Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, menstruaciu som mala naposledy 4.2.11 a odvtedy nic, mala dorazit 09.03-10.03 podla dlzky posl.cyklu 34-36 dni.
Ale nic, testy negativne, tak neviem, prsia ma bolia po stranach, brucho mam nafuknute ale ziadne bolesti brucha ktore mam vzdy tyzden pred menstruaciou.
cystu nemam, tak neviem, mozno bola ovulka neskor, neviem posl.2-3 mesiace nemeram BT, ale dnes rano som chcela vediet ako to vyzera s BT a 36,8.
Hm, pred menstruaciou mi klesa teplota na 36,4 - 36,5.
neviem, ci ma zmysel este dalej testovat:-( ![]()
Počkala bych ještě tak týden a pak test udělala znova.Jestli bude opět negativní a měsíčky nedostaneš,šupajdila bych na gyndu ![]()
ahoj, na 99% sa Ti len oneskorila ovulacia- mozno kvoli stresu, chorobe, dlhsiej ceste, dovodov mohlo byt vela. ak si na svojej poovulacnej teplote, tak to znamena, ze ovu uz bola, takze neostava ine nez cakat na ms.
to vsak pravdaze nevylucuje tehotenstvo, len moze byt skoro na test.
tak si predstavte aka som len blba ![]()
moj cyklus sa mi predlzil z 32 dni na 34 dni a teraz posledny cyklus bol 40 dni. Zajtra je 40 den cyklu, tak to znamena ze zajtra by mrska mala dorazit a ja testujem jak diva
![]()
ta teplota mi vsak nejako nesedi, pretoze klesa pred ms, teraz ne e.
no ms moze dorazit zajtra alebo za par dni, takze uvidíme
Začali jsme se snažit o miminko, a stalo se to že hned po ovulaci(kterou vždy poznám, bolesti vaječníků a výtok, ale tenhle měsíc jsme tyto příznaky neměla), jsme byli nemocní, chřipka. Teď mám zpoždění 8dní(vždy mám přesnou max. přijde o 2dny dřív nebo později) navíc příznaky menstruace proběhly v jak měli a v termínu(plynatost a bolení vaječníků). Ale všechny testy jsou negativní. Jde mi o to že kdyby jsme se snažili tento měsíc znovu, jak to je když to vajíčko s předešlého měsíce neodešlo, připadám si blbě, ale tím že vždy se menzes dostavila tak mi bylo jasné co se děje s vajíčkem ale teď jsem s toho vedle
, beru to tak kdyby se do další ovulace nedostavila menstruace ![]()
Sice se občas některým stane, že během cyklu proběhnou dvě ovulace, ale spíš si myslím, že dokud to nedostaneš, žádná další ovulace nebude… pokud opravdu nejsi těhotná, zpoždění bude asi tou nemocí… kdy jsi měla ty ovu příznaky?
@Kamkam právě že tento měsíc jsem ovu příznaky neměla jen menstruační okolo 24 kdy jsem měla dostat menzes. A když co teda s tím? Mám jít na vyvolávačku k Dr.?
Jo takhle, tak to by mohl být taky anovulacni cyklus, jestli se příznaky kvůli nemoci nějak nezeslabily nebo se ti vlivem nemoci posunula ovu a ještě přijde… ale to bys taky mohla čekat kdovíjak dlouho… asi bych to řešila tou vyvolávačkou
a nemohla to být posunuta ovulace? toho 24.? kdyby jo, teoreticky bys to měla dostat cca za týden…
Mohla by být posunutá. A kdyby jsem dostala vyvolávačku a byla jsem těhotná, může se něco stát? ![]()
@Mrs. S A jaká je otázka? poradila bych, ale neumím najít dotaz.
@Solaris jestli když teď 11 můžu mít ovulaci když jsem do té doby nedostala menzes. tím pádem se nevyplavilo to staré vajíčko ![]()
@Mrs. S Ovulace je jednou za cyklus. Další bude zase až po menstruaci.
Pochopila jsem, že jsi byla nemocná. To ti mohlo cyklus rozhodit. Takže jsi mohla klidně ovulovat později, a tím pádem se i menstruace dostaví později.
Zkusila bych ještě za pár dní další test. Vyvolávačka je podle mě zbytečná, když tělo jinak funguje normálně. Je to vlastně hormon, který produkuje tělo po ovulaci. Případnému těhotenství to neuškodí.