Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všichny. Už nevím kam mám jít a za kým se obrátit,tak to zkouším tady. Asi před rokem jsem vysadila antikoncepci,ale ne proto,že bych chtěla otěhotnět. Ale bohužel jaksi jsem přišla o menstruaci,tak jsem chodila neustále na vyvolávačky a jinak se to neřešilo. Dr. mi řekla,že snad vůbec neovuluju,tak mi předepsala clostilbegyt a duphaston. Akorát teda jsem si na netu ujišťovala něco o tom a všude se píše,že se to má nasazovat pátý den menstruace a dr. mi řekla,že to mám začít brát hned a měla jsem před menstruací a teď ms nikde. Včera jsem to měla dostat a nic,tak nevím jestli se to nějak nepohnojilo těma práškama. O miminko se nesnažíme,máme přerušovaný pohlavní styk,ale i tak si nejsem jistá jestli mi dr. dala ty správné prášky. Všude čtu,že to berou ženský co se snažijou dlouho o miminko a nejde jim to. Pokud má z vás některá stejný problém jako já,tak bych ráda o tom pokecala.
Tak zatím díky. Peťule ![]()
A k čemu teda potřebuješ menstruovat (a ovulovat) když nechcete mimino? ![]()
Změnila bych gynekologa. Clostilbegyt pro tebe rozhodně není vhodný lék, pokud se nesnažíš otěhotnět. Je to docela velké hormonální svinstvo, které se doporučuje jen tři cykly po sobě, maximálně půl roku, může způsobovat cysty na vaječnících. Pokud se bere hodně dlouhou dobu, v krajních případech může způsobit i rakovinu vaječníku. Duphaston nevadí, taky hormony, ale celkem neškodné, dávají se na růst děložní sliznice, takže toto není pro tebe špatné. Obvykle se předepisuje na deset dní - zhruba od 15. dne cyklu, ale každý lékař to dělá trošku jinak. Tak na ten Clostilbegyt pozor, zbytečně se tím neláduj.
abych někdy to mimino mít mohla a upravilo se mi to. Já osobně bych chtěla,ale přítel nechce a na tom to vázne :/
tak teď teda fakt nevím. Už jsem ho včera dobrala,měla jsem vzít jen 5 tablet. A teď asi za 10 dní budu nasazovat duphaston. Ale asi zítra zavolám na gyndu a zeptám se jestli to neberu úplně blbě. Teď nevím jestli to dostanu a nebo mám ovulaci,ale je mi každopádně hrozně,myslím psychicky. ![]()
Pututka píše:
abych někdy to mimino mít mohla a upravilo se mi to. Já osobně bych chtěla,ale přítel nechce a na tom to vázne :/
pokud na snažení nespěcháš vykašlala bych se na tu chemii a tělo si s tím časem poradí samo.. případně bych to začala řešit prášky až bude aktuální snažení nebo i teď ale místo chemie „přírodně“
já to tedy tahle zatím vyřešila
Ahojky, mně dr předepsala Duphaston kvůli srovnání cyklu, měla jsem ho šíleně nepravidelný, dokud jsem ho brala, tak cyklus ok, jakmile jsem přestala, je to zas jako dřív ![]()
Ale kamarádka mi poradila tablety Sarapis Mensis, jsou čistě přírodní a můžou se užívat dlouhodobě a prý na to opravdu fungují, takže je zkusím místo té chemie.
Můžeš je taky vyzkoušet.
ještě jednou se budu ptát. Ve čtvrtek jsem nasadila Duphaston,od té doby mě bolí v podbřišku jak kdybych to měla dostat,ale nic. Akorát mám žlutohnědý výtok. Nevím co to znamená,nikdy jsem to neměla. Těhotenský test jsem si dělala včera odpoledne, a byl negativní. Nevím jestli nebylo brzo na test. ![]()
Tak to nevim jestli je u něho normální, já ten duphaston měla dávno myslím v 17-18ti a hned jsem se na něj vykašlala - zvedal se mi žaludek, oteklé nohy…
Test je nejlepší dělat ráno - to je v moči největší hodnota. Sice nechápu proč na některé testy píšou, že testovat kdykoliv během dne - asi aby víc vydělali
Tak můžeš zkusit ještě třeba v pondělí ráno.
ja mi 45 let již rok mám nepravidelnou menstruaci , v prosinci jsem byla na odstranění polypu .podle hornonálních testů i chybí hormon ,lékař mi nasadil lék duphaston 4 tablety před očekávanou menstruací , s tím,že je to místo injekce a že bych to do 10 dnů měla dostat , mám nafouklé břicho ,podbříšek a prsa a pořád nic,mimo to mi našli ještě vyšší cholesterol a mám oteklé horní části noh pod podbříškem ,štítná žláza je v pořádku ,beru dost léků ,ale nikdo mi zatím nedokázal říct od čeho jsou otoky jinak nic mě nebolí
No tak třeba já beru Clostilbegyt hned ode dne kdy mi začne MS a to 1.-5. den a od 16. dne beru 10 dní duphaston. Opravdu to každej píše jinak.