Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@JancaaF2 píše:
No presne, malymu ale i lita teplota, vcera mel odpolko…v noci nic a rano zvysenou…takovy prostw podivny to matak je s manzelem doma
…ja totiz jsem se rozhodla, ze proste nemuzu byt porad na oaragrafu ja…nebo by mi fakt hrablo
a ty jsi po mirta citila vecer nakej troslu utlum pred spanim??
Jo jo, večer ano, tak to má být. Proto si ho beru 1/2 hodiny, než jdu do postele. Ale ne později než ve 22:00 hod. Takže i kdybych šla spát o půlnoci, tak ten lék si nevezmu později než ve 22:00. Teď ale většinou chodím kolem 23:00 hod. Pokud si ho člověk vezme později než ve 22:00, tak zákonitě musí být ráno ospalý, protože těch 15 mg potřebuje min. 8 hodin k eleminaci a většinou člověk vstává kolem té 6:00 hod. Proto je důležitá doba braní léků.
@Lollitka píše:
@vodolejka Nic ve zlém, ale já si to chci ujasnit, přijde mi totiž, že vždycky vyvracíš to, co píšu já, přitom já tu vždy dám jako doklad odborný článek, studii… nevím, přijde mi, že máš potřebu shazovat moje tvrzení a že kategoricky vnucuješ to svoje, kdybychom se tu bavili o já nevím čem, kde hraje roli každý mm v nějakém vědním oboru, tak chápu, že je jen jedna pravda, ale zrovna v psychiatrii je vše tak strašně individuální (a nejen v psychiatrii, obecně reakce na léky). Nezlob se, že jsem to napsala, ale prostě mám takový dojem a mrzí mě to.
Když stíhám, tak vás pročítám a souhlasím s tím, že jakmile někdo napíše jiný názor než @vodolejka tak je hned poopraven ![]()
@vodolejka píše:
Jo jo, večer ano, tak to má být. Proto si ho beru 1/2 hodiny, než jdu do postele. Ale ne později než ve 22:00 hod. Takže i kdybych šla spát o půlnoci, tak ten lék si nevezmu později než ve 22:00. Teď ale většinou chodím kolem 23:00 hod. Pokud si ho člověk vezme později než ve 22:00, tak zákonitě musí být ráno ospalý, protože těch 15 mg potřebuje min. 8 hodin k eleminaci a většinou člověk vstává kolem té 6:00 hod. Proto je důležitá doba braní léků.
Ok, takze vecerni utlum po lecich je v poradku, o to mi slo…a jak si snizila tak uz to tolik nemas?
@dagmarkaa nejlepší je jen pročítat, nepřišpívat a hlavně při tom pročítání neztrácet souvislosti. To je skvělé. Promiň, ale pokud chceš být fér, tak pravidelně přispívej.
Příspěvek upraven 21.01.20 v 09:37
@vodolejka píše:
Jinak ja si jednou vzala ty ap prave asi v pul 1 jak jsme byli na tom Izerovi a byla jsem cely den taky v takovem utlumu
tak to bylo asi tim ![]()
@JancaaF2 píše:
Jinak ja si jednou vzala ty ap prave asi v pul 1 jak jsme byli na tom Izerovi a byla jsem cely den taky v takovem utlumutak to bylo asi tim
No mně už se to taky stalo, když jsem si to vzala po půlnoci ![]()
Po triticcu jsem nic takoveho nemela…zadny utlum..nic, jako kdybych nic nebrala
@JancaaF2 píše:
Ok, takze vecerni utlum po lecich je v poradku, o to mi slo…a jak si snizila tak uz to tolik nemas?
Teď nevím co myslíš…já právě večerní útlum kvituju, jsem za něj ráda. Akorát jak se budu učit na zkoušky, tak to nemám promyšlené, protože dřív jak dám děti spát, se nic nenaučím…ale pravda je, že to už budu mít pomalu vysazeno. Uvidí se no.
@JancaaF2 píše:
Po triticcu jsem nic takoveho nemela…zadny utlum..nic, jako kdybych nic nebrala
Já měla krásné sny a dýchací potíže ![]()
@vodolejka píše:
Teď nevím co myslíš…já právě večerní útlum kvituju, jsem za něj ráda. Akorát jak se budu učit na zkoušky, tak to nemám promyšlené, protože dřív jak dám děti spát, se nic nenaučím…ale pravda je, že to už budu mít pomalu vysazeno. Uvidí se no.
No jako jo, jsem rada, ze neresim spani vecer, ze mam ten utlum…spis si rikam, ze az bez leku nebude tak abych neplasía, abych si proste paychicky nenavykla ze usinam u tv…vis ![]()
@JancaaF2 taky mám po lécích večer útlum, bez léků ne a spím, akorát po Mirta 15 jsem spala lépe. Bez něj mám svůj klasický spánek, který je lehký.
@vodolejka píše:
Střední poločas eliminace Mirtazapinu je 20-40 hodin, ne min. 8 hodin, fakt nevím, kde ty info bereš, když tady nikdy nedáš žádný link, nevím odkud to studuješ.
@dagmarkaa píše:
Když stíhám, tak vás pročítám a souhlasím s tím, že jakmile někdo napíše jiný názor než @vodolejka tak je hned poopraven
Já už si zvykla, ale já jsem studovala medicínu, mám zkoušku z farmakologie, moje mamka je klinický farmakolog, tak kdyžtak konzultuji s ní, nebo s jinými MUDr., čtu odbornou literaturu a nenapsala bych nic, co se jen domnívám, nebo to není někde v relevantních zdrojích uvedeno.
Jako napsat svoji zkušenost, to ano, to beru, někoho to uklidní, když vidí, že někdo na lék reagoval dobře např… ale psát např. že Mirtazapin 7,5 mg nemůže tlumit, nebo že se po něm přibírá jen první měsíc prostě pravdy nejsou, nebo že psychoterapie přidružená k lékům je na nic.
@vodolejka píše:
@JancaaF2 taky mám po lécích večer útlum, bez léků ne a spím, akorát po Mirta 15 jsem spala lépe. Bez něj mám svůj klasický spánek, který je lehký.
To jsem chtela asi slyset
…rikala jsem si, jestli ty ap nejsou naky podivny kdyz to tlumi
…ja jsem zvedava na svuj spanek bez leku…me vubec netrapi nak buzeni…jsem zvykla…malem mi nespi vkuse od narozeni, takze to mi neva
ale ta nadeje, ze budu bez leku to je uzasny ![]()
@Lollitka píše:
Střední poločas eliminace Mirtazapinu je 20-40 hodin, ne min. 8 hodin, fakt nevím, kde ty info bereš, když tady nikdy nedáš žádný link, nevím odkud to studuješ.
Panebože, já nemluvím o úplné eliminaci z organismu. Ale že je potřeba minimálně 8 hodin, aby byl člověk po dávce Mirtazapinu, která je určená na spaní (ne na léčbu deprese) použitelný. Ty si zas pleteš studii a kazuistiku a hádat se s Tebou nechci. Že jsem Ti oponovala u Acutilu, bylo z mého pohledu k věci, protože jsi hodnotila přípravek, který jsi nevyzkoušela a pouze jsi analyzovala z čeho je složený.