Čištění kořenových kanálků

725
22.4.22 20:32

Čištění kořenových kanálků

Zdravím všechny, mám dotaz. Pociťovali/y jste bolest po čištění kořenových kanálků? Moje zubařka mi v lednu vrtala hluboký kaz a asi před dvěma týdny začal zub zlobit. Nerv byl mrtvý a zánět byl už za kořenem zubu. Jeden den vyčistila kořenový kanálek, propláchla chlornanem sodným, zadělala. Další den opět vyplachla, dala hydroxidovou vložku a zadělala. Zub mě začal bolet půl dne po tom druhém čištění, trochu bolí a je velmi citlivý na skus. Dnes je to druhý den po tom druhém čištění. Je to taková kombinace tupé bolesti a ostrého bodání, ale nepulzuje a v noci spím jak mimino. Říkala, že musela s nástroji kvůli hnisu trochu za kořen. Měli/y jste to taky tak nebo vůbec nebolelo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15421
22.4.22 20:50

Po posledním čistění kanálků mě zub bolel asi 5 dnů. Ze začátku jsem si mohla o nějakém kousàní nechat jen zdát. Nemohla jsem se dotknout ani rukou tváře, protoźe to bolelo. Byla jsem přesvědčenà, že o ten zub musím přijít. Po týdnu bylo po bolesti a zub slouží už 5 let.,Snad si to nezakřiknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
22.4.22 20:55

Jde to normalni, bezne se uvadi, ze to muze bolet az tak 2 tydny. Samozrejme, pokud se to nelepsi nebo se bolest neda snest, tak se musi jit k zubari znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
725
22.4.22 21:12

Děkuju za pozitivní zkušenosti. No já doufám, že to bude cajk. Bolest není bůhví jak silná, ale vypadá jak bolest před tím ošetřením, a nezlepšuje se to. Psala jsem si přímo se zubařku a ta říkala, že vydržet, že si to sedne, prý je to dost podrážděné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.