Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mně teda cipralex vůbec nepomohl. Bral jsem ho půl roku. Září 2019 - leden 2020.. pak jsem dostal apoparox a hned po měsíci jsem cítil zlepšení.
Každý si hold musí najít to co mu vyhovuje.
@HTRom ahojky zatím se asi všichni drží jinak by jsem psali to je dobře
chtěla bych, aby jsme se toho v Novém roce všichni zbavili. Doufejme v to ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, před týdnem jsem začala brát Cipralex (1/2 10mg), pořád se mi od té doby zvedá žaludek a často mě bolí hlava. I když mám hlad, tak se nemůžu normálně najíst (teda ne že bych nepotřebovala zhubnout…) Co s tím? Odezní to samo? Máte nějaký fígl? Nebo mám zkonzultovat změnu AD?
Děkuju.
J.
Jak jsi dopadla? Zabral? A za jak dlouho? A vse odeznelo co pises? Dekuji ![]()
Beru tento lék na depresivní uzkostnou poruchu cca 15 let, s menšími výkyvy sem ustala i hrozné chvíle v zivote. Posledni tři roky byli co se zdravi a rodiny týče hodně náročné hlavně toto léto kdy se dcera potykala s velkými zdrav. problemy a stále není dobrá, vše jsem zvládla řešit, ale koncem listopadu mne v noci začali prepadat paniky, uzkosti, depka přes den, hrozný myslenky, hrozný dny…o lek jsem vždy volala sestře 6 lež jsem nebyla u mudr. nepotrebovala jsem, a ona už ta má oblíbená tam není coz jsem zjistila až když sem volala
co s tím, nová mudr.my pouze po tel. predepsala na noc triticco.Ted se ptám zkušených přejde to je to jen tím strasnym stresem co se my děl před tim? Chodim do práce úklid, nikdy sem se nebala dělám odpoledne až do noci uklid ve škole teď si musím pustit radio v mobilu. A to v září jsem parila na koncerne v 02.
Ted mám problém i do obchodu.
Vadi my ty stavy přes den, pocit zblazneni, manžel dělá 12h ten mne nechápe jednu dceru 13 let mám doma a tu marodnou 18 let na intru.Vsem preji aby nám zas bylo dobre tohle je opravdu šílený, že g tu chvily si přejí radši zlomit nohu než tohle. ![]()
@suii taky si rikam, ze radeji mit zlamane kosti, nez tyhle stavy
Ja se lecim teprve 3 mesice, konecne jsem zacala pribirat. Mam cipralex rano 10mg a na noc Mirtazapin. Je to lepsi, jen se stale priserne klepu a ty stavy jsou uz mirnejsi, ale jsou. Jsem od zari na neschopence, zitra jdu na kontrolu, tak doufam, ze me jeste neposle do prace, bo delam jem nocni a necitim se na to. Mam panicky ataky a deprese. Postraumaticky syndrom. Ted mam taky dost blby obdobi😢 Vzdy, kdyz na to pomyslim, tak to na me jde… nejak to prodejcham nebo dam lexaurin. Je to sileny, ta hlava ![]()
@janulinek30 musíme věřit, že zas bude dobře, že to pomine, mne je už 45 let a začínám se bát i přechodu, že my do toho taky hodí vidle, jelikož moje pms jsou krutý i kdyz beru HA kvůli silne mens.Ted je u mne hlavní vyřešit spánek ja se léků bojím veškerých, radši bylinky. Jenze jsem ještě necelý rok po operaci se zády a to je taky boj, kdy já jsem naposledy spala víc než 3 hodiny vkuse už je hodně let zpět
tak ať je líp, moc vám to přeji ![]()
@janulinek30 píše:
@suii taky si rikam, ze radeji mit zlamane kosti, nez tyhle stavyJa se lecim teprve 3 mesice, konecne jsem zacala pribirat. Mam cipralex rano 10mg a na noc Mirtazapin. Je to lepsi, jen se stale priserne klepu a ty stavy jsou uz mirnejsi, ale jsou. Jsem od zari na neschopence, zitra jdu na kontrolu, tak doufam, ze me jeste neposle do prace, bo delam jem nocni a necitim se na to. Mam panicky ataky a deprese. Postraumaticky syndrom. Ted mam taky dost blby obdobi😢 Vzdy, kdyz na to pomyslim, tak to na me jde… nejak to prodejcham nebo dam lexaurin. Je to sileny, ta hlava
To klepání resp takový ten vnitřní a venkovní třas mám taky po 2 mesicich užívání ad😥občas mi dost buší srdce a bolí hlava když ráno vezmu ad. To pořád nějak nejde vymizet😥 někdy se mi zamotá hlava a přijde mi že i jakoby zvláštní pocit v nohou. Občas pomůže neurol ale jsou dny, kdy ani ten nezabere ![]()
@Hanuleh 82 ja uz jsem da se rict uplne v pohode😊 tuk tuk🫣 jen jak se mi udelalo lip, tak jsem zacala premyslet i nad sexem, ale dost me stvalo, ze chut zadna🤷 tak jsem se zminula u doktora a on mi misto cimralexu napsal Aurirex nebo tak nejak se to jmenuje. Ten musim sice brat 2× denne, ale stoji to za to😍 Ale ted co me stve nejvic, ze jsem pribrala. Na jednu stranku jsem rada, bo jsem v tech stavech zhubla na 46kg, ale ted uz mam 55kg a to je na me uz opravdu dost. Beru jeste na noc mirtazapin a po nem mam vzdy k veceru nehoraznou zravou!!!😱 ☠️ muzu jest sladky, slany i kysely najednou a porad mam malo🫣 🤣 🤣 jenze ho vysazovat jeste moc nechci, bojim se, aby se mi to nejak nevratilo a to bych mohla zacit od zacatku🙄 Tres se mi vytratil uz uplne, nastesti. Ja musim fungovat normalne, i kdybych nechtela 🤦♀️ Holky, drzte se a zase pisnete ![]()
@janulinek30 tak to je super, že už je to fajn..
A změna prášku neudělala nějakou paseku?
@Hanuleh 82 vubec nic🤷 trochu jsem se toho bala, ale nic jsem nepocitila. Nastesti! A jak je tobe?
@janulinek30 no zatím na hovno…beru teprve 4 týden a pořád se bojím, že to nezabere
a budu muset měnit prášky
@Hanuleh 82 tak to me mrzi
ale mne to nabehlo poradne taky pozdeji. Zacala jsem v pulce rijna a jeste na konci prosince jsem mela ty stavy. Ted vymizely uplne, tak treba to chce jeste cas🤷 beres jeste neco, krom cipralexu?