Čínská medicína

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26.2.16 21:34

Jinak ohledně toho ekzému bych si dala pozor i na to, v čem mimču pereš oblečení a postýlku. Chce to něco bez sulfátů a jiných svinstev. V bio obchodech se najde dost pracích prostředků i pro děti. Nebo prát jen v mýdle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
14.4.16 13:08

Prosím konkrétně jste tedy nějaké centrum navštěvovaly, případně v Praze kde? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
14.4.16 15:09

-

Příspěvek upraven 21.03.19 v 19:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
20.5.16 22:53

Tento systém fungoval ve starověké Číně, dnes si Číňan dojde zrovna tak jako u nás k doktorovi, ale má možnost se rozhodnout, jestli so svůj zdravotní stav chce řešit západní, nebo tradiční medicínou, jen tak pro zajímavost, ukupunkturních jehel do něj doktor napíchá cca 20 jedna stojí kolem 3 juenů (1 juen 3,78) a za čaje na měsíc zaplatí cca 2 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
26.12.16 08:19

vyhlášený

Můžete mi pro zajímavost napsat jméno onoho „vyhlášeného“, čínskou medicínu už praktikuji několik let a vyléčení astmatu není až tak složité, vadí mi, když někdo kazí jméno čínské medicíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
26.12.16 08:23

čínská medicíina

Si dokáže poradit s hodně věcmi, ale vždy doporučuji jít k někomu, kdo již má dobré zkušenosti s praktikem čínské medicíny, neboť spoustu lidí se tváří, že tomu rozumí, ale samotné studium je velmi náročné a např. jen bolest hlavy může mít cca 15 příčin a vždy k diagnostice patří min. hodinový pohovor, kdy na základě otázek a odpovědí se zjistí, kde je příčina, pak diagnostika z jazyka a z pulzů, kterých je 18,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
26.12.16 08:25

Yang se dá doplňovat jehličkama a bylinkama a skloubit to rozhodně jde, mám paní, která je veganka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.17 11:57

Atopický ekzém + čínská medicína

@Avokado @Markéta2208 Zdravím, dcerka má také atop. ekzém od cca 6 měsíců. Dnes jsou jí 4 roky a s ekzémem v podstatě bojujeme po celou dobu. Když je trochu oslabená, nebo se zapotí, tak se jí objevuje v podstatě všude. Nejvíce na zápěstí, nohou, ale i na zadečku. Od kožní lékařky máme samozřejmě kortikoidovou mast, která z počátku zabírala a stačilo jednou namazat a byl nějakou dobu pokoj, ale pak onemocněla syndromem ruka, noha, ústa a od té doby máme kortikoid silnější a přesto se nemůžeme zbavit úplně. Nechce se mi jí s tím mazat denně, což v poslední době musíme.
Můžete mi prosím někdo napsat co konkrétně z čínské medicíny používáte, ráda bych to u ní vyzkoušela. Moc děkuji za rady a přeji všem krásný den.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
24.1.17 12:57

@jana.diana Já mám s čm a léčbou ae moc dobré zkušenosti. Ale určitě bych nedoporučovala zkoušet léčbu sama, obrátila bych se na odborníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
23.2.17 21:52

Ahoj holky. Máte někdo zkušenost s Mišpulníkovým sirupem? Syn 3,5 roku ho začal brát v pondělí, protože kašle už dva měsíce. Oblítali jsme ORL, alergologii, dětskou a všude na poslech čistý, alergie žádná. Jenže kašel se mu zhoršil, začal kašlat víc. Tak nevím, zda je to normální a dostává ze sebe ten „bordel“,nebo nezabírá a radši přestat dávat. Kašel je ode dneška opět suchý, štěkavý, občas vykašle. Už fakt nevím, co s ním. Děkuji za jakoukoliv radu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
23.2.17 22:27

Dcera zkoušela, podle mě žádný zázrak, ale kamarádka, která mi ho doporučila je z něj nadšená a její dcery nic jiného neužívají.
My nasazujeme lichořeřišnici a pokud na to má zabrat, tak zabere

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
13.6.17 10:04

Ahojky, moje zkušenost s mišpulníkovým sirupem není dobrá - synovi nepomohl, pomohlo mu klasické ACC long ;) Ale kamarádka vyloženě „frčí“ v TČM a má jen dobré zkušenosti. Můj názor tedy je, že TČM může fungovat, ale JAK KOMU. Nicméně syn má dlouhodobě problém s rýmou a ucpaným nosem a klasická medicína nám již nic nenabízí, takže zase plánuju zkusit TČM… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
15.6.17 09:01

@Lychee13 ahoj. Prosim, muzu se zeptat, jak je na tom syn s kaslem ted, popr. co pomohlo? Syn ma to same s kaslem a uz nevim, co mu dat. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
15.6.17 12:37
@evulkanov píše:
@Lychee13 ahoj. Prosim, muzu se zeptat, jak je na tom syn s kaslem ted, popr. co pomohlo? Syn ma to same s kaslem a uz nevim, co mu dat. Dekuji

Ahoj :) Synovi to po 3 měsících slezlo na průdušky a dostal ATB, po těch konečně klid. Mišpulník nezabral, akorát se z něj osypal. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
19.5.18 09:04

Ahoj. My se teda uz 5let lecime cinskou medicinou. Homeo jsou fajn, taky jsme zkouseli, ale nezabrali tak rychle. Po 3dnech jsme videli zlepseni a to velke! a pak uz to slo rychle samo. Stejne jako chripky… Letos byli vsichni kolem nas nemocni a my nic. Jak to na nas slo, vzali jsme si „leky“ a do 3h bylo vse pryc. A to nekecam. Kdybych to nemela vyzkousene na cele rodine…ani bych to sem nepsala
Rada poslu kontakt na „doktorku“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková