Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky pije některá z vás při snažení kontryhel? Co na něho říkáte? Kolikkrát denně se má pít? A slyšela jsem, že jenom v první půlce cyklu do ovu je to tak?
ahoj opat ![]()
kontryhel sluzi na rast sliznice maternice, aby sa vajko malo kde uhniezdit. a ano, pije sa od ms po ovu,keby si ho pila po ovu, mohla by si si skor poskodit, kedze sposobuje aj stahy maternice.
mal by sa pit dva krat denne, po dva deci, horuci (nezohrievany) a nesladeny. maximalne tri cykly po sebe a potom pauza minimalne mesiac.
mne na vystelku pomohol ![]()
ja jsem ho pila tak jak rikas do pulky ciklu ale nevim jestli mi pomohl… to mi spis pomohl gynekol. kdyz mi vypocital plodne dny ![]()
Já jsem ho pila do půlky cyklu a myslím, že nám pomohl, po dlouhém snažení jsem otěhotněla první měsíc po nasazení kontryhelu, takže já tomu veřím ![]()
ahoj,
tak já ho pila taky, dva krát denně, vyhoda že mi chutnal. A s výsledky jsem nebyla vůbec spokojená, pila jsem ho tři nebo čtyři měsíce, a vždy jsem měla spožděnou menstruaci, a myslela že jsem těhu.
Jinak předtím vždy menstruace na den přesně.
Po vysazení do dvou měsícu těhu!!! ![]()
jo a pije se jen do ovu, pak už ne.
soldi píše:
ahoj opat![]()
kontryhel sluzi na rast sliznice maternice, aby sa vajko malo kde uhniezdit. a ano, pije sa od ms po ovu,keby si ho pila po ovu, mohla by si si skor poskodit, kedze sposobuje aj stahy maternice.
mal by sa pit dva krat denne, po dva deci, horuci (nezohrievany) a nesladeny. maximalne tri cykly po sebe a potom pauza minimalne mesiac.
mne na vystelku pomohol
Max 3 cykly za sebou?
tasa, ano, lebo potom moze sliznica prilis narast a zvykne sa objavovat spinenie z presakovania.
Ahojky holky slyšela jsem že kontryhel je obecně dobrý na celý spodek protože mám s ním problémy a zabírá i na otěhotnění ?
Ahoj. měla bych dotaz. jaké máte zkušenosti s kontryhelovým čajem? chtěla bych ho začít užívat, ale nevím. mám dlouhé cykly a MS dostanu po jen vyvolávačce. Myslíte si že by mi mohl pomoct? a jak ho užívat při dlouhých cyklech? děkuji za názory
Já ho pila po revizi po samovolném potratu, začala jsem ho pít pátý den po revizi a první ms přišla tři týdny po revizi, po ms jsem ho pila dál a druhá ms už nepřišla a je z toho 7 měsíční mimouš, mně kontryhel moc pomohl, narostla mi po něm krásně sliznice i dr. říkala, že je dobře, že ho piju..měla jsem ale sypaný, sáčkový je prej šizenej…sypanej je hnus velehnus, ale pro mimíska bych tenkrát udělala naprosto všecko na světě.
Já jsem měla problém otěhotnět a jednou jsem podstoupila i revizi, protože se miminko přestalo vyvíjet… vyzkoušela jsem kontryhel, pila jsem dva půllitráky denně do ovu a hned ten měsíc jsem otěhotněla. Teď jsem v pátém měsíci a všechno je v pořádku. Věřím, že mi pomohl právě kontryhel. A jsem taky pro sypaný. Chuťově nic moc, ale tak to je maličkost.
Zkoušela jsem kontryhel poprve, poctivě min litr za den, pila jsem ho do cca ovulace, cca proto, ze ovu neprisla a sliznice je stejně nízká. Ale od příští ms to zkusím znovu
Jak říká má dr. Pitím čaje nic neskazíš, max získáš
Držim palce ![]()
Ja začala pít 2. Den ms a pak jsem chodila k dr na utz, jestli a kdy ovu bude, zaroveň dělam ovu testy, Kontryhel jsem přestala pít před 5 dny, radši, kdyby ovu přisla ![]()