Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Čau Kočky,
tak jsem se vrátila z dalšího UTZ a už máme potvrzené 2 uchycená embryjka
Je to bomba
Ještě mi to úplně nedochází a asi mi to dojde až po porodu do čeho jsem se to dala
Ale jsem opravdu moc šťastná,že je všechno v pořádku
Příští týden uvidíme s manžou srdíčka
a to už si poprvé trochu oddechnu,že je to jak má být ![]()
Evíku,jsem moc ráda že tak statečně válčíš
,mě to nejspíš čeká taky ![]()
Moc díky za gratulace,je fakt super že to šlo tak rychle
V práci si z manžy dělají srandu,že má 100%úspěšnost.Ale samo že je hrdý budoucí taťka
A prožívá to se mnou báječně
Začínám být už dost unavená
Ale kámoška co je o ten týden napřed(taky dvojčatka) už má celodenní nevolnost
Tak se mám na co těšit
Ale už aspoň budu vědět z čeho je mi špatně,že jo ![]()
Dario,klidně můžeš cítit růst folíků
Já jsem na to taky citlivě reagovala a po ovulaci můžou být vaječníky ještě chvíli zvětšené a taky to můžeš cítit
Ale pokud je vše na UTZ v pořádku tak se nemusíš ničeho bát
Přeju ti brzké // a úspěch při IVF ![]()
Karotko,já jsem chodila na UTZ 11.den cyklu,ale můj cyklus byl 26-28dní.Je možné že máš ovulaci později,ale to by měla tvá gynekoložka poznat podle růstu folikulů na UTZ
Přeju ti pevné nervy a brzké//
Mějte se holky všechny krásně
Pa pa Zuzi
Zuzi - to je paráda, a hned dvojčátka
To bude pak veselo, viď?
Už mám doma recepty na léky pro IVF. Protože mají platnost pro vyzvednutí v lékárně do konce roku, tak po vyléčení toho zánětu zkusíme ještě jedno IUI a po svátcích se na to vrhnem ![]()
Zuziku,
graguluji ti moc k dvojčátkům, já bych je taky chtěla
už odmalička, ale to jsem ještě netušila, že se budu jednu léčit na neplodnost,
miminko chceme 3 roky, z toho 2 a půl se snažíme a problém je v manžílkovi, má pomalé spermije, nějaká oligoatenospermie či co
a já mám dlouhé cykly, MS nechodí, pouze když beru ten Clostilbegyt, tak MS přijde vždycky 14 dní po OVU, to už mám vychytané. Ještě že tak dobře reaguji na hormonální stimulaci, jinak bych asi ani nemenstruovala, což by mi zase tak nevadilo, kdybychom si nepřáli mimčo ![]()
Držím palečky, ať srdíčka pěkně bijí ![]()
Daria ![]()
Ahojda holčičky,
tak jsem tento měsíc odpískala. V pátek teplota ještě 37 a v sobotu 36,7, tak bylo jasné co přijde a mrcha dorazila hned večer a to ještě 27DC. Jinak já MS bez stimulace vůbec nemám. Vůbec jsem nemohla spát a noc měla ještě k tomu o hodinu víc:o))
Teď už jsem docela vpoho a hned jsem se objednatla k dr. Zítra se domluvíme co dál, jestli můžu hned zase začít stimulovat, když jsem tam měla tu cystu. Taky bych se chtěla poradit, jetli by nebylo lepší zkusit umělé. Po dvou a půl letech bych snad mohla mít nárok.
Holčičky, všem přeji, ať Vám vše vychází a štěstí se snad taky jednou musí unavit.
Novým těhulkám přeji krásná zdravá miminka.
Elizabeth,
vím, jak se asi teď cítíš, já prožívám to samé, už 2 a půl roku se snažíme, a bez stimulace taky nemám MS, právě jsem asi snad už 50.DC, těhulka určitě nejsem, minulý týden jsem testovala, bylo to 16DPO (po ovulaci) a test jednoznačně negativní
teď čekám, jestli se vůbec MS uráčí přijít, a nijak mi nechybí
je to docela pohodlné.
Já už jsem svůj boj s přírodou vzdala a hodlám si zařídit umělé oplodnění, manžel má nekvalitní spermijky.
![]()
Daria ![]()
Ahoj holky, občas sem k vám zavítám, zatím jsem vás jen četla
, jelikož jsem teprve „na začátku“ snažení (3 měsíce za sebou), tak jsem ani ničím nepřispěla, moc velké zkušenosti nemám, ale vždy jsem trpěla nepravidelnou MS, pak jsem brala téměř 9 let HA a když jsme se začali snažit o mimi, tak mi přestala MS chodit úplně, reagovala pouze na injekci agolutinu, doktor na nic nečekal a už takhle na začátku mi napsal Clostilbegyt, mám za sebou první kúru, říkal, že další MS by se měla už dostavit normálně, plus mínus dva dny. Problém je ale v tom, že už mi MS zase mešká 7 dní, dnes jsem si skákla zase na injekci agolutinu, tak snad se to rozjede, jinak bych totiž nemohla pokračovat v braní Clostilbegytu. Chci se jen zeptat, jestli je to pravidlo, že po Clostilbegytu by se měl cyklus ustálit? ![]()
Pak bych měla ještě jeden dotaz, je to asi 5 dní, ale šíleně mě bolely vaječníky, byly úplně zduřelé a trvalo to 2 dny, může to něco znamenat? V životě jsem takovýhle pocit nezažila. Cítila jsem je i když jsem šla na malou.
Předtím jsem jsem ale byla cca 14 dní na kontrolním ultrazvuku, jestli se něco děje (folikuly apod..), ale Dr. řekl, že se zatím nic neděje, že se to tam zatím jen „startuje“. Zajímalo by mě, v jaké fázi cyklu by jako měly ty folikuly růst, je to při ovulaci? Prosím, poraďte, jsem v tomhle úplný nováček. ![]()
Předem moc děkuji za rady a přeji úspěšné snažení!! ![]()
Zuzi,
obrovká gratulace!!!
![]()
Vítej do klubu dvojčátek
Podle mě se to dá zvládnout docela v pohodě (pokud pomůže manža nebo babičky…). A ty děti nám to pak plně vynahradí
Jupííííí!!!!
Dario,
držím Ti moc palečky, pamatuju si Tě v podstatě od začátku a moc bych Ti to přála. Ale určitě se k Tobě mimísek už co nejdřív vydá.. ![]()
Drž se, holči!!!
Ahoj holčinky ![]()
tak bohužel dnes ráno test zase negativní, tak jsme jeli poprvé do centra asist. repr. měli jsme domluvenou schůzku už dlouho, toto byla má poslední naděje, která padla.
Mě prostě MS bez injekce nepřijde ![]()
V CARu mě prohlédli a zjistili, že mám polycistická ovaria, dostala jsem injekci Agolutinu a čeká nás spousta vyšetření, takže naše cesta za miminkem bude ještě dlouhá ![]()
Jsem ale optimistka, momentálně docela zmatená, protože s PCO jsem teda v žádném případě nepočítala a nevím, jak se to léčí, takže jdu hledat informace na internetu.
Měj se moc fajn,
Daria ![]()
Ahoj holciny,
Zuzi - velikanska gratulace k dvojcatkum, vzdycky jsem si rikla, ze by mne dvojcatka vubec nevadila
. Mne to prijde super, kdyz jsou dve. Tak Vam preju, at krasne rostete a at se Ti vyhnou nejake silene nevolnosti!!
Selmino - je mi lito, ze Ti nasli zanet, nerekli Ti jak si k tomu mohla prijit? To je z nachlazeni nebo z ceho? ![]()
Kveti - co ty? Napises nam, jak jsi na tom? Uz bys mela vedet ne, ci se s lentilkama povedlo nebo ne? Jsem napnuta jak ksandy, doufam, ze to dopadne dobre
![]()
Dario - ta polycysticka ovaria, to je smula, ale jaktoze na to neprisli dr. drive? Vzdyt jsi chodila na UTZ? Nebo to se stalo po tom Clostilbegytu?
Neboj, vsechno bude OK. Lenca take mela PCO a je tedka tehulka, nebo si to pletu??
Karotko - vitej, preju brzke //
Lioness - mne v obdobi OVU, taky docela dost boli vajecniky, zvlast, kdyz tedka zobu ty „lentilky“ (uz treti mesic), kolikrat nemuzu ani stat rovne
(drive jsem je citila, ale min). Takze neboj, pokud jsi kontrolovana UTZ, tak muzes byt v pohode, doktor by poznal, pokud reakce tveho tela na Clost. byla spatna. A pokud tam zadne foliky nenasel, tak Ti muze i zvednout davku, neco takoveho pisou i v tom pribalovem letacku.
A ke mne, ja jsem dneska asi 5DPO a zobu Utrogestan a v patek jdu konecne take na UTZ!!! Tak jsem zvedava, co tam ma dr. zjisti!! Boli mne totiz docela dost cely podbrisek, ale uplne jinak nez pred mrchou
Jako kdyby zarazene prdy nebo co
Omlouvam se, ale fakt jsem z toho docela nestastna, kdyz se tady docitam, ze Selmine zjistili zanet, Darie PCO - tak se uplne bojim, co reknou mne!!!
Tak se holky mejte,
ja ted nemam moc casu prispivat, ale snazim se sledovat, co se u VAs deje, takze piste!!!!!
papa Medka
Ahoj holky ![]()
Zuzi - veeeliiikááá gratulace ke dvojčátkům
Paráda!!! Teď hezky rosťte (
šílené slovo…), odpočívej a moooc se usmívej.
Pozitivní náladičku přeju všem čekatelkám.
Já se chystám na manžu a
„šmoulování“
…jak by řekli Vyvolení …
tak doufám, že se nešprajcne.
Dnes na UTZ viděla paní rozhoďnožková pěkný folík, tak na to vlítnem. Je možné - mít jen jeden??? Z jiných příspěvků jsem četla od vás - mnohých i lepčejší úrodu folíků
.
Takže všem brzké // a mamkám,– ať se hezky „mamkuje“ ![]()
Dario,
já měla taky PCO, proto jsem nemívala jeden čas MS bez vyvolávačky. Léčit se to dá různě -pokud člověk nechce hned otěhotnět, tak je nejlepší hormonální antikoncepce, jinak by snad měl pomáhat ten Clostilbegyt (mně se folíky tvořily po Clostilu i přes PCO). No a jinak je někdy třeba volit razantnější postup - laparku, při které se cystičky odstraní, „sloupne“ se případná tvrdší slupka z vaječníků a pak je nějakou dobu větší šance otěhotnět. Hlavně se snaž být v pohodě (já vím, lehce se mi to říká, cysty se tvoří i ze stresu apod.) a hlavně se neboj, v CARu se už o Tebe postarají a co nevidět budeš těhulka ![]()
Karotko,
i jeden folík je bezva, já mívala velice často taky jen 1. Pak se to ale nějak vymklo a z poslední stimulace před těhu můžu být ráda, že nemám šesterčata…
On je jeden folík asi i lepší právě kvůli rizikům vícečetného těhu (ono asi není moc příjemné rozhodovat se, jestli jít na redukci mimísků nebo si je všechny nechat a riskovat, že to člověk nezvládne…). Každopádně držím palečky, hezky tulte a hlavně myslete na to, že máte velkou šanci ![]()
Papa
Medko,
bolesti bříška jsou při hormon. léčbě úplně normální, já měla někdy tak bolestivý vaječník, že jsem se skoro nemohla předklonit… Je to známka toho, že tělíčko pracuje, což je moc dobře ![]()
Palečky!!!!
Medko,
já měla na začátku těhu taky zvláštní bolesti bříška, a začaly už několik dní po ovu, takže kdoví… ![]()