Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky holky prosím : dnes mi Mudr předepsal k AD Sertalin 75 ráno a večer Tritico… Ještě 2× denně ráno večer pragiola O.25… máte zkušenosti? Děkuji - hezký večer
@legifér mám zkušenosti jenom s Tritticem, s ostatním ne. JančaF má také zkušenost s tím stejným lékem. Nám nepomohl. Pragiolu vůbec neznám.
@legifér ahoj, já brala jak sertralin, Trittico i pragiolu. Po pragiole jsem přibrala 20 kg a už ji nechci ani vidět. Ale probere po ní výrazněji jen 22% lidi.
Ahojte,
Jak se všichni máte?
Já nic moc, celý den jsem probrecela, popalila jsem si ruce… Upravují mi léky abych se zklidnila, mám 4krat denně Tisercin na neklid.
A co vy, jak bojujete?
Moc na vás všechny myslím
![]()
@Lollitka ach jo, cim ses popalila? My dnes dopoledne makali na zahrade, pak syna po 2 mesicich ucitelka zkousela po skypu. Kluci pak byli na kole, ja doma. Boli me ta noha, v utery jdu na cevni. Zkousky mam za 1. Posudek prace take. Jeste obhajoba.
@Lollitka píše:
Ahojte,
Jak se všichni máte?
Já nic moc, celý den jsem probrecela, popalila jsem si ruce… Upravují mi léky abych se zklidnila, mám 4krat denně Tisercin na neklid.
A co vy, jak bojujete?
Moc na vás všechny myslím![]()
Tisercin je na schizofrenii, drz se ![]()
Příspěvek upraven 15.05.20 v 21:20
@vodolejka píše:
Tisercin je na schizofrenii, drz se
Díky, nejen na schizofrenie, v léčebně ho běžné dávají na zklidnění. Ale já mám i psychozu, která naštěstí docela drží na depotce a Abilify, Tisercin mám prostě na zklidnění.
A jak se daří tobě?
Už jsi měla ty zkoušky? A obhajoba? Jak ti to dopadlo? Držím palce
![]()
@Lollitka píše:
Díky, nejen na schizofrenie, v léčebně ho běžné dávají na zklidnění. Ale já mám i psychozu, která naštěstí docela drží na depotce a Abilify, Tisercin mám prostě na zklidnění.
A jak se daří tobě?
Už jsi měla ty zkoušky? A obhajoba? Jak ti to dopadlo? Držím palce![]()
O zkouskach jsem Ti psala, mrkni o kousek vyse ![]()
@Lollitka píše:
A jak se daří tobě?
Už jsi měla ty zkoušky? A obhajoba? Jak ti to dopadlo? Držím palce![]()
Jo teď to čtu, že máš obojí za jedna, tak to moc gratuluji
obhajoba dopadne určitě stejně. A kdy děláš přijímačky?
Držím palce na cévní, dej pak vědět.
@Lollitka dam, boli to pekelne. Prijimacky budou cca za mesic.
@Lollitka píše:
@legifér ahoj, já brala jak sertralin, Trittico i pragiolu. Po pragiole jsem přibrala 20 kg a už ji nechci ani vidět. Ale probere po ní výrazněji jen 22% lidi.
Myslíš že všechny kombinace dohromady je špatně? Přibrat rozhodně nechci nechci a nepotřebuji… Mudr řekl že určitě nechce zvyšovat Sertalin ani tritico, ale mě přijde tedy že třeba lepší z 75 dat 100 Sertalin než Ještě 25 pragiola (pregabalinum).. vždyť to je nářez tolik dávek všeho… Vše jsem řešila s psychiatrem…on je původce toho… V pondělí jedu na neurologii proberu i tam.. prý pragiola píší právě i neurologové na neuropatickou bolest… Viz u mě po operaci páteře…
@Lollitka píše:
Ahojte,
Jak se všichni máte?
A co vy, jak bojujete?
Moc na vás všechny myslím![]()
@legifér píše:
Myslíš že všechny kombinace dohromady je špatně? Přibrat rozhodně nechci nechci a nepotřebuji… Mudr řekl že určitě nechce zvyšovat Sertalin ani tritico, ale mě přijde tedy že třeba lepší z 75 dat 100 Sertalin než Ještě 25 pragiola (pregabalinum).. vždyť to je nářez tolik dávek všeho… Vše jsem řešila s psychiatrem…on je původce toho… V pondělí jedu na neurologii proberu i tam.. prý pragiola píší právě i neurologové na neuropatickou bolest… Viz u mě po operaci páteře…
Ne, kombinace je v poho a 25 mg je mini dávka, já brala 375 mg. Ne každý musí přibrat a když nebudeš víc jist, tak nepriberes. Já po ní měla vlčí hlad, tak jsem hodně jedla. Teď už ji neberu. Dává se na neuropatickou bolest, epilepsii a úzkost (GAD), pokud ti ji lékař předepsal, tak k tomu měl důvod a neboj se jí brát. Držím palce.
@Anonymní píše:a pomaha na ten neklid?
Ela
Ahoj Elo,
Pomáhá trochu, ale stejně mi není dobře. A co ty?
@Lollitka píše:
Ahoj Elo,
Pomáhá trochu, ale stejně mi není dobře. A co ty?
A jak to mas ted se spankem? Jsi na pokoji sama nebo s nekym?
Ja celkem dobry, obcas v noci uzkosti, jinak ok. O vikendu ani neni tak strasna unava. Ela