Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
At uz 35 tyden znamena cokoli (jsi tehotna?),tak ti rozhodne nepomuze 1 tabletka Cipralexu. To je antidepresivum a musi se brat dlouhodobe, aby melo nejaky ucinek. Mozna sis to spletla s Neurolem/Lexaurinem? To jsou anxiol. a berou se narazove pri uzkosti, ale zpusobuji zavislost a o jejich uzivani v tehotenstvi se musis poradit s lekarem. Jestli ti neni dobre, zkus si pustit nejake mindfullness, meditaci, udelej medunkovy caj. A zitra zavolej lekari nebo ted na pohotovost, pokud je to neunosne.
Lék cipralex funguje až po určité době brání (cca po měsíci,) srovnává hladinu serotoninu.
Takže když si ho vezmete, tak to nebude mít žádný efekt.
Nebo se vám naopak přitíží, pokud si pamatuji, tak zhoršuje ze začátku deprese a vedlejší účinek jsou sebevražedné sklony.
Pokud máte problémy, svěřte se svému obvodnímu lékaři, možná vám předepíše nějaké léky vhodné v těhotenství a ne na srovnání serotoninu.
@Anonymní píše:
Ahoj, poslední dobou prožívám velice špatně období a dnes je to nejhorší den, chtěla bych se zeptat zda se něco stane když si vezmu 1 prášek cipralexu? Prášky jsem nikdy nebrela
Sama si nic neordinuj.
Zajdi si někam na akutní psychiatrickou ambulanci nebo do CDZ Centrum duševního zdraví, mají rychlé termíny.
@Anonymní píše:
Ahoj, poslední dobou prožívám velice špatně období a dnes je to nejhorší den, chtěla bych se zeptat zda se něco stane když si vezmu 1 prášek cipralexu? Prášky jsem nikdy nebrela
Na něco akutního ti dají úplně něco jiného než lék který funguje až za dlouhou. Spíš něco na uklidnění. Rivotril.,derin atd ![]()