Cizinka a rodičovský příspěvek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
cizinka a rodičovský příspěvek
Ahoj holky ![]()
Ptám se prvně tady, urcite nekdo bude vedet ![]()
Muj nejlepsi kamarad momentalne zije v Nizozemi. Ma tam pritelkyni polske narodnosti. Ona tam taky pracuje. Pritelkyne je tehotna (7mesic) a miminko porodi tady a budou zit tady. Chtela bych se zeptat,zda ma narok na rodicovsky prispevek a pokud ano, co vse musi splnovat a zaridit. Kamarad prijede o mesic driv, aby vse vyridil, tak to potrebuje zjistit. Dekuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ja bych rekla, ze zalezi na tom, kde bude mit pritel trvale bydliste a kde bude sutecne zit. Pritelkyne nema podle me narok na nic. Ale on by si mohl zazadat o RP, pokud tady ma trvale bydliste a budou tu skutecne bydlet(a on bude zapsany v RL ditete). Muj kamarad ma za zenu cizinku, bydli v Cechach a pobiral RP, pokud vim, ale uz je to skoro dva roky, par veci se menilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zeptej se na sociálce, ale podle mě nárok nemá. Neodváděla tady pojištění na sociální a on asi taky, když pracuje v Nizozemí, takže asi nepůjde ani napsat to na něj… ale třeba mě někdo opraví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A já bych řekla, že pokud budou mít TP na území ČR a budou tu opravdu žít, tak nárok na RP vznikne - 4letá varianta.
A je úplně jedno, že nic neodváděli, náš stát je štděrý, někdy až moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nárok na RP asi 4 by být měl, když si před porodem tady přihlásí TP
- Citovat
- Upravit
jj on tady trvaly pobyt ma, jen ona si ho chce zaridit. A nevite co pro to musi udelat? jen podat zadost? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
trvalý pobyt dostane až po pěti letech přechodného pobytu, jsem taky cizinka a žiju tad už 11let, pracuju od začátku, ale o TP jsem mohla zažádat až po pěti letech, ohledně rodičáku nevím, jsem sice taky těhotná ale jsem trochu jinej případ, mám přítele čecha, který pracuje tady a já vlastně taky, takže mám naárok na vše
- Citovat
- Upravit
Prosiiiim, nevite nekdo, jaky doklady potrebuju k zadosti o RP, kdyz jsem cizinka a mam v CR zatim pouze povoleni k prechodnemu pobytu? Diky
- Citovat
- Upravit
Anonymni:
Od nas chteli pracovni smlouvy - moji i manzelovu, najemni smlouvu, pak potvrzeni o pobytu od cizinecke policie - nestaci jim prukaz o prechodnem pobyte. Pak jsme oba museli vyplnovat nejake dotazniky. Manzel je Cech, dite taky, oba tady maji trvaly pobyt, ja jen prechodny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sojkka nemusi byt trvaly
staci prechodny
mela jsem to tak u prvniho syna 2 roky zpet
- Citovat
- Upravit
@kerol80 ano, to potvrzeni o povoleni mam, pak potvrzeni z prace, ze jsem porad zamestnanec, najemni smlouvu taky a co si jeste pamatuju, tak 2 roky zpet u prvniho syna chteli i papir ze zdrav. pojistovny, ze jsme pojistenci vsichni…
Ale vim, ze toho bylo hodne co jsem musela dokladat a uz nevim co presne..
- Citovat
- Upravit
Ahoj, no je potřeba pas, od policie potvrzení pobytu, rodný list dítě, potvrzení z zdravotní pojišťovny i ossz.. Dále už mě nenapadá nic..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit