Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@LolaAA partner může normálně do práce a mezi lidi. Na test nemusí.
@LolaAA
https://covid.gov.cz/…kovy-kontakt
Je to na Vás, oficiálně se do karantény neposílá, ale pokud bych byla pozitivní, ostatní členové domácnosti by nosili respirátor mezi lidi. Alespoň. Vím, někomu to může znít jako šaškárna, ale zase taková legrace to být nemusí. Dcera se nakazila v MHD, od té doby nosí v MHD respirátor. Bylo jí fakt dost blbě.
@LolaAA oficiálně nemá karanténu, může normálně do práce atd.
Za mě, je vhodné, aby se teď třeba týden sledoval, kam nemusí, tam nelezl, pokud se nebude cítit dobře, tak si udělat test.
Díky moc. Já si to myslela, že oficiálně se už asi nic nemusí. I když stejně mi to přijde trochu postavený na hlavu, když to může probíhat i bezpřínakově. Samozřejmě se s nikým nenavštěvujeme a ani on nikam zbytečně neleze. Jen do tý práce, kde navíc mají podstav, takže by to asi stejně neřešili. Kdyby začal mít příznaky, tak samozřejmě na test půjde.
Tyjo, co je to teď za dobu. Taky máme s manželem covid, já ho chytla dva dny po něm a to jsme spali odděleně, každý vlastní koupelnu, když jsme se někde potkali, tak s respirátorem (hlavně proto, že jsem těhotná). Ale on měl teplotu až 39°C, rýmu a kašel. Jinak ano, nikam do karantény nemusí, i když já bych se teda izolovala, když vidím, jak je snadný to chytit. ![]()
@Zabatko píše:
@LolaAA
https://covid.gov.cz/…kovy-kontaktJe to na Vás, oficiálně se do karantény neposílá, ale pokud bych byla pozitivní, ostatní členové domácnosti by nosili respirátor mezi lidi. Alespoň. Vím, někomu to může znít jako šaškárna, ale zase taková legrace to být nemusí. Dcera se nakazila v MHD, od té doby nosí v MHD respirátor. Bylo jí fakt dost blbě.
nechci nějak rýpat, ale fakt mě zajímá, jak může vědět, že se nakazila v MHD? Tedy vždy mě to zajímalo, jak každý ví, kde se nakazil, kromě případů, kdy je to jasné.
@Amalthea píše:
nechci nějak rýpat, ale fakt mě zajímá, jak může vědět, že se nakazila v MHD? Tedy vždy mě to zajímalo, jak každý ví, kde se nakazil, kromě případů, kdy je to jasné.
Tak to mne taky zaujalo. Ta jistota ![]()
Nemusí nic, ale je velmi pravděpodobné, že to postupně chytnou všichni členové domácnosti. V mém okolí to tak vždy bylo ikdyž se izolovali, tak to většina dostala postupně.
@Amalthea píše:
Tak manžel třeba věděl od koho se nakazil. Ale v MHD to nebylo.
Jinak pokud to jde, izolovat se, doma respirator. Ale vzhledem k tomu, ze mas příznaky a byli jste spolu, očekávám, ze to již chytil.
U nás se teď povedlo, ze manžel v srpnu přijel, ze se setkal s pozitivnim. Tak jsme oba nasadili respiratory a chodili v nich doma. Já chodila normálně do práce. Diky tomu, ze jsme nosili respiratory od okamziku manželova možného (a pak jistého) nakažení, já se nenakazila.
@elen-ka píše:
Tak manžel třeba věděl od koho se nakazil. Ale v MHD to nebylo.Jinak pokud to jde, izolovat se, doma respirator. Ale vzhledem k tomu, ze mas příznaky a byli jste spolu, očekávám, ze to již chytil.
U nás se teď povedlo, ze manžel v srpnu přijel, ze se setkal s pozitivnim. Tak jsme oba nasadili respiratory a chodili v nich doma. Já chodila normálně do práce. Diky tomu, ze jsme nosili respiratory od okamziku manželova možného (a pak jistého) nakažení, já se nenakazila.
Ty respirátory jsou stejně zvláštní věc. Prach skrz ně projde, ale o několik řádů menší vir to spolehlivě zastaví…
@rmot píše:
Ty respirátory jsou stejně zvláštní věc. Prach skrz ně projde, ale o několik řádů menší vir to spolehlivě zastaví…
Hlavne neni ani jak zjistit, ze k necemu jsou. Pani píše, ze diky respiratoru doma se od manzela nenakazila. My je doma nenosili a manzel se ode mne ani od deti taky nenakazil
Proste ta nakaza asi zavisi na postaveni planet a nalade zucastnenych, nebo nevim ![]()
@Janadel Jup, za mne je to taky jen loterie. Loni jsem mela nejdříve nemocné jedno dítě - nikdo jiný se nenakazil, za půl roku druhé dítě a opět to nikdo jiný z rodiny nechytil. Přitom jsme nedodrzovali fakt nic, natožpak nějaký respirator doma, a kluci měli tak akorát rýmu, takže doma a na zahradě řádili jak draci
@Janadel píše:
Hlavne neni ani jak zjistit, ze k necemu jsou. Pani píše, ze diky respiratoru doma se od manzela nenakazila. My je doma nenosili a manzel se ode mne ani od deti taky nenakazilProste ta nakaza asi zavisi na postaveni planet a nalade zucastnenych, nebo nevim
Asi tak, nevím, zda bych se nakazila či ne, ale také jsme se izolovali. Na jaře jsme covid chytli všichni sakumprask co jsme byli doma od ditete, ale tam já jsem byla přímo s dítětem pomalu 24 hodin. Upřímně, nechtěla jsem moc riskovat, nakažení se mě moc nehodilo do krámu.
@Janadel píše:
Hlavne neni ani jak zjistit, ze k necemu jsou. Pani píše, ze diky respiratoru doma se od manzela nenakazila. My je doma nenosili a manzel se ode mne ani od deti taky nenakazilProste ta nakaza asi zavisi na postaveni planet a nalade zucastnenych, nebo nevim
To si myslím taky. Třeba by se ta paní nenakazila ani bez respirátoru. A ještě nejlepší je, když se ten respirátor nosí na půl žerdi pod nosem. To má fakt echt význam. Zrovna včera v MHD jsem takové potkala hned dva.
To tu píšu furt, měli jsme doma covid třikrát (původní, deltu a nakonec omikron) a nikdy, nikdy jsme to nechytli všichni, aniž bychom se jakkoliv chránili. A to jsme se testovali do zblbnutí (když se ještě štempl prodělání počítal).