PPM - ochranná lhůta

1270
29.6.11 22:29

PPM-ochranná lhůta

Ahoj,chci se zeptat.Třeba máte někdo podobnou zkušenost.Několik let jsem byla nepřetržitě účastna pojištění.Tento rok se v mém zaměstnání vyhrotily problémy natolik,že jsem přešla z klasické pracovní smlouvy na DPČ,která trvala cca 3 měsíce.V této době jsem otěhotněla.Domnívala jsem se,že se na mě vztahuje ochranná lhůta 6měsíců po skončení tohoto pracovního poměru(protoze ted uz pracuju jen na DPP z ktere neni narok na nic)..Ale ouha.Úřednice mi řekla,že se mi ochranná lhůta zkrátila pouze na tyto 3 měsíce.Prý podle posledního zaměstnání.Jenže zaměstnání trvalo několik let,akorát že pak došlo ke změně na DPČ.Zkrátka jsem si myslela,že krácení lhůty se týká jen těch,kteří předtím nepracovali.Bohužel jsem zatím hluboce rozčarována.Byl jste někdo v podobné situaci?Prosim poradte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101710
30.6.11 04:07

Krácení lhůty je opravdu podle posledního zaměstnání, pouze pokud bys otěhotněla ještě za pracovního poměru, tak by se ti lhůta počítala 180 dní od konce té DPČ, ale pokud si otěhotněla až během DPČ, tak máš ochranou lhůtu pouze 3 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat