Cipralex účinek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
157
15.10.21 15:30

Ahoj holky

nečetla jsem Vaší diskuzi, takže se předem omlouvám, pokud se zeptám na něco, co jste už probírali.

Antidepresiva beru už skoro tři měsíce, zabraly Cc po 14ti dnech, v tomto patřím k těm šťastnějším, ale bohužel jsem za tu dobu měla už tři propady. První propad byl nejhorší, psychiatrička mi poradila, ať navýším dávku, druhý jsem ustála bez navýšení a teď už je mi od neděle zase blbě, takže jsem dneska opět po konzultaci navýšila a čekám, až to zabere.

Ale nemůžu přeci navyšovat pořád. Poradili byste mi, prosím, jak se snažíte překlenout ty propady, pokud je tedy vůbec máte? Vím, že to musím vydržet už kvůli dětem, ale je to hrozně těžký, ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
15.10.21 16:40

@Brit123 ahojky propady budeš mít pořad bohužel, i já je mám, ale nespadnu už do takových depek jak před tím, a jqak je překonávám buď si vezmu půlku oxazepamu tu půlku podotýkám, že mam na celý den a pořád něco dělám teď mi taky není už 3dny nejlíp do toho teda ještě mám kapky CBD 38% a chodím na akupunkturu a teď zase začínám chodit na psychoterapii. Prášky bouzel vše nevyřeší už jsem je chtěla i kolikrát vysadit že je to k prdu ale jsem ráda aspoň že ty propady nejsou pořád a v kuse. Držím palce a piš sem mě to pomáhá se z toho vypsat. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
15.10.21 17:02
@Brit123 píše:
Ahoj holky

nečetla jsem Vaší diskuzi, takže se předem omlouvám, pokud se zeptám na něco, co jste už probírali.

Antidepresiva beru už skoro tři měsíce, zabraly Cc po 14ti dnech, v tomto patřím k těm šťastnějším, ale bohužel jsem za tu dobu měla už tři propady. První propad byl nejhorší, psychiatrička mi poradila, ať navýším dávku, druhý jsem ustála bez navýšení a teď už je mi od neděle zase blbě, takže jsem dneska opět po konzultaci navýšila a čekám, až to zabere.

Ale nemůžu přeci navyšovat pořád. Poradili byste mi, prosím, jak se snažíte překlenout ty propady, pokud je tedy vůbec máte? Vím, že to musím vydržet už kvůli dětem, ale je to hrozně těžký, ach jo

Ja mela propady 12 tydnu, pak ustoupily. Bude to individualni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
15.10.21 17:29

@civikk

Díky moc, taky mi to moc pomáhá být v kontaktu s někým, kdo ví o co jde

Ještě minulý týden jsem dodávala odvahu slečně, které antidepresiva ještě pořádně nezabrala a dneska sama potřebuju pomoc. A přitom se mi vůbec nic nestalo, prostě jsem se v neděli probudila a už tam zase byla ta hnusná úzkost. A až mi to navýšení zabere, tak se už budu bát, kdy to zase spadne dolů

Já mám taky psychoterapii a snažím se pořád něco dělat, i když je mi u toho blbě

Hlavně nebrečet před manželem a dětma, protože ty už si se mnou užili dost :zed:

Ale bude líp :)

Ještě jednou dík moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
15.10.21 18:33

@Vans Ano, my to brali na psychopatologii, u bipolární poruchy a schizofrenie hraje větší roli genetika a tyhle nemoci nejsou závislé na momentální situaci ve společnosti, jejich výskyt se neliší v různých společnostech. To je rozdíl oproti depresi, která se tradičně odvíjí od toho, jestli je ve společnosti nějaká krize (např. doba covidu prý zvýšila výskyt deprese) a taky na to má vliv roční období. Já sama se zase bojím spíš fyzických onemocnění a úrazů, např. že budu mít úraz a ochrnu na nohy nebo předčasně zemřu. Psychických nemocí se tolik nebojím, jsem ten typ, že fyzická bolest je pro mě horší než psychická, navíc se dnes dají psychické nemoci dost dobře léčit.

Jestli tě to uklidní, v těhotenství jsem byla na vyšetření genetiky, vyplnila jsem jim dotazník genetických nemocí v rodině - a k těm psychickým nemocím se doktorka na nic nevyptávala. Nejsou to přenosné nemoci, člověk může zdědit maximálně predispozice, ne nemoc jako takovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
15.10.21 19:13

Moc dekuji damy, velice uklidneno :srdce: nevim proc to tak mam, kazdej se spis boji fyzickych komplikaci no. Ja vzdy trpim na jare a na podzim, ne nejak intenzivne to zas ne. U me je ted totalne vypjats situace, ktera uprimne trva uz skoro rok. Miluju dva najednou :roll: a absolutne nevim jak z toho ven. To je na dlouhe povidabi, uz jsem zkousela fakt vsechno. Krine terapie a ta mi zacina ve stredu. Potrebuju nekoho nestranyho a hlavne si to prestat vycitat, to me uzira asi nejvic a taky to ze se budu
muset rozhodnout. Je mi 31, nikdy jsem nikoho nepidvedla, ba naopak snad i odsuzovala a me se to tvle stane taky. :roll: :roll: a pric nejsem s tim druhym? Protoze je to jeste student stredni :potlesk: :lol: je to snad na druhou stranu i usmevny, ja uz nevim :roll:

@Brit123
Hele fakt nad tim zkus nepremyslet, hlavne z toho duvodu ze je to uplne ale uuuplne normalni. Me dobre bylo za pul roku a uplne dobre za rok, ale taky na sobe musis makat - jidlo, cvicit (az to pujde samozrejme), rekax a hlavne pracovat. Na neschopence sem byla jen tyden kdyz mi bylo nejhur. Nikdy bych se tim nenechala ovladnout i kdybych lezla po zdi, coz jsem delala at doma - a to ucim. Tim jsem ten zacatek prelomila. Ale jinak,,propady,, budes mit ale vzdycky, mnoho lidi pak zpanikari a chce navysovat nebo menit leky (nebyla jsem jina). Nicmene my tomu rikame propady protoze nas neco moooc semlelo ale jini tomu rikaj na ho*no obdobi a to ma a bude mit vzdycky kazdej:) tyden i klidne mesic pokud zazivas fakt jako napor - jako treba ja ted :lol: bude dobre, to ti muzu slibit. Neznam zadnyho uzkostnaka kdo by se z toho nevysekal ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
15.10.21 22:50

@Brit123 Já to zase měla tak, že první 3 měsíce nebyl efekt Cipralexu tak velký, jak bych čekala, jen mě zbavil depresí. Až po 3 měsících jsem zažívala opravdu stavy štěstí, jaké jsem si představovala. Nemusíš se bát, že bys musela donekonečna navyšovat, po navýšení léku se ti nejspíš udělá líp. Ty jednorázové propady se dají řešit i nějakými léky na uklidnění. Já vždy navyšovala dávku antidepresiv, když jsem měla nějaké horší období, kdy se mi psychika zhoršovala, třeba když jsem přišla o práci nebo teď potom, co jsem přišla o syna v těhotenství. Poté jsem opět po poradě s lékařem dávku snížila na tu původní dávku. AD nezpůsobují závislost, že by si člověk vybudoval toleranci a nižší dávka přestala účinkovat - takže by musel pořád navyšovat.

Musíš se však smířit s tím, že zázraky to neumí a občas se i přes léky může propad objevit, hlavně s dětmi, protože o ně se člověk bojí. I přes AD se mi deprese objevovala hlavně v prvním roce braní AD, ale zatímco bez léků jsem měla depresi 1×-3× týdně, s AD třeba jen jednou za měsíc. Pokud bys s účinkem léku nebyla spokojená, můžeš si nechat napsat nějaký jiný. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
16.10.21 10:01

@Waterpower @Vans @whitemirror

Holky děkuju moc za podporu :kytka:

Je pravda, že blbě skoro jako před braním antidepresiv mi bylo pouze po tom prvním propadu, takže zlepšení tam je :)

Spíš se děsím toho, že ty léky nějak rychle metaboluji, což by dle psychiatričky mohl být důvod toho častého navyšování.

Naštěstí mám ještě rezervu😊Beru prothiaden teď už 100mg a na úzkosti plus slabou depresi je prý optimální 150 mg

Krásný víkend :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
16.10.21 11:00
@Waterpower píše:
@Lollitka ja si to myslela, ze mas schizu, ikdyz jsi o tom driv nepsala.

Njn, já za to nemůžu. Ale dá se s tím žít. Já mám těch diagnóz víc, HPO, deprese, úzkosti, psychosomatika… Takový mix. Ale mám kolem sebe skvělé odborníky, jak psychiatricku, tak psycholožku, tak teď tady personál v léčebně.

Jinak jsem jen Vans chtěla uklidnit, že i se schizou se dá žít. Já nemám takový strach z psychických nemoci, spíš z fyzických, jak jsem psala, tak nejvíc rakovina a ALS. Ale chápu, že někdo se víc boji schizy, protože je to takový strašák. No ale věřím, že ji tohle nepotká, to je spis uzkostna porucha, tenhle strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
16.10.21 13:41

Dekuji zeny :) no jasny presne jak pisou holky AD nejsou samospasny, ja ted mam fakt nahovno obdobi kvuli me prekerni situaci, jasny mohla bych navysit, ale ja to spis potrebuju vyresit. Na tyhle veci jsou super terapie, aöe chce to najit nekoho kdo ti opravdu sedne. Hodne ctu recenze na ne tak doufam, ze jsen si vybrala dobre. Furt dumam jestli se ridit v mem veku ciste srdcem nebo rozumen. Preci jen uz mi neni 20. tak uvidime kam dojdem.

Jinak @brit hele toho se fakt neboj, kdybys to odbouravala tak by ti casem treba nezabiral ani prasek na hlavu apod. Chce to fakt cas a trpelivost. Ja uz cca po 2 mesicich byla zoufala a hlavne na*rana sama na sebe ze sem vysadila bez mudra a ty prasky ktery sem mela nasadit zpet uz se nechytly. Nebo takhle uzkost to odbouralo skvele ale ty deprese co mi najeli, to sem myslela ze je noje konecna. Protoze depkoudni clovek fakt od prirody nejsem ba naopak. No a tak jsme vymenili a jak rikam po 2 mesicich proste to nebylo dobry, malem mi to zase zmenil na venlafaxin nebo jak se to jmenuje, uz jsem je mela i doma. A pak sem zacla bojovat, jela na vylet na dva dny atd… a tim to zlomila a najednou bylo dobre a ja se opet zacla vracet do zivota. Musis opravdu na sobe i maknout ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
16.10.21 19:24

@Vans

Já vím, že spoléhat se jen na prášky je blbost Proto celý týden funguju jako normálně akorát je mi u toho fyzicky blbě a zmizí to až k večeru

Problém je, že už prostě hrozně potřebuju, aby mi bylo dobře nějakou delší dobu alespoň pár měsíců, protože jsem fyzicky už vyřízená a cítím, že už to tělo nemá žádné rezervy

Ale vím, že to bude zase dobrý😊 😊 😊 😊
Hezký večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
17.10.21 23:00
@Lollitka píše:
Njn, já za to nemůžu. Ale dá se s tím žít. Já mám těch diagnóz víc, HPO, deprese, úzkosti, psychosomatika… Takový mix. Ale mám kolem sebe skvělé odborníky, jak psychiatricku, tak psycholožku, tak teď tady personál v léčebně.Jinak jsem jen Vans chtěla uklidnit, že i se schizou se dá žít. Já nemám takový strach z psychických nemoci, spíš z fyzických, jak jsem psala, tak nejvíc rakovina a ALS. Ale chápu, že někdo se víc boji schizy, protože je to takový strašák. No ale věřím, že ji tohle nepotká, to je spis uzkostna porucha, tenhle strach.

Drz se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
18.10.21 12:47

@Brit123 ahojky, tak jak jsi na tom? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
18.10.21 13:32

@civikk

Díky moc za optání :) Včera celý den dobrý a dneska taky😊

Takže jsem happy s snažím se toho co nejvíc stihnout, před tím než mi zase začne být blbě Ale to už to zkusím vydržet alespoň dva týdny, před tím než zase navýším

To se to slibuje, když mi fajn :mrgreen:

A jak se vede tobě? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
18.10.21 13:51

@Brit123 ahojky, já mám teď to špatný období, vzdy mě chytne taková panika, že zase se to vrací naštěstí jim takže to jsem ráda, kdyby ta hlava nepremyslela nad blbostma, teď musím vyřešit práci nevidím skoro vůbec dítě krátký a dlouhý mě nevyhovuje. A zas vztahy, takže dokola. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna očního lékaře

Ikona - Vladimír Korda

MUDr. Vladimír Korda Ph.D.