Cipralex účinek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19
27.8.21 15:52

Děkuji. Ale já to mám spíže pravděpodobně jako lehčí panickou ataku. Několik dní OK, elán, jásot. Pak najednou jdu dál a spíše ze strachu (nemám na blízku auto) se nohy jako by zpomalí a chtějí stát, nehnou se z místa. Vše je v hlavě. Jinak sem po práškách zklidněná, ale jak někdo psal ty fyzické symptomy vymizí asi nejdříve po měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9197
27.8.21 16:18
@alice5 píše:
Děkuji. Ale já to mám spíže pravděpodobně jako lehčí panickou ataku. Několik dní OK, elán, jásot. Pak najednou jdu dál a spíše ze strachu (nemám na blízku auto) se nohy jako by zpomalí a chtějí stát, nehnou se z místa. Vše je v hlavě. Jinak sem po práškách zklidněná, ale jak někdo psal ty fyzické symptomy vymizí asi nejdříve po měsíci.

Já to taky měla jako součást panické poruchy, kterou jsem měla v tom roce 2008, právě to, že jsem nemohla chodit. Až po letech se to znovu objevilo jako ta funkční porucha hybnosti a mám to z psychiky i v tom roce 2008 to bylo z psychiky. Panickou poruchu už nemám, ale ty nohy mě někdy z úzkosti stejně neposlouchaji. Držím palce, ať tě to brzy přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
28.8.21 11:19
@Waterpower
@Waterpower píše:
Hele nemohla, protoze jsem mela na starosti autistku. Jako mrkla jsem chvilku, ale jen chvilicku.

ahaaa tak to pak jo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
29.8.21 17:27

Holky jste šikulky, mě se to prostě vrací i přes léky mám teď těžký období nejhorší je, že se probudíte a je vám na nic furt teď cti jak se mozek může vyléčit, že je to sval, ale kurna jak to nepíšou🤦‍♀️Taky je vám někdy ouvej a co dělat aby jste na to nemyslely :think: díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
29.8.21 17:31
@civikk píše:
Holky jste šikulky, mě se to prostě vrací i přes léky mám teď těžký období nejhorší je, že se probudíte a je vám na nic furt teď cti jak se mozek může vyléčit, že je to sval, ale kurna jak to nepíšou🤦‍♀️Taky je vám někdy ouvej a co dělat aby jste na to nemyslely :think: díky

Terapie. Změna přístupu.

• Citovat
  • Upravit
35489
29.8.21 20:06
@civikk píše:
Holky jste šikulky, mě se to prostě vrací i přes léky mám teď těžký období nejhorší je, že se probudíte a je vám na nic furt teď cti jak se mozek může vyléčit, že je to sval, ale kurna jak to nepíšou🤦‍♀️Taky je vám někdy ouvej a co dělat aby jste na to nemyslely :think: díky

Ja pocitam, ze kdyz se sejde vice hodne zatezovych veci, tim myslim smrt nebo nemoc v rodine, enormni pracovni zatez, vlastni zdravotni problem, partnerske problemy atd., tak se mi uzkost muze vratit. Rada vlastne neni, je to hrozny, ale je to tak, ze to nesmis pak vzdavat a cekat az zabere medikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
29.8.21 22:23

@Waterpower terapie učí člověka i jak opakovanému sesypání předcházet. Je to vlastně selfcare. Umět pracovat se stresem, s emocemi. Přijímat se, vyvarovat se spouštěčům, sebelaskavost. Kdybych se měla spoléhat na medikaci, tak už tu nejsem. Nebo bych byla na odvykačce. Asi plně nerozumíš terapii. Lékům možná jo, ale principům terapie ne.

• Citovat
  • Upravit
120
29.8.21 22:47

@holka_z_hor přesně jak říkáš, ale najít takovyho terapeuta je dost těžký na medikaci jen nespoleham vrací se mi to i když ji mám a benzace to si dám tak max půlku na celý den. Ja zkouším teď akupunkturu a bylinky a meditace. No ono rozchod po 11letech je pecka hlavně člověk neví co je a není dobře, když se hledat nový partner ještě mě děsí právě toto že si kvůli tomuto zadnyho nenajdu nebo mám strach jak to vysvětlit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
29.8.21 22:56
@civikk píše:
@holka_z_hor přesně jak říkáš, ale najít takovyho terapeuta je dost těžký na medikaci jen nespoleham vrací se mi to i když ji mám a benzace to si dám tak max půlku na celý den. Ja zkouším teď akupunkturu a bylinky a meditace. No ono rozchod po 11letech je pecka hlavně člověk neví co je a není dobře, když se hledat nový partner ještě mě děsí právě toto že si kvůli tomuto zadnyho nenajdu nebo mám strach jak to vysvětlit :zed:

tohle mi nemusíš říkat, já si prošla něčím dost podobným. Ale ani bylinky a ani akupunktura neřeší naše myšlení. Nadměrný obavy a strach, že se nemáme rádi a ubližujeme si, kritizujeme se, podceňujeme se a jdeme sami proto sobě.
Od toho tu je právě hlubší pochopení se. Přijmutí sebe sama. I té úzkosti. Ta tu bude, ale my se můžeme naučit ji brát v pohodě. Je to kur. evsky těžký a cesta je lemovaná pády a vzestupy a zase pády, ale stojí to za to!!! Stojí za to se o sebe starat a postarat se. Dokázat se podpořit a podržet, být k sobě hodní. Ale chce to vytrvat a nepolevit. Čím dřív to pochopíš, tím dřív na sobě můžeš začít pracovat. A budou to trvalé změny, který ti nikdo nevezme. Ani vysazení prášků. :mrgreen: :palec:
Já jsem stále v procesu, stále na cestě. A tak je to v pořádku a má to tak být🙏🏻 💯 💯 vždyť sám život je cesta.

• Citovat
  • Upravit
Štofik
29.8.21 22:57

Twl za ty 2 roky se že mě stala EZO holka, masakr. Kdo by to byl řekl 🙏🏻 🙏🏻 🤭

• Citovat
  • Upravit
35489
30.8.21 15:40

@holka_z_hor to uz jsme tu rozebirali. Nekomu funguji leky nekomu terapie a nekdo kombinuje oboji. Nic neni spatne. Ja se terapii rozumet nesnazim, ridim se slovy a radami psycholozky, u ktere jsem byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
30.8.21 15:44

@civikk ja nemyslela benzodiazepiny, kdyz jsem psala o medikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
30.8.21 18:13

@Waterpower mno ale radíš jen čekat až zaberou léky. Při relapsu. To je blbě. To je jak čekat na smrt.

• Citovat
  • Upravit
10
31.8.21 09:53

Přidávám se do diskuze, moc si Vás tady vážím, poslední necelé dva měsíce jste mi byly velkou oporou, nepřispívala jsem, stačilo mi přečíst si Vaše zkušenosti a bylo líp. Po psychickém kolapsu, úzkosti a panické ataky mi byl před 6 týdny a 4 dny nasazen Cipralex 10mg a k tomu po třech týdnech přidán Mirtazapin Sandoz 15mg na noc (měla jsem problémy se spánkem a nechutenství), před 14 dny mi začínalo být dobře, ale nyní se mi moje počáteční úzkosti a paniky vrátily skoro jako na začátek. A večer se i po Mirtazapinu převaluji a mám úzkosti. Má někdo podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
31.8.21 18:16
@holka_z_hor píše:
@Waterpower mno ale radíš jen čekat až zaberou léky. Při relapsu. To je blbě. To je jak čekat na smrt.

To je Tvoje zkusenost. Jednostranne razis terapii. Cloveku s endogenni depresi nemusi pomoci a uz vubec nezabrani relapsu. Myslet si to je cista naivita. Uz Ti to tu nekdo nedavno psal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna očního lékaře

Ikona - Vladimír Korda

MUDr. Vladimír Korda Ph.D.