Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Yang se dá velmi dobře doplnit jak bylinami, tak akupunkturou,
@janett27 píše:
Ahoh ako si sa dostala k čínskej liečbe, malá je chorá budu jej vyberat nosné mandle v6 mesici ale o to nejde ale je chodá máva často rimu a kašel hlavne chcela by som pre nu nejaké vitaminy ale nevim co ji dát a kde to koupit prosím poradíš?? Dík
Ahoj, nejsem žádnej doktor, ale čínská medicína mě dost zajímá, takže jestli ti bude stačit rada ode mě, tady je: 1)vysaď malé mléčné výrobky, hlavně v zimě. Mléko, sýry, jogurty…není to, z čeho dostane ten správný vápník, místo toho se přeorientujte na oříšky a semínka, sušené ovoce a mořské řasy. Konkrétně na vápník můžu vřele doporučit Tahini (pasta ze sezamu), je vážně skvělá.
Příspěvek upraven 03.02.16 v 16:54
@KayaRepublic píše:
Uz je to rok, ale zkusim navazat. Jsem stejneho nazohu, hodne lidi se dostane k ČM az kdyz ta klasicka nepomaha a dostava od doktoru odpovedi typu, mozna je to psychicke…To jsem pak zacala byt dost nervozni…Mam opakovany zanety mocovych cest, planujeme mimco a od ledna mam za sebou 4× ATB a jeden potrat…takze nervozni jsem, to jo…ATB brat nechci, tak co ted? A pamatuju si, ze me CM kdysi pomohla na opakovany anginy…takze to zkousim a musim rict, ze kdyby uz nic, tak me navsteva u Dr. Zhang dost uklidnila…dava to tak nejak smysl…vsechny ty problemy, ktery mam se tykaji jedineho meridianu…No a prumerny vek v Cine ma co delat s tim, ze tam je komunismus a hodne lidi zije v bide…ne s cinskou medicinou…
V Číně to taky funguje trošku jinak co se týče systému. Tam má většina rodin svého „soukromého, jakoby rodinného“ lékaře a platí mu do té doby, dokud jsou všichni členové rodiny zdraví. Jakmile někdo onemocní, rodina přestává doktora platit, dokud dotyčného opet neuzdraví. Takže tamější lékaři mají motivaci udržovat lidi zdravé, aby dostávali peníze, ne jako u nás- čím víc jste nemocní, tím víc z vás naše farmacie vytáhne
@nel.13 tak to musim rict, je opravdu zajimavy system:-) A je to opravdu tak, muzu to poslat dal?
@Republic Četla jsem plno knih o TCM, myslím, že je to z jedné z nich. Zkusim to dohledat a kdyžtak to sem dám. Ale Číňani byli vždycky ve všem napřed a tenhle systém má co do sebe, takže mám za to, že to tak vážně je. Zkusím to najít ![]()
@Republic
Tak mám tady pár odkazů z internetu, kde o tom píší. ![]()
www.tatiana-jelinek.com/tcm.html
Mluví o tom i populární „lékař celostní medicíny“ Jan Hnízdil, je to asi 2.otázka od konce, redaktorka se ho na to přímo zeptala a on to potvrdil. Stačí takové důkazy?
![]()
magazin.aktualne.cz/mudr-hnizdil-chci-byt-placen-jen-kdyz-je-pacient-zdravy/r~cdcd8aa6118711e4ba9c0025900fea04
( ten 2.odkaz nejde rozkliknout, tak ho kdyžtak zkopírujte do vyhledávače) ![]()
Může se mišpulníkový sirup, když kojím? V příbalovém letáku jsem nic nenašla. Kojím 22m dítko, takže nejsem jediný zdroj potravy. Díky
@lucineeccka píše:
Jo,pomáhá mi moc a moc.Třeba s atopickým ekzém u syna,se silným kašlem u mě,atd.
Syn 7 měsíců má AE. Co jste na to dostali, prosím? A jak léčba probíhala?
@sobilka maminko i vás se zeptám - jak u vás probíhala léčba AE čínskou medicínou, prosím? ![]()
@Bedulinka Ahoj, já jsem si tradiční čínskou medicínou vyléčila ekzém. Sice jsem dospělá, ale trápila jsem se s tím dost let. Nepomáhalo nic. Kožní mě třeba odbyla kortikoidní mastí a tím to haslo. Já jsem brala tyto pilulky: pilule Tyhle pilulky na moje příznaky seděly nejvíc. Jinak je tam toho na ekzém víc. Brala jsem plné dávky, tzn. 12 tablet denně a asi po třech měsících byly vidět výsledky. Teď je to asi tři čtvrtě roku, co jsem je brát přestala a ekzém je pořád pryč. Bohužel nevím, jak na takového prcka, ale ono jde i tabletky rozpouštět. Navíc by asi pan doktor poradil.
@zrezlá plechovka @zrezlá plechovka A u koho jsi byla, prosím? ![]()
@Bedulinka Ohledně té čínské medicíny jsem nebyla nikde. Našla jsem tyhle stránky na diskuzích o ekzému. Tak jsem je pročetla a pak se poradila s tím doktorem na dálku. Jinak koukám, že ordinuje v Českých Budějovicích. Ještě teda radši jednou ty webovky: patentní medicína
@Bedulinka Jinak, pro takového prťouse se myslím, že na ekzém bude parádní dubová kůra. Koupele z ní, případně mast. Dá se sehnat v lékárně a mast je třeba tady: dubová mast
@zrezlá plechovka Vážně?
a jak ji mám mazat? v jaké kombinace a kolikrát denně? Mám jí doma (měla jsem nástřih) ![]()
@Bedulinka Juch, to asi budeš muset vyzkoušet, ale doporučuje se to pro mimča, tak to nic závadného nebude. Tak zkus dvakrát denně a uvidíš. ![]()