Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@aiwwa píše:
Myslím, že do 30 dnů, já ho vždy dostala společně se zápočťákem.
Já práve nemám 2018 a 2019 a mají mi je oba poslat, ale prý 2019 ještě není zpracovaný…už čekám 3tí týden…
Tak snad to brzy pošlou no…zápočťák a prům. mzdu, to vše už mám.
@vodolejka píše:
Já práve nemám 2018 a 2019 a mají mi je oba poslat, ale prý 2019 ještě není zpracovaný…už čekám 3tí týden…
Aha, no, každopádně to musí poslat, kdyby s tím byl problém, tak se obrátit přímo na ČSSZ. Ale je možné, že to mzdovka zpracovává najednou, uvidíš.
@vodolejka píše:
Tys brala 15?
15 mg čeho, Cipralexu? Nene, 10 mg, já byla tak unavená, že mě to úplně ničilo, ten Cipralex, po 3 měsících jsem ho vysadila. Navíc jsem měla teorii, že mi zničí mozek a že nebudu mít jedničky ze zkoušek.
@Petra7861 píše:
Ja uz jich prave mela hodne tak 3-4 do roka. Jinak vola se mu vzdy okolo 12 hodiny to ma vycleneni pro volajici pacienty. Uz 12 dni je mi zle zvysil mi davku a nic. Byl mi doporucen od zname jiny psychiatr taky chodila k tomu co ja a nepomohl ji tak ho zmenila a ted uz ji je dobre tak jsem se k nemu objednala i ja no ale volno az v breznu.
Tak snad ten nový ti pomůže, ale někdy se léky fakt musí zkoušet a není to chyba psychiatra. Já mám skvělou psychiatričku a za rok beru třeba 8 různých nových léků v kombinacích různých a stejně to moc nefunguje a není to tím, že by ona byla špatná, ale že já jsem farmakorezistentní. Ale jestli ti Dr. něčím nesedí, tak je určitě dobře najít někoho jiného, ještě, když máš na doporučení, já psychiatrů vystřídala asi 8. Držím palce.
@Lollitka píše:
15 mg čeho, Cipralexu? Nene, 10 mg, já byla tak unavená, že mě to úplně ničilo, ten Cipralex, po 3 měsících jsem ho vysadila. Navíc jsem měla teorii, že mi zničí mozek a že nebudu mít jedničky ze zkoušek.
Ne Mirta…
@aiwwa píše:
Aha, no, každopádně to musí poslat, kdyby s tím byl problém, tak se obrátit přímo na ČSSZ. Ale je možné, že to mzdovka zpracovává najednou, uvidíš.
Diky😊
@Petra7861 tak to mi je moc líto, ale slovo vydrž nesnáším, vím že to jinak nejde než vydržet, ale Bojuj, Mě hodně pomáhaji procházky, rodina mé dospělý děti. Ale když je člověku zle tak ho asi nezajima nic jen to aby mu bylo dobře. Držím palečky aby ti bylo už aspon o padesát procent lépe
@vodolejka píše:
Ne Mirta…
Mirtazapin jsem 15 mg nebrala, jen rovnou 30, pak 45 a když jsem ho brala podruhé, tak jsem Dr. dovolila jen 7,5, protože to je dávka, po které se ještě prý nezvyšuje chuť k jídlu, po 15 už ano.
@Lollitka píše:
Takže Ty jsi nepochybovala a nestresovala se, že zkoušku neuděláš, ale že nebudeš mít jedničky…to je dobře ujetý!!!
A tamta teorie Tě doufám už opustila.
@Lollitka píše:
Mirtazapin jsem 15 mg nebrala, jen rovnou 30, pak 45 a když jsem ho brala podruhé, tak jsem Dr. dovolila jen 7,5, protože to je dávka, po které se ještě prý nezvyšuje chuť k jídlu, po 15 už ano.
A po těch 7,5 mg jsi byla ráno ospalá? To totiž není možný.
@vodolejka já jsem po 7/5 byla ráno ospala opravdu byla a po 15mg no to jsem usinala u snidaně
@pivečko píše:
@vodolejka já jsem po 7/5 byla ráno ospala opravdu byla a po 15mg no to jsem usinala u snidaně
To jsi byla ale při nástupu léků, ne? Mně furt příjde, že se tady pletou počáteční účinky léků, které můžou být klidně víc jak měsíc a různé - od motání hlavy, pocení, nespavost, extrémní únavu, až po pálení a brnění těla apod. Jako já když nasadila Cipra, tak jsem byla minimálně týden brutálně unavená, ale brutálně, ale s tím se prostě počítá!
Popravdě, když pak člověk přijde po tom měsíci na kontrolu a řekne doktorovi, že po 7,5 mg je celý ten měsíc ospalý, tak si to max. poznamená, ale žádný závěry z toho nedělá, teda udělá jeden jedinný, že se jedná o úzkostnýho jedince
A tak to je, no ![]()
@vodolejka píše:
A po těch 7,5 mg jsi byla ráno ospalá? To totiž není možný.
Ne, já to tady psala o Cipralexu, že jsem byla hrozně ospalá celé 3 měsíce, co jsem ho brala.
Po Mirtazapinu 7,5 mg jsem naopak vůbec nespala, takže jsem byla unavená z nevyspání.
Ale proč podle tebe není možné být ospalý po 7,5 mg Mirtazapinu? Možné to je a nemusí to být jen přechodný NÚ, než si člověk na nový lék zvykne, ale může to přetrvávat i dlouho, někdo je na léky citlivý. Př. moje ségra si dá čtvrtku z 0,5 mg Rivotrilu a spí třeba 20 hodin, já nespím ani po 10 mg Rivotrilu. Přijde mi, že říkáš moc kategoricky věci, ale každý je prostě jiný a možné je úplně vše, i to, že někomu po pár Paralenech selhala játra, žádné větší předávkování.