Cítím se stará

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.2.23 16:12
@Annabela11 píše:
Možná by bylo dobré zajít k psychologovi jako opravdu není normální se v tomhle věku cítit a chovat jako důchodkyně. Si představ že budeš muset fungovat ještě dalších třeba 50let :mrgreen:…Ono také záleží jaké to máš doma s manželem. Jestli máte čas pro sebe atd

S manželem se máme rádi, ale v celku je vztah nuda. Řešíme děti, jeho práci, (já jsem 6let na mateřské, pořád doma), domácnost, finance, problémy s jeho starými rodiči. S přáteli se moc nestýkáme, nemáme čas my nebo oni. Nemáme hlídání pro děti, takže jen spolu moc nejsme. I ten vztah není jako „zamlada“. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5238
2.2.23 16:12

Je mi 35 a citim se uz hodne dlouho na max 28 :mrgreen: Nejaky vek si vubec nepripoustim. Stejne proti starnuti nic neudelam, tak proc si to zabirat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10835
2.2.23 16:15
@Klopotkova píše:
To je tady na emiminu takový folklór, že tady každá vypadá minimálně o 10 let mladší. Mně se blíží 40 a připadám si na 17, dokud se nepodívám do zrcadla. Vypadám +- na svůj věk.
V Lidlu a Kauflandu se údajně ptají na plnoletost často a někdy chtějí vidět občánku, když zákazník kupuje alkohol, cca před půl rokem se na plnoletost ptali mojí tety, je jí 63 let. ;)

Tady je folklór, že vypadat o 10 méně je folklór. Smiř se s tím, že některé ženy i muži vypadají na méně a u některých nepoznáš, zda je jim 20 nebo 50 let. U některých se ptají, u jiných nikdy. Mě ani nikdo nevěří, že mám už dvě děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10835
2.2.23 16:16
@Tomie píše:
V Kauflandu se ptají všech. :mrgreen:

Chodím do Kauflandu dost často a za 15 let se mě zeptali 2 x.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
2.2.23 16:21

Já vypadám jako dospělá ženská, ale už x let stejně, vypadala jsem stejně v 25 vypadám stejně v 32 letech :nevim: A ne dokonalá, ne mladice to nepopírám. Ale starám se, aby nebyly vrásky a jinak věk vážně odhadnout nejde :nevim:

Na něco stará jsem, na něco vůbec, baví mě život a baví mě být praštěná, tak proč ne? Energie mám, že bych uživila dvě města, je tolik možností a příležitostí, život je super..

A ano, jsem typ co se s dětmi bude honit a klidně poleze za nima na stromy, jsem magor? Asi jo :lol:

Příspěvek upraven 02.02.23 v 16:21

• Citovat
  • Upravit
647
2.2.23 16:21

Nema smysl resit neco, co nevyresis. Starnuti nevyresis. Ale nic ti nebrani si to nepripoustet. Chtelo by to v zivote nejake dobrodruzstvi, cestovani, konicky, kamarady. Kdyz deti pozorujes, jak blbnou, proste se seber a bez blbnout s nimi❣️ Manzelovi je 61 a taky leze s detmi po stromech😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10922
2.2.23 16:26

Mně je 34 a nevím, vnitřně ten věk vůbec nevnímám, stará se opravdu necítím. Cítím se pořád tak nějak stejně, žádný ubytek energie, naštěstí žádné zdravotní maléry. Jako ano, nějaký malý vrásky jsou, šedivý vlasy sem tam taky, ale to mě netrápí, čas nikdo nezastaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
2.2.23 16:35
@Bytsamsebou píše:
Tady je folklór, že vypadat o 10 méně je folklór. Smiř se s tím, že některé ženy i muži vypadají na méně a u některých nepoznáš, zda je jim 20 nebo 50 let. U některých se ptají, u jiných nikdy. Mě ani nikdo nevěří, že mám už dvě děti.

Nežijí ve vzduchoprázdnu, moc dobře vidím, že někdo vypadá mladě, někdo ne, smiřovat se s ničím nemusím. Ano, máš pravdu, jistě vypadáš na 18 a nikdo Ti nehádá dvě děti. Mně řekla nedávno jedna paní slečno a na p.del si kvůli tomu nesednu. Vrásky nemám, šediny nemám a přesto, když se podívám do zrcadla, tak vidím svýma očima ženskou 35+, vnitřně zamrzlá puberta.

• Citovat
  • Upravit
10922
2.2.23 16:39

@Klopotkova Já třeba sama sebe nedokážu zhodnotit. Spousta lidí mi říká, že vypadám mladší, což podle mě dělá to, že jsem malá a celkově drobná. Ale v ksichtě si teda na 18 nepřipadám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
2.2.23 16:42
@Anonymní píše:
Je mi teprve 30, nikdy jsem tenhle věk nevnímala jako nějaký životní milník a přesto se od narozenin cítím stará. :oops: Číslo začínající trojkou je najednou divně vysoké, ale není to jen tím. Cítím se bez energie, neustále řeším drobné starosti, radostí je pomálu, rozbolelo mě koleno, v zrcadle si prohlížím vrásky a celkově pleť není, co to bývalo. Taky si uvědomuju, že už se neusmívám jen tak, když není vyloženě důvod. Máme děti a víc jich nebude, v tomhle mám splněno a nedokážu si představit, kdybych teprve měla být prvorodička, jak je to dnes běžné. Ostatní jsem nikdy nevnímala staře, ale já se tak cítím. Nelákají mě pařby, stejně bych seděla v koutě a s klidem sledovala okolní dění. S dětmi nedělám blbiny, nehoním je, nelezu po stromech a prolézačkách, jen je při tom sleduji. Můžu si stokrát říkat, že jsem pořád mladá, stejná jako před rokem, že se nic nezměnilo, ale stejně se nemůžu zbavit toho pocitu. Jak to máte vy? Jsem jediný magor?

Zrejme je cas neco ve svem zivote zmenit, protoze stara rozhodne nejsi. Bude tyo v hlave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
2.2.23 16:42
@citlivaduse píše:
@Klopotkova Já třeba sama sebe nedokážu zhodnotit. Spousta lidí mi říká, že vypadám mladší, což podle mě dělá to, že jsem malá a celkově drobná. Ale v ksichtě si teda na 18 nepřipadám.

Já to beru podle fotek, když se podívám na fotky, kdy mi bylo 18a když se vidím teď v zrcadle, tak rozdíl to prostě je. V tech 18ti jsem byla taková mladounká, jemná, teď jsem prostě jiná.
Některé vrstevnice již šediví, já ne, mame to v genech, vrásky taky žádné nevidím, svůj věk jsem s nikým nehodnotila, všichni, s kým se stykam vědí, kolik mi je let.

Příspěvek upraven 02.02.23 v 16:44

• Citovat
  • Upravit
30617
2.2.23 16:43
@Anonymní píše:
Je mi teprve 30, nikdy jsem tenhle věk nevnímala jako nějaký životní milník a přesto se od narozenin cítím stará. :oops: Číslo začínající trojkou je najednou divně vysoké, ale není to jen tím. Cítím se bez energie, neustále řeším drobné starosti, radostí je pomálu, rozbolelo mě koleno, v zrcadle si prohlížím vrásky a celkově pleť není, co to bývalo. Taky si uvědomuju, že už se neusmívám jen tak, když není vyloženě důvod. Máme děti a víc jich nebude, v tomhle mám splněno a nedokážu si představit, kdybych teprve měla být prvorodička, jak je to dnes běžné. Ostatní jsem nikdy nevnímala staře, ale já se tak cítím. Nelákají mě pařby, stejně bych seděla v koutě a s klidem sledovala okolní dění. S dětmi nedělám blbiny, nehoním je, nelezu po stromech a prolézačkách, jen je při tom sleduji. Můžu si stokrát říkat, že jsem pořád mladá, stejná jako před rokem, že se nic nezměnilo, ale stejně se nemůžu zbavit toho pocitu. Jak to máte vy? Jsem jediný magor?

Tomu se říká deprese po dosahnuti další první číslice. To máme všichni. Já taky ze stejné číslice jako ty :mrgreen:. No a co nám vlastne zbyva s tím dělat, život pokračuje ;). Zkus najít na tom to pozitivní… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30617
2.2.23 16:44

Já sem zas dycky chtěl vypadat starší, byl můj komplex z dětství :pankac:. Jo, ted už pomalu měním názor :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
2.2.23 16:45
:mavam:

Přečetla jsem si celou diskuzi a začnu teď asi trochu z jiného soudku ale mně je 31 a popravdě si připadám hezčí a atraktivnější než když mi bylo 14, 15. V té době jsem totiž udělala strašnou kravinu a nechala jsem si ostříhat dlouhé vlasy :,( jenže kadeřnice byla asi nějaká sjetá když mě stříhala takže jsem měla účes jako padesátiletá paní z roku raz dva. :zed: Nic proti padesátiletým paním prosím ;) jako sice samozřejmě jsem mnohem tlustější než jsem byla v té době ale zase, našla jsem nějaký takový svůj styl, vím jaké oblečení a jaké vlasy jo a jak jaké věci prostě absolutně vůbec, zatím co prostě v těch 14 nebo 15 člověk jenom slepě kopíroval to co někde viděl aniž by trochu přemýšlel nad tím jestli mu to nebo ono bude slušet a půjde to k němu :mrgreen: mám tím na mysli takové ty veliké barevné kruhové náušnice, nebo třeba titěrné trojúhelníkové plavečky nebo třeba věci s lebkami :mrgreen: v tomhle ohledu se prostě cítím mnohem líp teď než dříve ale chápu že každý to má jinak a ke spoustě věcem člověk prostě musí dozrát. Ale já se opravdu cítím fajn a přijde mi že fakt vypadám v 31 mladší než v 15 :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13969
2.2.23 16:51

Z třicítky jsem si nikdy nic nedělala, ale jak to najednou přišlo, tak je to divny… :think: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová