Cipralex účinek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35489
30.9.21 20:56
@Vans píše:
Jo vid, poslani a prace co dava smysl. :srdce: Ja ti naprosto rozumim vlastne to mam dost stejne ale z 15 bych to casem chtela dat na 10 i pro to, ze bych v budoucnu treba chtela mimi. Jinak uz to vubec neresim jako driv kor ted kdyz ucim dodelavam si to minimum zarizuju vlastni bydleni atd atd. :mrgreen:

Ja mam tech deset. Deti uz mam, jeste pred AD, takze Te chapu, ze to chces minimalizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
30.9.21 21:23

Já to mám jinak než většina tady, už jako malá jsem depresivními stavy trpěla. Měla jsem pocit, že mi nikdo nerozumí, nebere mě vážně, často jsem byla smutná a nic mě nebavilo. V 15 jsem se s pocity prázdnoty snažila bojovat sama, začala jsem chodit na taneční aerobic. Na střední se to zhoršilo v tom, že přechod ze základky na gympl byl hodně těžký, škola mě stresovala, učení bylo moc. Postupem let se mi stavy pláče začaly objevovat čím dál častěji, paradoxně jsem si toho, že je s mým mozkem něco v nepořádku, všímala hlavně v období, kdy bych měla prožívat radost, a já se neradovala. Jako kdybych proplouvala životem a ty radostné věci jsem nedokázala vůbec prožívat. Postupně jsem měla taky výpadky paměti, byla jsem mimo, trpěla jsem nespavostí (nespavost se mi objevovala už od 12 let). Chodila jsem na psychoterapii, ale buď bez výsledku nebo pomohla dočasně. Pak jsem šla k psychiatrovi a ten mi pomohl. Chtěla jsem být učitelka, ale byla by to na mě moc stresující práce, i když mám pedagogickou fakultu vystudovanou, asi bych tu práci nezvládla, jsem ve státní správě a to mě baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
1.10.21 19:42

@whitemirror nemas to jiny, jen uz bojujes dlouho, od detstvi. Jinak nespavost, vypadky pameti atd., to je u vsech jak pres kopirak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
1.10.21 20:05

@Waterpower nespavost, výpadky paměti, neschopnost rozhodnout se co vařit, co nakoupit, co na sebe…. Úplně jako přes kopírák-potvrzuji také :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
13.10.21 13:38

@Vans to máš asi pravdu nechci už to co jsem zazivala najednou mě polije studený pot tlak do hlavy návaly studená a horká mravenceni ruk smutek až pláč a je to v pytli dnes to na me vlezlo bez pozvání jsem v práci teď pořád, takže únava tomu pomáhá hodně nevím jak jsi ten rozchod zvladala, ale ja když to na me přijde chci rodinu zpět bojím se že to nezvládnu sama. Zkouším v práci něco dělat ať na to nemyslím říkám si v pohodě do dám vyspím se a bude fajn. Dva měsíce na lexaurin to jsi se nebála závislosti. Jinak promiň za příběh vždycky se musím vypsat :P a jak často chodíš na jehlicky ja každý týden. A co děláš když ti je i měsíc nic moc vždyť učíš to taky musí být šílený. Vracím se i na terapii :lol: no je to běh na dlouhou trať

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
13.10.21 20:39

@Vans hezky napsane…myslim, ze se pod to muzeme vsichni podepsat :mrgreen:…take by do me nikdo nerekl, ze jsem uzkostna :nevim: tedy pred poruchou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
13.10.21 20:49

Jo a holky nebojte ja ted taky bojuju…syna vracime ze skoly do skolky-sice je chytrej, ale nedal to psychicky..porad chtel mamu-ucim na stejne skole.No peklo cele zari..nervy kazde rano..plac, zachvaty…az mam z toho zpet uzkosti-doufam tedy ze jen prechodne…stale beru 1/4 sertralinu..ted mi orijde, ze bych potrebovala konskou davku…nemuzu v praci poradne uvazovat doma mimo…i kdyz po tom, co jsme ucinili to rozhodnuti ho vratit, tak lepsi no…ulevilo se i jemu i me…ted jen moje uzkostna hlava vymysli milion scenaru co prijde za rok a jak jsem ho spatne vychovala(vsichni do me huci, ze je mamsnek)…no uzivame si :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
13.10.21 22:30
@Waterpower píše:
@whitemirror nemas to jiny, jen uz bojujes dlouho, od detstvi. Jinak nespavost, vypadky pameti atd., to je u vsech jak pres kopirak.

Nemyslela jsem odlišnost v projevech, spíš ve spouštěči deprese. Působí to na mě, že většina zde diskutujících onemocněla depresí spíš kvůli vnějším příčinám (dlouhodobý stres v práci atd.), kdežto já to měla spíš geneticky. Ono je to samozřejmě jedno, přesnou příčinu deprese nejde nikdy určit. Ale já to mám v rodině z matčiny i otcovy strany (všechny možné psychické nemoci a sebevraždy) a mám potvrzené i od psychiatra, že to u mě může být ovlivněno geny.

Já mám tenhle rok fakt dost těžký, měli jsme s mužem vyhlídnutý relativně levný byt na dnešní dobu, který se bohužel tak zdražil, že jsme od smlouvy museli odstoupit, takže stresy kolem toho. Přišla jsem o syna ve 22. tt, přestalo mu bít srdce a musela jsem ho porodit mrtvého. Tolik jsme se na něj těšili. Teď se nějak dávám dohromady, zase jsem začala chodit do posilovny, víc jím, psychiatr mi radši zvýšil dávku Asentry, k tomu beru Prosulpin. Radši mi další kontrolu stanovil už za 4 týdny po předchozí prohlídce, když mě viděl… měla jsem nedávno infekci ve střevech a kvůli tomu jsem zhubla. :zed: Už však nemám podrážděný žaludek a můžu normálně jíst, tak jsem konečně začala přibírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
14.10.21 10:15

@whitemirror rozumim a skrz geny koukam, ze dostavas od zivota taky slusne :roll: no z uzkosti pak jde i ta depka ruku v ruce, my jsme pak schopny vymyslet ruzne scenare atd. Ale to uz jsem se naucila mit za ta leta pod kontrolou. Jen nedavam zmeny rocnich obdobi sem pak treba i mesic naky dny tak, jakoby bych ani zadne leky nemela. Ale ja ted zazivam i hodne stresu na ktery se snazim nemyslet. Furt si rikam ze jde o ho*no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
14.10.21 11:13

@whitemirror no to by položilo i slona, takže jsi vlastně hrdinka, že to zvladas na mě když jde depka tak právě nejím a to mě strašně stve a z toho se sresuji nejvíc už tak mám 48kg. Teď mám taky nějaký špatný období už dva dny je mi hrozně. Prostě únava dělá svoje to vím. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
14.10.21 19:36
@whitemirror píše:
Nemyslela jsem odlišnost v projevech, spíš ve spouštěči deprese. Působí to na mě, že většina zde diskutujících onemocněla depresí spíš kvůli vnějším příčinám (dlouhodobý stres v práci atd.), kdežto já to měla spíš geneticky. Ono je to samozřejmě jedno, přesnou příčinu deprese nejde nikdy určit. Ale já to mám v rodině z matčiny i otcovy strany (všechny možné psychické nemoci a sebevraždy) a mám potvrzené i od psychiatra, že to u mě může být ovlivněno geny.Já mám tenhle rok fakt dost těžký, měli jsme s mužem vyhlídnutý relativně levný byt na dnešní dobu, který se bohužel tak zdražil, že jsme od smlouvy museli odstoupit, takže stresy kolem toho. Přišla jsem o syna ve 22. tt, přestalo mu bít srdce a musela jsem ho porodit mrtvého. Tolik jsme se na něj těšili. Teď se nějak dávám dohromady, zase jsem začala chodit do posilovny, víc jím, psychiatr mi radši zvýšil dávku Asentry, k tomu beru Prosulpin. Radši mi další kontrolu stanovil už za 4 týdny po předchozí prohlídce, když mě viděl… měla jsem nedávno infekci ve střevech a kvůli tomu jsem zhubla. :zed: Už však nemám podrážděný žaludek a můžu normálně jíst, tak jsem konečně začala přibírat.
:srdce: :srdce: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
14.10.21 20:39

Díky za podporu, my máme kde bydlet, takže úplně problémy nemáme, jen je to prostě taky zátěž, naštěstí hledání bytu spíš řeší manžel, ale ta představa stěhování mi nahání hrůzu… každopádně můj táta měl bipolární poruchu (dřív se tomu říkalo manidepresivní psychóza) a zemřel v mladém věku, ani 60 mu nebylo. Tak jsem si říkala, že už jsem vytrpěla v životě dost a ještě jsem přišla o syna za polovinou těhotenství. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
15.10.21 09:32
@whitemirror píše:
Díky za podporu, my máme kde bydlet, takže úplně problémy nemáme, jen je to prostě taky zátěž, naštěstí hledání bytu spíš řeší manžel, ale ta představa stěhování mi nahání hrůzu… každopádně můj táta měl bipolární poruchu (dřív se tomu říkalo manidepresivní psychóza) a zemřel v mladém věku, ani 60 mu nebylo. Tak jsem si říkala, že už jsem vytrpěla v životě dost a ještě jsem přišla o syna za polovinou těhotenství. :?

Tak to ti muzu rict, ze to by bylo neco pro ne, to mit jeste takto v rodine. Protoze jak nekdo se boji smrti, tak ja mam panicky strach z psych nemoci. Kolikrat jsem se mudra ptala kdyz mi bylo nejhur ze se bojim aby se u me nerozjela schyzka nebo bipolarka. Nevim proste se tohodle bojim vic ner rakoviny apod. No utesil me tim, ze uz jsem na to stara, ze to propuka v ranne dospelosti atd.. a ze tam velkou roli hraje i ta rodinna anamneza a ani tak to nemusi prejit na dalsiho. Nebo ze se muzu zblaznit apod a to ve sve pidstate taky nejde, pokud neuzuvas drogy apod. Ale to ue proste ta klasicka uzkost no. :roll: tvori nesmysly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
15.10.21 12:41
@Vans píše:
Tak to ti muzu rict, ze to by bylo neco pro ne, to mit jeste takto v rodine. Protoze jak nekdo se boji smrti, tak ja mam panicky strach z psych nemoci. Kolikrat jsem se mudra ptala kdyz mi bylo nejhur ze se bojim aby se u me nerozjela schyzka nebo bipolarka. Nevim proste se tohodle bojim vic ner rakoviny apod. No utesil me tim, ze uz jsem na to stara, ze to propuka v ranne dospelosti atd.. a ze tam velkou roli hraje i ta rodinna anamneza a ani tak to nemusi prejit na dalsiho. Nebo ze se muzu zblaznit apod a to ve sve pidstate taky nejde, pokud neuzuvas drogy apod. Ale to ue proste ta klasicka uzkost no. :roll: tvori nesmysly

Ahoj, já schizu mám (ne z drog) a můžu ti říct, že žít se s tím dá, i když samozřejmě záleží, jaky průběh to má, jestli má člověk náhled… Já náhled mám, i když mívám bludy. Pro mě je zas daleko větší strašák rakovina a ALS, na kterou zemřel děda. Ale tvůj Dr. má pravdu, schiza poměrně málokdy propukne po 30.roce. Nejčastěji v dospívání a rané dospělosti. My máme v rodině i schizu, i bipolarku, ale ne v úplně nejbližší rodině. Třeba teď jsem na psychiatrii na oddělení, kde má většina lidí schizu asi ponejvíce z drog. Já drogy nikdy nebrala a schizu mám od 27 let, což už je taky později. Ale věř svému Dr., ono většina uzkostnych lidi se právě boji, že se „zblazni“ a právě strach ze schizy k tomu patří. Ale je to jen strach. Já sice zazivala a někdy zažívám dost psycho stavy, ale i tak se s tím dá žít. Tak snad tě to uklidní, opravdu je asi mini šance, že bys schizou onemocnela… Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
15.10.21 14:57

@Lollitka ja si to myslela, ze mas schizu, ikdyz jsi o tom driv nepsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna očního lékaře

Ikona - Vladimír Korda

MUDr. Vladimír Korda Ph.D.