Cipralex účinek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35489
12.9.21 10:06

@JancaaF2 absolutne souhlasim :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
12.9.21 10:08

@JancaaF2 já tvrdím že s prací na sobě má člověk kvalitnější život i s psychickou poruchou. Nikomu neberu že potřebuje léky, ale může tomu hodně pomoct i on sám. Zas a znova opakuju, že je taky beru. A pevně věřím, že právě práce se sebou a péče o sebe pomůže předcházet relapsu.

Příspěvek upraven 12.09.21 v 10:11

• Citovat
  • Upravit
Štofik
12.9.21 10:10

A jsem ráda, že to dítě nemám. A nekomplikuju si tím léčbu.

• Citovat
  • Upravit
9189
12.9.21 10:44
@JancaaF2 píše:
Dekuji za info..ja tez ruzne cetls, ze ns seroxatu to jde no uvidime

Určitě to prober s Dr.,ono něco jiného je to, co je uvedeno v pribalovem letáku a něco jiného je praktická zkušenost lékařů. Nevím, odkud jsi, ale do toho Národního ustavu duševního zdravi snad ještě berou na ty jednorázové konzultace, když má člověk doporučení od svého psychiatra a objedná se. Fakt se tam tím zabývají. Jako asi jsou vhodnější léky v tehu, než je Seroxat, ale kamarádka na něm byla prave těhotná. Je to risk benefit, ji nic jiného nezabíralo a děti chtěla, ale je to právě na individuálním posouzení lékařem. Každopádně ti držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
12.9.21 11:03

Kvuli vyberu leku je zbytecne objednavat se do NÚDZ. Bezny lekar ma hafo klientek ve fertilnim veku a moznosti ma v maliku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
12.9.21 12:29
@Waterpower píše:
Kvuli vyberu leku je zbytecne objednavat se do NÚDZ. Bezny lekar ma hafo klientek ve fertilnim veku a moznosti ma v maliku.

Jo jenomže běžní psychiatri to často tolik neřeší, splacaji různé kombinace… V NÚDZu na to dělají výzkumy, zabývají se tím… Já to myslela dobře pro Jancu. Třeba moje kamarádka s BAP tam taky byla konzultovat léčbu. A hlavně tys tady psala, že Seroxat nemůže v těhotenství a já vím, že moje jiná kamarádka s depresemi má svého ambulantního psychiatra už asi 15 let v NÚDZu a má na Seroxatu 2 zdravé deti. Proste tam mají více zkušeností. Samozřejmě ani nemají kapacitu řešit všechny plánujici těhotenství, ale někdy se druhý názor hodí. Psala jsem to jen jako návrh. A mají tam i centrum spánkové medicíny, takže by se to tam dalo propojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
12.9.21 12:50
@Waterpower píše:

Ale jestli je Jana z Prahy, tak proč tam nezajít. Já bych tam zrovna šla hele, plánovat těhu. Je to doktor od doktora. Moje bývalá psychiatrička si nemůže k té nové ani čuhnout. A NÚDZ je to nejlepší u nás. Co se týče duševních potíží.

• Citovat
  • Upravit
714
12.9.21 12:51

Me dr nerekla, ze na seroxatu nesmim mit dite…muzu, jen po me chce na prvni trimestr vysadit…rekla, ze kdyztak pujdz marodit nez nasadim zpet leky…ale tri mesice jsou dlouho…zatim dam 3-4 tydny…tak uvidim treba to pak bude jine…s malym tehu jsem porad spala…takze trba nebude potreba leku…ale chtela nychmit naky plan B na ty prvni tri mesice…treba js nevim triticco nebo neco vite jak to myslim…jsem ted zpet na ctvrtce prasku to neni nic silenyho…ale riskovat nakou vadu maleho se mi nechce…proberu to s dr a dam vam vedet jak to dopadlo…sama jsem zvedava :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
12.9.21 12:53

Jo a jeste bych musela vysadit chvili pred porodem…ale to jen na chvilku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
12.9.21 13:12
@holka_z_hor píše:
Ale jestli je Jana z Prahy, tak proč tam nezajít. Já bych tam zrovna šla hele, plánovat těhu. Je to doktor od doktora. Moje bývalá psychiatrička si nemůže k té nové ani čuhnout. A NÚDZ je to nejlepší u nás. Co se týče duševních potíží.

Přesně, já mám sice super psychiatricku odbornici, ale kdybych měla s mými léky plánovat tehu, tak by mě třeba zajímal druhý názor. Nepíšu to jako něco definitivního, ale pouze třeba k zamyšlení, myslím to dobře jako radu, někdy se druhý názor hodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
12.9.21 13:16
@JancaaF2 píše:
Me dr nerekla, ze na seroxatu nesmim mit dite…muzu, jen po me chce na prvni trimestr vysadit…rekla, ze kdyztak pujdz marodit nez nasadim zpet leky…ale tri mesice jsou dlouho…zatim dam 3-4 tydny…tak uvidim treba to pak bude jine…s malym tehu jsem porad spala…takze trba nebude potreba leku…ale chtela nychmit naky plan B na ty prvni tri mesice…treba js nevim triticco nebo neco vite jak to myslim…jsem ted zpet na ctvrtce prasku to neni nic silenyho…ale riskovat nakou vadu maleho se mi nechce…proberu to s dr a dam vam vedet jak to dopadlo…sama jsem zvedava :D

Jj, určitě to prober s odborníky. Každopádně moc držím palce. Ten NÚDZ ti nenutím, to byl jen návrh. Nevím, odkud jsi. Já tam právě spala v té spánkové laboratori a byla jsem tam v centru kognitivních poruch na vyšetření a byla jsem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
13.9.21 05:40

Do Prahy to daleko nemam, tak uvidim…jde o to, aby se treba dr nenastvala a nevykopls me..tady totiz psychistri nejsou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
13.9.21 06:17
@JancaaF2 píše:
Do Prahy to daleko nemam, tak uvidim…jde o to, aby se treba dr nenastvala a nevykopls me..tady totiz psychistri nejsou :lol:

Jo tak to je podobný jak u nás. Ale na tu co mám teď jsem měla mega štěstí. To jsem fakt strašně vděčná.
A myslím, že o ty konzultaci tvoje doktorka vědět nemusí :think: nebo nevím jestli do toho NÚDzu potřebuješ doporučenku… Ale máš na to právo. :think: znát jinej názor.

• Citovat
  • Upravit
714
13.9.21 06:24

To verim, ale kdo by mi pak ty leky psal? Nemuzu prijit k dr a rict jooo tamten rikal, ze to neva, tak mi to napis :mrgreen: ale vim, ze to myslite dobre :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
13.9.21 21:04
@JancaaF2 píše:
Do Prahy to daleko nemam, tak uvidim…jde o to, aby se treba dr nenastvala a nevykopls me..tady totiz psychistri nejsou :lol:

Jani, porad se se svoji doktorkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna očního lékaře

Ikona - Vladimír Korda

MUDr. Vladimír Korda Ph.D.