Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
To by byla legrace kdyby to vyšlo
Taky jsem manžela ujišťovala, že to je riziko hodně malý, a na prvním UTZ v 7tt tam byl vidět jeden, a v 9tt už dva
Málem ho kleplo, ale přežil ten šok a těší se
![]()
hmm tak já bych se tedy vůbec nebavila
…moc bych chtěla jedno mimi…jenom jedno… ![]()
To je jasný, musíš podle sebe jak to cítíš
Ale jestli budeš chodit na folikulometrii, tak to uvidíš ![]()
právě,že půjdu 14 den…teda jestli tam budou dvě i více tak nevím…asi
odložíme až bude jedno ![]()
A když budou pořád dvě?
Já měla jeden folikul 22mm a druhý tuším 20mm (už nevím přesně kolik měřili) a myslela jsem, že menší nemá šanci a jak vidět, tak má. Když tohle je prostě riziko těch léků. Dávají se na zpravidla jen na 3 měsíce a pak ne (nebo nevím zas po jaký době). Každopádně když už je bereš a prošvihneš šanci na otěhotnění, tak je to podle mě dost velký riziko je brát jen tak. Přeci jen ty léky jsou svinstvo ![]()
Hodně holek má po něm jen jednočetné těhu ![]()
díky všem za příspěvky
tak vidím, že nerozhoduje, jak dlouho a často se clostil. bere v závisl. na „riziku“ dvojčat - dávám do uvozovek, prot. manžel by byl zřejmě štěstím bez sebe, ale já bych, vzhledem k tomu jednomu co už máme, byla asi chvíli zaskočená ![]()
JANINKAZ: Ahoj holky, omlouvám se, že vám sem lezu
jen jsem četla Jani tvoje zkušenosti…beru taktéž Clostilbegyt 5.-9. den, 11DC jsem byla na ultrazvuku a vyvíjí se mi pouze dva folikuly, jeden na pravé 11mm a druhý na levé straně 12mm. Ty jsi to měla podobné?
Jinak gratuluji k takovému štěstíčku, už se musíte moc těšit na drobečky!!!!! ![]()
Těšíme
a děkujeme ![]()
Mě se vyvíjeli pouze v pravém vaječníku, levý vůbec nezareagoval. 16DC jsem měla dva (nebo má o nich záznamy) 13 a 15mm, 18DC se dr.zmínil o jednom 17mm a 20DC byl 22mm k prasknutí. Já měla ten den (pátek) noční, ráno byl sex a celý den mě děsně bolelo břicho vpravo. Proběhla ovulka (nikdy bych neřekla, že mě ovulace bude takhle bolet) a v neděli jsem ještě jela na UTZ a folikul byl prasklý ![]()
To bylo prostě bezvadně časově naplánované
Já už s těma bolestma břicha nevím vůbec nic, dnes mně tam tak ryje, že je to děsný, ale ovulka asi ještě nebude, doktor říkal za 3dny, což vypadá na pondělí. Uf, snad to taky nějak vychytám ![]()
Hezký víkend a ještě jednou děkuji!!! ![]()
A ty jsi byla jen jednou na UTZ? Měla by jsi jít jednou, pokud tam něco je tak obden zase a pokud to zase vyrostlo, tak ještě jednou obden. A to ti řeknou kdy cca folikul praskne a kdy se zhruba snažit …
Já jsem si dělala legraci, aby mi to neprasklo o noční, jinak bych snad musela skočit na nějakýho dr. v práci (legrace
):lol: Ale vydržel (vlastně vydrželi) až do soboty na manžela ![]()
Snažte se od soboty do středy radši
a hodně štěstí ![]()
Bohužel doktor dnes nebyl v prác a přes víkend neordinuje, tak mi doporučil ovulační testy…tak to zkusím, třeba mi něco ukážou
pro jistotu to podchytím několikrát za sebou, snad to trefíme
Ještě jednou děkuji za rady!!! ![]()
Hezký večer, omlouvám se že jsem vpadla mezi vás,potřebuji poradit od zkušenějším mám před IUI,dneska na UTZ mi dr.řekla že folikul je 15 mm zítra bych si měla píchnout pregnyl a v pondělí by měla být inseminace, ale co tak čtu tak 15mm je ještě hodně malo na ovulaci,co si o tom myslíte.díky za názor
evicee není zač ![]()
Kakulko, 15mm je málo, praská tuším kolem těch 22,23mm
A s tím Pregnylem, atd. bohužel neporadím, ale přeji hodně štěstí ať to vyjde ![]()
Ahoj holčiny,
mám dotaz na někoho, kdo má zkušenosti s clostíkem. Mám ho tento cyklus poprvé a to od 5 - 9 DC 1-0-1 tbl./denně. Je možné, aby ovu byla ještě během dobírání těchto léků? Zítra je beru naposledy, ale dnes jsem měla bolesti v podbříšku a i jsem zašpinila. Děkuji za odpovědi.
Ahoj Eraguško, už nám po tobě bylo smutno v naší Diskuzi. Beru Clostík už druhý měsíc 5.až 9.den a myslím, že by ovulace měla být nejdřív 11DC, dřív se mi to zdá nepravděpodobné. To špinění je asi možná, bude to reakce na léky. Když ti popíšu mé pocity při jezení clostíku, tak celých 5dní, co je jím je to dobrý, pak mě začně píchat na stranách, občas, střídavě. 11DC jsem měla folikuly 10mmm a 11mm nebo možná o milimetr větší už nevím
ovulece byla 15DC. Asi jsem ti moc nepomohla, snad ještě někdo nějakou zkušenost napíše. Drž se. ![]()