou medicínu, protože to prostě funguje líp než normální léky (nemluvím o vážných nemocech - tam zkušenosti nemám, ale na nachlazení, záněty močových cest, ekzémy apod. - za naší rodinu 100% bylinky).
S dovolením napíšu pár myšlenek o čínské medicíně. Srovnejte prosím střední délku života ve střední a západní Evropě. Navíc když má Číňan peníze, tak chce jen „vyspělou“ medicínu a své domovině ukáže záda. Nemějte mi to za zlé, adjuvantní metody nejsou na škodu, neměly by však hrát v léčbě prim (a to zejména u nejvážnější stavů).
@Avokado píše:Můžu se zeptat, jak zvládáš skloubit veganskou výživu s výživou podle čínské medicíny? Já jsem vegetarián, se zdrav. problémy jsem se vydala za odborníkem na TČM a tak nějak jsem z toho pochopila, že to dohromady nejde, resp. velmi velmi těžko
U mě je to tedy spojení stravy (veganské), mysli a čínské medicíny (opět výživa + cvičení).
@Doctus píše:
S dovolením napíšu pár myšlenek o čínské medicíně. Srovnejte prosím střední délku života ve střední a západní Evropě. Navíc když má Číňan peníze, tak chce jen „vyspělou“ medicínu a své domovině ukáže záda. Nemějte mi to za zlé, adjuvantní metody nejsou na škodu, neměly by však hrát v léčbě prim (a to zejména u nejvážnější stavů).
No, jenomže člověka někdy donutí lékaři hledat i alternativní směry (nikdy jsem se jimi nezabývala). Ale když prostě doktoři nedokáží pomoct, tak člověk hledá jiné cesty a zjistí, že fungují…
Myslím, že z naší medicíny se vytrácí hodnocení zdravot. stavu celého jedince, řeší se následky a nepátrá po příčinách…Znova opakuji, že se nebavím o vážných nemocech, kde je úroveň našeho lékařství neoddiskutovatelná, ale o psychosomatických zdravotních problémech, nachlazeních, ekzémech apod…
@Markéta2208
Psychosomatická medicína v našich krajích poměrně pokulhává…
@Markéta2208 píše:
No, jenomže člověka někdy donutí lékaři hledat i alternativní směry (nikdy jsem se jimi nezabývala). Ale když prostě doktoři nedokáží pomoct, tak člověk hledá jiné cesty a zjistí, že fungují…Myslím, že z naší medicíny se vytrácí hodnocení zdravot. stavu celého jedince, řeší se následky a nepátrá po příčinách…Znova opakuji, že se nebavím o vážných nemocech, kde je úroveň našeho lékařství neoddiskutovatelná, ale o psychosomatických zdravotních problémech, nachlazeních, ekzémech apod…
Uz je to rok, ale zkusim navazat. Jsem stejneho nazohu, hodne lidi se dostane k ČM az kdyz ta klasicka nepomaha a dostava od doktoru odpovedi typu, mozna je to psychicke…To jsem pak zacala byt dost nervozni…Mam opakovany zanety mocovych cest, planujeme mimco a od ledna mam za sebou 4× ATB a jeden potrat…takze nervozni jsem, to jo…ATB brat nechci, tak co ted? A pamatuju si, ze me CM kdysi pomohla na opakovany anginy…takze to zkousim a musim rict, ze kdyby uz nic, tak me navsteva u Dr. Zhang dost uklidnila…dava to tak nejak smysl…vsechny ty problemy, ktery mam se tykaji jedineho meridianu…No a prumerny vek v Cine ma co delat s tim, ze tam je komunismus a hodne lidi zije v bide…ne s cinskou medicinou…