Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Je mi teprve 30, nikdy jsem tenhle věk nevnímala jako nějaký životní milník a přesto se od narozenin cítím stará.Číslo začínající trojkou je najednou divně vysoké, ale není to jen tím. Cítím se bez energie, neustále řeším drobné starosti, radostí je pomálu, rozbolelo mě koleno, v zrcadle si prohlížím vrásky a celkově pleť není, co to bývalo. Taky si uvědomuju, že už se neusmívám jen tak, když není vyloženě důvod. Máme děti a víc jich nebude, v tomhle mám splněno a nedokážu si představit, kdybych teprve měla být prvorodička, jak je to dnes běžné. Ostatní jsem nikdy nevnímala staře, ale já se tak cítím. Nelákají mě pařby, stejně bych seděla v koutě a s klidem sledovala okolní dění. S dětmi nedělám blbiny, nehoním je, nelezu po stromech a prolézačkách, jen je při tom sleduji. Můžu si stokrát říkat, že jsem pořád mladá, stejná jako před rokem, že se nic nezměnilo, ale stejně se nemůžu zbavit toho pocitu. Jak to máte vy? Jsem jediný magor?
Třicítky jsou mladé holky! Tohle je strašné jen číst. No nic, přiznej šediny, vezmi hůlku kvůli kolena a užívej si v mezích možností stáří, co jiného ![]()
@Anonymní píše:
Já se kvůli věku nenervuju, nevím, možná to tak vyznělo, ale nervy z toho nemám. Spíš jsem si chtěla postežovat a zjistit, jestli to je normální. Chybí mi taková ta energická chuť do života, jsem unavená a do toho ty změny v obličeji, toho si nejde nevšimnout. Tak se holt cítím stará.
Tak u mě na obličeji toho je vidět dost. Ale já nikdy o pleť nepečovala a neřešila vrásky, to mně je fuk.
Já řeším akorát tlustý břicho.
(a ty zdravotní neduhy no)
Asi je to o vnitřním nastavení. Je mně o 12 let víc jak tobě, děti mám tři, taky žádné hlídání, s chlapem jsme sami byli maximálně dva dny za těch 12 let, co máme děti. ![]()
Jo a doma s dětmi jsem byla 7,5 roku. V práci mně nic neuteklo.
Jsem asi trochu línější tvor, občas asociální, tak mně to doma nevadilo. ![]()
Já se nejlépe cítila právě po 30.Zlom mi přijde po té 40.Clovek se o sebe musí více starat víc cvičit víc koukám na to co jím. Kdyz se potkám s nějakým spolužákem ze školy je to mazec
.
@Annabela11 píše:
Já se nejlépe cítila právě po 30.Zlom mi přijde po té 40.Clovek se o sebe musí více starat víc cvičit víc koukám na to co jím. Kdyz se potkám s nějakým spolužákem ze školy je to mazec.
Vidíš, mě většina připadá pořád stejná, fakt. A říkají to i ostatní navzájem.
@dedrichov Když jsem naposledy někoho viděla před 10lety tak ta změna tam je…
@Quinn7 píše:
Je mi 31, stara se cejtim tak od 20. Moc nechapu proc se dneska mluvi o lidech 40-50 jako o mladych? Nejsou mladi, jsou ve strednim veku.
Sebe taky radim do stredniho veku.
Tak technicky ještě ve středním věku nejsi, to až tak za pět let. Jedině, že počítáš s tím, že se dožiješ jen šedesáti dvou let. Samozřejmě, nikdo nemáme skleněnou kouli, ale je to nepravděpodobné.