Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@JancaaF2 já tvrdím že s prací na sobě má člověk kvalitnější život i s psychickou poruchou. Nikomu neberu že potřebuje léky, ale může tomu hodně pomoct i on sám. Zas a znova opakuju, že je taky beru. A pevně věřím, že právě práce se sebou a péče o sebe pomůže předcházet relapsu.
Příspěvek upraven 12.09.21 v 10:11
A jsem ráda, že to dítě nemám. A nekomplikuju si tím léčbu.
@JancaaF2 píše:
Dekuji za info..ja tez ruzne cetls, ze ns seroxatu to jde no uvidime
Určitě to prober s Dr.,ono něco jiného je to, co je uvedeno v pribalovem letáku a něco jiného je praktická zkušenost lékařů. Nevím, odkud jsi, ale do toho Národního ustavu duševního zdravi snad ještě berou na ty jednorázové konzultace, když má člověk doporučení od svého psychiatra a objedná se. Fakt se tam tím zabývají. Jako asi jsou vhodnější léky v tehu, než je Seroxat, ale kamarádka na něm byla prave těhotná. Je to risk benefit, ji nic jiného nezabíralo a děti chtěla, ale je to právě na individuálním posouzení lékařem. Každopádně ti držím palce.
Kvuli vyberu leku je zbytecne objednavat se do NÚDZ. Bezny lekar ma hafo klientek ve fertilnim veku a moznosti ma v maliku.
@Waterpower píše:
Kvuli vyberu leku je zbytecne objednavat se do NÚDZ. Bezny lekar ma hafo klientek ve fertilnim veku a moznosti ma v maliku.
Jo jenomže běžní psychiatri to často tolik neřeší, splacaji různé kombinace… V NÚDZu na to dělají výzkumy, zabývají se tím… Já to myslela dobře pro Jancu. Třeba moje kamarádka s BAP tam taky byla konzultovat léčbu. A hlavně tys tady psala, že Seroxat nemůže v těhotenství a já vím, že moje jiná kamarádka s depresemi má svého ambulantního psychiatra už asi 15 let v NÚDZu a má na Seroxatu 2 zdravé deti. Proste tam mají více zkušeností. Samozřejmě ani nemají kapacitu řešit všechny plánujici těhotenství, ale někdy se druhý názor hodí. Psala jsem to jen jako návrh. A mají tam i centrum spánkové medicíny, takže by se to tam dalo propojit.
@Waterpower píše:
Ale jestli je Jana z Prahy, tak proč tam nezajít. Já bych tam zrovna šla hele, plánovat těhu. Je to doktor od doktora. Moje bývalá psychiatrička si nemůže k té nové ani čuhnout. A NÚDZ je to nejlepší u nás. Co se týče duševních potíží.
Me dr nerekla, ze na seroxatu nesmim mit dite…muzu, jen po me chce na prvni trimestr vysadit…rekla, ze kdyztak pujdz marodit nez nasadim zpet leky…ale tri mesice jsou dlouho…zatim dam 3-4 tydny…tak uvidim treba to pak bude jine…s malym tehu jsem porad spala…takze trba nebude potreba leku…ale chtela nychmit naky plan B na ty prvni tri mesice…treba js nevim triticco nebo neco vite jak to myslim…jsem ted zpet na ctvrtce prasku to neni nic silenyho…ale riskovat nakou vadu maleho se mi nechce…proberu to s dr a dam vam vedet jak to dopadlo…sama jsem zvedava ![]()
Jo a jeste bych musela vysadit chvili pred porodem…ale to jen na chvilku ![]()
@holka_z_hor píše:
Ale jestli je Jana z Prahy, tak proč tam nezajít. Já bych tam zrovna šla hele, plánovat těhu. Je to doktor od doktora. Moje bývalá psychiatrička si nemůže k té nové ani čuhnout. A NÚDZ je to nejlepší u nás. Co se týče duševních potíží.
Přesně, já mám sice super psychiatricku odbornici, ale kdybych měla s mými léky plánovat tehu, tak by mě třeba zajímal druhý názor. Nepíšu to jako něco definitivního, ale pouze třeba k zamyšlení, myslím to dobře jako radu, někdy se druhý názor hodí…
@JancaaF2 píše:
Me dr nerekla, ze na seroxatu nesmim mit dite…muzu, jen po me chce na prvni trimestr vysadit…rekla, ze kdyztak pujdz marodit nez nasadim zpet leky…ale tri mesice jsou dlouho…zatim dam 3-4 tydny…tak uvidim treba to pak bude jine…s malym tehu jsem porad spala…takze trba nebude potreba leku…ale chtela nychmit naky plan B na ty prvni tri mesice…treba js nevim triticco nebo neco vite jak to myslim…jsem ted zpet na ctvrtce prasku to neni nic silenyho…ale riskovat nakou vadu maleho se mi nechce…proberu to s dr a dam vam vedet jak to dopadlo…sama jsem zvedava
Jj, určitě to prober s odborníky. Každopádně moc držím palce. Ten NÚDZ ti nenutím, to byl jen návrh. Nevím, odkud jsi. Já tam právě spala v té spánkové laboratori a byla jsem tam v centru kognitivních poruch na vyšetření a byla jsem spokojená.
Do Prahy to daleko nemam, tak uvidim…jde o to, aby se treba dr nenastvala a nevykopls me..tady totiz psychistri nejsou ![]()
@JancaaF2 píše:
Do Prahy to daleko nemam, tak uvidim…jde o to, aby se treba dr nenastvala a nevykopls me..tady totiz psychistri nejsou
Jo tak to je podobný jak u nás. Ale na tu co mám teď jsem měla mega štěstí. To jsem fakt strašně vděčná.
A myslím, že o ty konzultaci tvoje doktorka vědět nemusí
nebo nevím jestli do toho NÚDzu potřebuješ doporučenku… Ale máš na to právo.
znát jinej názor.
To verim, ale kdo by mi pak ty leky psal? Nemuzu prijit k dr a rict jooo tamten rikal, ze to neva, tak mi to napis
ale vim, ze to myslite dobre ![]()
@JancaaF2 píše:
Do Prahy to daleko nemam, tak uvidim…jde o to, aby se treba dr nenastvala a nevykopls me..tady totiz psychistri nejsou
Jani, porad se se svoji doktorkou.