Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky jakou máte zkušenost s přesnotí ovu testů? Dá se na ně spolehnout?
Mně se třeba na ovu testech ukazovala druhá slabá čárka více než polovinu cyklu, takže k rozpoznání jestli už nastal ten pravý den a obě čárky jsou stejně silné jsem si spíš pomáhala i dalšími příznaky-bolela mě prsa, ovu hlen. Ale já jsem testovala jen 3 měsíce-dva před snažením na zkoušku a pak se nám zadařilo hned napoprvé ![]()
Testovala jsem dva měsíce, pokaždé se trefili a pokaždé se zadařilo.
Slabá čárka byla často, takový duch. ale když byla ovulace obě čárky uplně zářily, takže poznatelné to bylo. ![]()
slaba druha ciarka je normalna, pozitivny ovu test je len vtedy, ked je testovacia rovnako silna, alebo silnejsia ako kontrolna.
ovulacia nastava 12-48 dni po poslednom pozitivnom ovulacnom teste.
cize ak testujes 10 dc a je pozitivny a 11dc uz negativny, tak ovulacia bude najneskor 12 dc. ak by bol aj 11 dc pozitivny a 12 dc negativny tak ovulacia bude najneskor 13 dc.
ale ovulacne testy nie su spolahlive na 100%. je vhodne ich kombinovat s meranim BT pre potvrdenie, ci ovulacia skutocne prebehla.
Ahoj, já mám docela dobrou zkušenost s ovulačními testy. Opravdu ale je pozitivní jen tehdy, když je jedna čárka stejně výrazná nebo výraznější než kontrolní proužek. Ale vždy, když byl pozitivní, mi ovulaci potvrdil i lékař a naopak. V mém případě tedy spíše naopak ![]()
Ahoj holky, moje zkušenost s OVUtesty : v loňském roce jsem 2× otěhotněla-plánovaně bez jakéhokoliv sledování. Bohužel jsem i 2× potratila. Našla se příčina, která se odstranila. Od února stykujeme podle různých ovulačních testů a nic. Všimla jsem si ale, že mě pobolívá břicho tak 5dní po údajné ovulaci.
A těď to přijde: ovulační test mi vyšel pozitnivní minulý čtvtek a byl pozitivní 2 dny. Včera jsem byla náhodou na prohlídce a ultrazvuku a doktorka mi řekla, že jsem těsně před ovulací (týden po pozitivním testu
). Takže jsem si doma udělala ovutest a ten je negativní. Takže bych si troufla říct, že jsou to jen taháky peněz. Nespoléhejte na ně a neomezujte vaše snažení jen na dny, které určují pozitivitu testu, ztratíte tak spoustu času a zbytečně!
@soldi Ahoj, ty jsi taková superznalkyně:-D Tak jdu za tebou pro radu
Brala jsem první měsíc clostil 5.-9.DC po jedný tabletce, 15.DC mi vyšel pozitivní ovulační test…už si ani nepamatuju, kdy jsme se snažili, každopádně to vyšlo, a 31.DC jsem objevila na testu ducha…tak mě sestra objednala na termín kdy budu 6 plus 6 na kontrolu, která dopadla tak, že sice je bublinka v děloze, ale zatím není srdeční akce…Doktorka zářila optimismem, protože jsem otěhotněla po doooost dlouhý době, a říkala, že se mohlo stát, že jsem otěhotněla později, takže za týden jdu na kontrolní UTZ, jestli tam už bude
, což by mělo…No ale k dotazu - kdy teda ta zpropadená ovulka mohla proběhnout, aby v tom 6 plus 6 ještě nebylo vidět srdíčko? Samozřejmě jsem totálně v nervu, protože je to moje první hodně vytoužené těhotenství…Co myslíš? Jestli fakt ty ovu testy nejsou jen blbý šmejdy… ![]()
@eva39 No…tak tak nějak bych to viděla u sebe…ovulka možná tak 5 dní, bo dokonce týden po pozitivním OVU testu ![]()
@LucijeS pozitivny test moze byt aj viac dni po sebe, preto vzdy odporucam testovat az kym test nie je negativny ![]()
v konecnom dosledku to je jedno, hlavne, ze sa podarilo ![]()
@soldi Díky za odpověď, 16.Dc už byl negativní…ale ono je to nakonec jedno, bohužel podle dnešního nálezu mám stále jen gestační váček bez plodu…takže to vypadá na konec ![]()