Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Lucyyy cevka vubec nebolela, nevedela jsem o ni a bylo to fajn nemit dva dny pocit ze se ti chce na zachod
akorat nez mi ji zavedli tak se mi strasne chtelo na malou a rikam doktorovi, ze potrebuju jit, to uz jsem byla na operacnim sale, se smal a rika ze tady zachody nejsou, a ja na nej a kam chodite vy?
nakonec to skoncilo v pytliku ![]()
@blabola tak to se snad zblaznili, probudit se po vykuchanym brise bez tlumicich prostredku
![]()
@Lucyyy: mě cévka vůbec nebolela je to jen trochu nepříjemné…a proč musíš na celkovou narkozu a né jen na lokální?
@Mobidick: mačkali ti břicho…fíha
…a kde jsi rodila? cviky na pipku? jaký?
Ahoj, tak já jdu na třetí císař. Na podruhý mě šili dkoro dvě hoďky, kvůli srůstům, byla jsem v celkové narkoze. Teďka bych chtěla vidět malýho, ale pokud by mě zaše šili tak dlouho…no snad by mě nechali kouknout na malýho a pak ať si dělají co chtějí. Pro mě bylo největší utrpení hlavně to cévkování. Pálelo to jako čert. Víte co mě štve, že dlouho po porodu jsem měla pod jizvou pipku takovou nateklou a úplně mi to nesplasklo, no a jak jsem těhu teď, tak je to napuchlý zase, ale to je tím tlakem.Asi mi tu jizvu moc stáhli. No je to hnus, ale tak děti jsou přednější, že?
@Mobidick píše:
@blabola tak to se snad zblaznili, probudit se po vykuchanym brise bez tlumicich prostredku![]()
![]()
![]()
@blabola To je fakt horor, me kdyz dokapavala kapacka s tisicima latkama uz jsem si srabacky zvonila o dalsi
vubec si to nedovedu predstavit jak to boli „zaziva“… @markovape Rodila jsem v Parizi. Cviceni na pipku bych tu radeji moc nerozepisovala
je to otevrena diskuze ehm
ale nastesti diky cisari bylo jen 2× je to nejaka prevence proti uniku moci ve stari, posilovani panevniho dna s takovym " vibratorem" co si vyzvednes v lekarne ![]()
@blabola ježkovy voči
Mně museli dávat koňský dávky a i tak jsem se celá klepala od bolesti
Nedostat nic, tak jim tam asi pojdu ![]()
A teda cévku mi naštěstí zaváděli, když jsem v sobě měla epidural, tak jsem nic necítila a pak mi dali celkovou…no a druhej den dopoledne, že musím vstát a do sprchy…vytáhli mě na pošestý, strašně se mi motala hlava a ta bolest (co si budeme povídat, bolelo to jako čert). No a dvě sestry mě čaply a normálně odtáhly do sprchy tam mě posadili, omyly (no, bejt v pohodě, tak se propadnu hambou, ale tenkrát mi to bylo úplně jedno, byla jsem jim tak vděčná
) vyčistila jsem si zuby, učesala se a už šupšup na šestinedělí, tak jako jediná jsem se vezla na vozíčku, protože jsem nezvládla ani krok. No a pak na šestinedělí jsem chodila jen podél zdi, asi 3 dny se mi ještě motala hlava…ale myslím, že to bylo tím, jak do mě napíchali kde co během porodu a pak ještě ta narkóza na CS ![]()
Když jsem před čtyřmi lety rodila dceru, mělo jít o normální porod. Nakonec to skončilo císařem, protože - jsem hysterka, absolutně nejsem schopná vydržet bolest a taky porod tenkrát nepostupoval.16 hodin bolestí po 70 vteřinách každých 5 minut. No, co budu povídat, po třech hodinách ze mne spadly veškerý zábrany a řvala jsem bolestí na celou porodnici. No horor a ostuda jak hrom. Neotevřela jsem se ani na centimetr. Manžel byl několikrát přemlouvat doktora, aby mi udělali císaře. Nechtěli, prý k tomu není lékařský důvod. (prosím, neberte to ode mně jako stížnost, kdybych nebyla taková cimprlína, tak bych to třeba zvládla v pohodě) V devět večer už to manžel nevydržel, zhádal se s doktorem a za chvíli mi dělali císaře. Proč to najednou šlo? A teď se ptám, asi trochu ublíženě, opravdu je nutný nechat ženskou, která to evidentně nezvládá a porod nepostupuje, takhle trpět?
@martinape
na to by ti asi mohl odpovedet jenom jiny lekar, s tim, ze by znal cely prubeh porodu a celkovou situaci ![]()
znama rodila dva dny a omdlivala bolesti a vycerpanim… ovsem nikoho kdo „hystericky“ rve bych nikdy hysterkou nenazvala, prah bolesti ma kazdy jinde a hlavne kazdy porod je uplne jiny. ja se treba otevrela na 8, aniz bych si toho vubec vsimla. za to pak nasledovala naprosto silena hodina non-stop bolesti a na cisari jsem skoncila taky, protoze se prcek zaseknul.
@Ali-Ali Ono asi fakt nic špatně nebylo. Jen jsem se prostě neotevírala. Já už pak taky omdlívala, manžel pak vyprávěl, že měl strach, že mi bylo vidět jen bělmo očí, že jsem byla úplně mimo. Což je asi fakt, protože prý mi dávali podepsat nějaký lejstrak tomucísaři a sestra mi vedla ruku, abych se nějak podepsala, protože já už jsem nevládla. A to se tam s nima zhádal zase, jak mi můžou v tomhle stavu dát něco podepsat, at to dají jemu, že si to přečte a podepíše za mně. No a teď na to vzpomínám proto, že jsem znova těhotná, rodit dubu za půl roku a začínaj se mi ty vzpomínky, který se mi podařilo vytěsnit, vybavovat a už takhle dopředu z toho všeho začínám cítit opravdovou hrůzu.
@martinape píše:
@Ali-Ali Epidural dávaj až od 4(?) cm, jenže já se neotevřela vůbec.
aha, to jsem netusila.
co najit nejakeho vstricnejsiho lekare a tvrdit cele tehotenstvi, ze te boli jizva po prvnim cisari?
pry v takovych pripadech vestinou pro jistotu udelaji cisare zas.
pokud to teda ty chces.
Ja si moc prala rodit normalne, nechtela jsem, aby me rezali. Nakonec jsem rodila cisarem. Presto jsem za to rada, protoze nebyt toho, tak zadne dite nemam. Nic desnyho to nebylo a to se rika, ze je cisar horsi nez normalni porod. Prirozeny porod je urcite lepsi nez operace. Ale za mne - nez rodit klestema, nebo extremne dlouho, tak to radsi ten rez.
@martinape Jak já ti rozumim. Já trašně špatně zvládám bolest, při MS omdlívám a kolikrát pro mě posílali záchranku a když jsem otěohotněla, tak jsem okamžitě měla panickou hrůzu z porodu s tím, že to nezvládnu, budu jim tam omdlívat, nebudu nic kromě boleti vnímat a nebudu spolupraccovat s lékaři. Skončila jsemu pychologa ale strach jsem měla pořád. nakonec mi teda doktor řek, že mi udělají CS, protože jsem měla zdr. problémy, ale ta úleva…Konečně jsem se na porod začala těšit a tu jizvu snad nějak zvládnu.
Taky nějak pořád nechápu, proč je u nás takovej problém udělat CS na přání - mylím teda bez podplacení doktora. každá žena přece nejlíp ví, jak její tělo reaguje na bolest a co snese a co ne - všude ve světě je to už normální. Já se dokonce i bála, že budu po vaginálním porodu odmítat malýho a že z toho budu mít doživotní trauma ![]()