Cipralex účinek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31.3.23 23:45

@Lollitka Ano, jsem z Pardubic. Je tu nová psychiatrie asi něco okolo roku.? Já byla v roce 2020 hospitalizovaná ještě na staré. V NUDZ jsem vůbec nespala.

Jsi dobrá, že jsi studovala medicínu. Jsi lékařka? Já studovala práva, ale nevěnuji se tomu, nějak mě to nenaplňovalo v praxi, škola mě bavila dost. A co si budeme povídat, není pro mě ani psychicky výrazně náročné povolání, což je asi v případě právníka vždy. Mám raději rutinní činnost, sem tam něco nového… Takže jsem teď normální úřednice ve státní správě.

S těmi kily - chápu, že Tě to štve, ale opravdu je hlavní být spokojená. Manžel má tetu (tuším, že má bipolární afektivní poruchu, prostě maniodepresivní psychózu) a ona nikdy nebyla štíhlá, ale po lécích dost přibrala a nějakou dobu to tak bylo. Ale poslední dobou jí to zase hezky šlo dolů, dělá dlouhé procházky se psem… A celkově si asi vše sedlo. Ale vím, že jí taky sem tam měnili léčbu…

Víš, co by mě zajímalo? Kde je hranice mezi „zdravým“ a duševně „nemocným“ člověkem? Znám spoustu lidí, kteří měli po marihuaně sem tam nějakou halucinaci/blud (třeba jeden kluk, že je na celnici místo na křižovatce). Pak máme jednu docela blízkou známou, která vidí duchy. Že když někdo v rodině zemře, přijde se s ní rozloučit. Pochopila bych, kdyby to bylo ve spánku, ale prý ne… Jak to, že někdo má tyto anomálie a je považován za zdravého a někdo to má jinak? Spousta lidí věnující se esoterice (tyto choutky mě přešly po té psychóze) Ti budou tvrdit, že vidí to a to a považují to za OK a „normálně“? s tím žijí.. Je to asi o chronicitě? Vývoji té nemoci..? Že někomu to „nevadí“?? Už kolikrát jsem se na to chtěla zeptat psychiatra, ale zatím jsem si nevzpomněla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.23 23:53

@Lollitka No já jsem spíš lítala po psycholozích a chtěla jsem vždy jen byliny. No, popravdě si myslím, že jsem na psychiatra byla kolikrát zralá už dááávno… Psychiatra jsem navštívila až s tou psychózou, před tím jsem se neléčila. Ale mamka je doktorka, takže jsem spoustu věcí diskutovala s ní. Je samozřejmě otázka, zda to bylo správné řešení. Nechápu, kde jsem brala tu sílu s těmi sem tam šílenými stavy bojovat. Měla jsem panický strach i z léků..Pak jsem zjistila, že až doteď mi po tom Quetiapinu bylo moc dobře, víc jsem prožívala, protože jsem nebyla tak roztěkaná… Takže s Quetiapinem lepší než bez, i proto jsem to vysazení nedala, už jsem si odvykla bojovat s většími úzkostmi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
1.4.23 01:01
@Viktorka Maxikova píše:
@Lollitka Ano, jsem z Pardubic. Je tu nová psychiatrie asi něco okolo roku.? Já byla v roce 2020 hospitalizovaná ještě na staré. V NUDZ jsem vůbec nespala.

Jsi dobrá, že jsi studovala medicínu. Jsi lékařka? Já studovala práva, ale nevěnuji se tomu, nějak mě to nenaplňovalo v praxi, škola mě bavila dost. A co si budeme povídat, není pro mě ani psychicky výrazně náročné povolání, což je asi v případě právníka vždy. Mám raději rutinní činnost, sem tam něco nového… Takže jsem teď normální úřednice ve státní správě.

Aha, takže paniky jsi tehdy vůbec neléčila léky? Moje mamka je taky doktorka a právě první ataka mě chytla v nemocnici na fyzioterapii a v té nemocnici pracovala i mamka, tak ji zavolali a ona se mně tam věnovala a uklidňovala mě, ale bohužel tyhle stavy se vracely každý večer toho půl roku a nikoho nás nenapadlo, že by to byla panická porucha.

Já dnes nějak nemůžu usnout, je mi divně, vzala jsem si Neurol, tak snad se uklidním a zabere. Klidnou noc a hezky se vyspi.

S těmi kily - chápu, že Tě to štve, ale opravdu je hlavní být spokojená. Manžel má tetu (tuším, že má bipolární afektivní poruchu, prostě maniodepresivní psychózu) a ona nikdy nebyla štíhlá, ale po lécích dost přibrala a nějakou dobu to tak bylo. Ale poslední dobou jí to zase hezky šlo dolů, dělá dlouhé procházky se psem… A celkově si asi vše sedlo. Ale vím, že jí taky sem tam měnili léčbu…

Víš, co by mě zajímalo? Kde je hranice mezi „zdravým“ a duševně „nemocným“ člověkem? Znám spoustu lidí, kteří měli po marihuaně sem tam nějakou halucinaci/blud (třeba jeden kluk, že je na celnici místo na křižovatce). Pak máme jednu docela blízkou známou, která vidí duchy. Že když někdo v rodině zemře, přijde se s ní rozloučit. Pochopila bych, kdyby to bylo ve spánku, ale prý ne… Jak to, že někdo má tyto anomálie a je považován za zdravého a někdo to má jinak? Spousta lidí věnující se esoterice (tyto choutky mě přešly po té psychóze) Ti budou tvrdit, že vidí to a to a považují to za OK a „normálně“? s tím žijí.. Je to asi o chronicitě? Vývoji té nemoci..? Že někomu to „nevadí“?? Už kolikrát jsem se na to chtěla zeptat psychiatra, ale zatím jsem si nevzpomněla…

Aha, já myslela, že psychiatrie v Pardubicích nebyla, že je tam až ta nová.

No medicínu jsem kvůli psychice ve 4. ročníku musela ukončit, ale dodnes mě to mrzí a vyčítám si to a beru tako jako své selhání… Ty jsi tedy práva dokončila? Tak to jsi dobrá, já bych se práva nikdy nenaučila.

No s těmi kily - těžko můžu být spokojená, když jsem jako koule, kdybych měla kouzelný prsten, tak hned vrátím tu anorexii, to mi bylo lépe, než teď. Já moc nemám ráda ty řeči, že je jedno mít kila navíc, ale hlavně být spokojený a fungovat, jenomže já se stydím téměř kamkoliv chodit, zejména tam, kde mě znali jako štíhlou, do plavek bych se nesvlékla ani omylem a děsím se léta, co se týká oblékání, i když jinak léto mám ráda.

No kde je hranice mezi duševní nemocní a tím, co je ještě považováno za normu, tak netuším úplně, myslím ale, že nemoc ti ovlivňuje už fungování, práci, sociální vazby… ale když je třeba někdo ezo a citlivější, ale normálně funguje atd., tak se to neřeší, ale nevím. Tak si to někam napiš, aby ses nezapomněla zeptat psychiatra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
1.4.23 01:03

Já dnes nějak nemůžu usnout, je mi blbě, vzala jsem si Neurol, tak čekám, jestli zabere. Tobě přeji klidnou noc a hezky se vyspi. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
1.4.23 07:43

Dobre ráno holky tak jak vám dneska je? ja spala docela dobre akorát sem včera musela sáhnout po neurolu mě pálilo cely tělo o obličeji ani nemluvím. Mám pocit jak mě táhne čelo a když mě chytne uzkost tak páli. Beru zatím půlku prášku ale ty rána ty mě zabíjejí. hlavu a obličej mám jak ve Svěraku. Včera sem se šla projít a chytla me taková uzkost ze sem se musela vrátit domu byla to malém moje smrt. Vím ze vše je psychika ale ja už se nechci pozorovat a chci normálně fungovat. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.4.23 10:31

@Lollitka Ahojky :-)
Jak jsi pak usnula? Já to zabalila asi okolo 00:30. Zajímavé je, že ve spánku mi ten mozek normálně funguje, mám většinou hezké a hlavně živé sny… Zatímco ráno, když vstanu, prostě furt ta otupělost a ztráta schopnosti si vybavit jakoukoliv představu…

Ano, psychiatrie byla v Pard. odjakživa, ale stará a ošklivá :-) Jenomže když jsem tam byla jen relat. krátce, tak mi to až tak nevadilo, prostě pocit klasické nemocnice…

Tomu rozumím, že Tě mrzí ukončení medicíny, když jsi se dostala tak daleko.. Ale já třeba práva dokončila a nevěnuji se jim. Ono to bylo hodně našima, velký tlak, abych měla vysokou, oba vysokoškoláci, ale záležet na mě, šla bych asi na kosmetičku… I když nevím, zda by mě klasická kosmetika naplňovala, s přestávkami od 12 let trpím na akné (řekla bych, že to je taky hodně psychosomatické, v tomto ohledu mi pomohlo pár kilo přibrat) a klasické vymačkávání uhrů a pórů moc neuznávám. Mě by spíš lákalo dělat obličejovou jógu a masáže obličeje, s přírodní kosmetikou… No, uvidíme, zatím asi nemám na to se profesně osamostatnit s malými dětmi.. Taky uvidíme, jak s tím zdravím, no…

S těmi kily to beru podle toho, že jak jsem se v listopadu pokoušela snížit Quetiapin, tak mi bylo taky ouvej a šla mi kila rychle dolů. Tak jsem dospěla k závěru, že je lepší to neřešit a být spokojený… Ale je jasné, že pak člověku otrne a štve ho to… A to, že nemůžeš nějak víc cvičit, to je vedlejší účinek léků? No, já jak byla po tom Abilify vyřízená, jak jsem vůbec nespala, tak jsem nemohla běžet, vůbec. Chůze ano, ale toť vše… Celých 20 let problémů jsem se léky neléčila. Ale ono byla i dost dlouhá období relativního klidu, hlavně těch 8 let před psychózou. Vlastně tu občasnou pracovní neschopnost mám až od té psychózy, jinak jsem kromě asi nejhorších tří dnů v roce 2011 vždy i s tím nějak dokázala fungovat (práce, škola, děti..), ač mě to někdy velmi omezovalo.

A když nejsi hospitalizovaná, chodíš do práce nebo jsi trvale na PN/důchod?

Příspěvek upraven 01.04.23 v 10:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.4.23 10:36

@mikoy Ahoj, no, mně zatím ten Cipralex nějak výrazněji nezabral, ale beru ho teprve třetí den… Jsem stále otupělá a neschopná si moc vybavovat představy a třeba minulost v obrazech, jestli mi rozumíš… Jako automaticky Ti odpovím, co se kdy stalo, ale toť vše.

A Ty se léčíš jak dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
1.4.23 11:42
@Viktorka Maxikova píše:
@Lollitka Ahojky :-)
Jak jsi pak usnula? Já to zabalila asi okolo 00:30. Zajímavé je, že ve spánku mi ten mozek normálně funguje, mám většinou hezké a hlavně živé sny… Zatímco ráno, když vstanu, prostě furt ta otupělost a ztráta schopnosti si vybavit jakoukoliv představu…

Ano, psychiatrie byla v Pard. odjakživa, ale stará a ošklivá :-) Jenomže když jsem tam byla jen relat. krátce, tak mi to až tak nevadilo, prostě pocit klasické nemocnice…

Tomu rozumím, že Tě mrzí ukončení medicíny, když jsi se dostala tak daleko.. Ale já třeba práva dokončila a nevěnuji se jim. Ono to bylo hodně našima, velký tlak, abych měla vysokou, oba vysokoškoláci, ale záležet na mě, šla bych asi na kosmetičku… I když nevím, zda by mě klasická kosmetika naplňovala, s přestávkami od 12 let trpím na akné (řekla bych, že to je taky hodně psychosomatické, v tomto ohledu mi pomohlo pár kilo přibrat) a klasické vymačkávání uhrů a pórů moc neuznávám. Mě by spíš lákalo dělat obličejovou jógu a masáže obličeje, s přírodní kosmetikou… No, uvidíme, zatím asi nemám na to se profesně osamostatnit s malými dětmi.. Taky uvidíme, jak s tím zdravím, no…

S těmi kily to beru podle toho, že jak jsem se v listopadu pokoušela snížit Quetiapin, tak mi bylo taky ouvej a šla mi kila rychle dolů. Tak jsem dospěla k závěru, že je lepší to neřešit a být spokojený… Ale je jasné, že pak člověku otrne a štve ho to… A to, že nemůžeš nějak víc cvičit, to je vedlejší účinek léků? No, já jak byla po tom Abilify vyřízená, jak jsem vůbec nespala, tak jsem nemohla běžet, vůbec. Chůze ano, ale toť vše… Celých 20 let problémů jsem se léky neléčila. Ale ono byla i dost dlouhá období relativního klidu, hlavně těch 8 let před psychózou. Vlastně tu občasnou pracovní neschopnost mám až od té psychózy, jinak jsem kromě asi nejhorších tří dnů v roce 2011 vždy i s tím nějak dokázala fungovat (práce, škola, děti..), ač mě to někdy velmi omezovalo.

A když nejsi hospitalizovaná, chodíš do práce nebo jsi trvale na PN/důchod?

Příspěvek upraven 01.04.23 v 10:38

Ahojky,
no nakonec jsme usnula asi v půl třetí, ale bylo mi dost blbě. Tak alespoň, že máš hezké sny, já mám právě úplně šílené, propracované, živé, doma mi říkají, že bych mohla psát horory podle svých snů. Přitom mi přijde, že fantazii moc nemám, ale nějak v tom podvědomí to mám rozpracované.

Aha, tak to nevím, že v Pardubicích byla psychiatrie vždycky, já zaregistrovala až tu rekonstrukci.

No já bych medicínu asi nemohla dělat, tedy s pacienty, ale prostě mě to stejně moc mrzí, protože třeba výzkum by mě asi bavil. Já na VŠ chtěla, ale taky i proto, že doma jsou všichni VŠ.

A kosmetička by tě tedy bavila? Vidíš, já jsem úplně levá na tyhle věci, sama o sebe upřímně moc nedbám, protože v tom nějak nevidím smysl.

Já dnes jdu s kamarádkou ven, tak ti napíši asi někdy k večeru a asi SZ, jestli ti to nebude vadit.

A co dnes děláš ty?

Hezký den, pokud možno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.4.23 11:57

@Lollitka Děkuji, také přeji hezký den :-) No, já zatím určitě doma, na prochajdu zatím není nějak síla. Možná nějaký lehký úklid, pokus si číst..?

OK, klidně napiš SZ a užij si den s kamarádkou :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
1.4.23 21:19
@Viktorka Maxikova píše:
@Lollitka Děkuji, také přeji hezký den :-) No, já zatím určitě doma, na prochajdu zatím není nějak síla. Možná nějaký lehký úklid, pokus si číst..?OK, klidně napiš SZ a užij si den s kamarádkou :srdce:

Ahojky,
promiň, že se ozývám až teď, nějak jsme to natáhly a ještě jsme řešily spousty věcí. Jsem úplně ko, tak napíši zítra tu SZ. A jak ses dnes měla ty? Klidný večer, pokud možno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
2.4.23 07:45

Dobre ráno děvčata jak ste se vyspali? ja docela dobre akorát po ránu hroznej tlak do čela a necitliveni jak si sednu pořád si musím mnout čelo myslíte ze je to psychické? me jinak jebne :? Pořad mě to nutí ho Krčit a kontolovat jsem blázen. když už budu jako driv. jak se mate vy? ja sem bez energie 😩mám to hlavně po ránu :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.23 11:42

Ahojky holky,

no nyní jsem také bez energie. Přišlo mi, že mi ten Cipralex začal docela brzy účinkovat, ale teď třetí den jsem dost unavená, čtvrtý den beru celou tabletu…

Myslíte, že si to sedne nebo je možné, že by mi stačila půlka? Přeci jen k tomu beru ještě ten Quetiapin.. Achjo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.23 11:44

@mikoy Ahoj. Promiň, nebyla jsem tu delší dobu… Jak je dnes? Také s Cipralexem teprve začínáš nebo už ho máš delší dobu?
 Dáša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
7.4.23 11:46

@Viktorka Maxikova ja beru 10 den půlku s jsem porsd k. O tlaky v hlavě jak blázen a absolutně bez energie a chuti do něčeho. V puse mám jak po výbuchu a trepu se kdy už bude konec :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
7.4.23 11:48

@Viktorka Maxikova ja beru půlku 10 den s pořad tlaky v hlavě až do oči s bez energie vůbec. Do všeho se nutim. hrozny :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna očního lékaře

Ikona - Vladimír Korda

MUDr. Vladimír Korda Ph.D.