Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Selmi - já mám Duphaston taky polykat, jednu tabletku ráno a večer. Ale jestli se může vkládat do pochvy, to nevím. Moc jsem ti neporadila. Asi by bylo nejlepří zavolat svému dr.
Květina
Ahoj Holky,
Leni
,je fajn že jsi se na dovči odreagovala.Teď budeš mít určitě více síly na snaženíčko a vůbec…Dávkování CC by měl určovat a kontrolovat gynekolog na ultrazvuku-je možné že potřebuješ ještě větší dávky.Každá na léčbu reagujeme jinak.Mě například stačila 1tbl.CC a teď u IVF jsem měla taky spíš menší dávky Puregonu a přesto mi narostlo 22 vajíček
A teď mám menší riziko hyperstim.syndromu-mám bolestivý levý vaječník
a trochu tekutiny v břiše
Ale zatím je to v pohodě-léčba je velké množství tekutin i 3-4litry a mléčné výrobky
A to mi nedělá problémy-piju jak duha a jogurty mám taky ráda
Někdy se to může zhoršit pokud se embrya uchytí
ale kvůli nim to vydržím ![]()
Selmi,s Duphastonem nemám zkušenosti,ale jestli je to lék ze stejné skupiny jako Utrogestan,tak by se podle mě mohl zavádět.Utrogestan taky spoustě pacientek způsobuje žaludeční potíže a tak ho zavádí
Navíc je to podle gynekologů blíže k cílové stanici ![]()
Květinko,jsem ráda že ti CC nedělal takové problémy jako mě
a určitě budeš mít pěknou úrodičku
Asi jsem to popsala moc idealisticky,ale ikdyž to s náma prožíval celý CAR(sestry,doktoři),tak šéf určitě ne
Ten je stejný,ne-li horší jako všichni šéfové
Takže realita není až tak pohádková
Přesto doufám,že to klapne a nebudu už se s ním muset konfrontovat ![]()
Mějte se krásně
Počasí nám zatím přeje
Pa pa Zuzi
Ahoj holčiny, jak se vede? Já začínám mít podezření, že se nám ta naše 1. IUI, který jsem nedávala moc šancí, možná asi povedla. Dnes jsem 28 DC a zatím nic. Většinou mám MS 26 nebo 27 den, 28 výjimečně. Možná že ten rozhoupaný žaludek není od Duphastonu, ale …
, a taky posledních pár dní mám dost bolestivé bradavky. Pokud mě ještě dnes
nechytí, zkusím ráno testík a pak vám dám vědět.
Mějte se pěkně
Selmi, to je optimistická zprávička, jsem napnutá jak kšandy. Já jdu dnes na kontrolní UTZ podívat se, co se mi urodilo. Od včerejška mě pobolívá v podbřišku, ne moc - OVU se blíží, tak snad tam něco roste.
Včera jme měli s manželem debatu na téma vícečetné těhotenství. Dvojčata by ještě rozdýchal, ale trojčata - to už byl zá:,–(ně proti. Nevím, jestli si uvědomuje, co by po mě v tom případě požadoval. Já jsem si to zkusila představit - tedy to, že bych třeba čekala trojčata a šla to zredukovat jen na dvě. A prví pocity? Celý život bych si to vyčítala a při pohledu na 2 děti by mě neustále napadala otázka, jak by asi vypadalo to třetí… K žádnému společnému kompromisu jsme zatím nedospěli, ale vzhledem k tomu, že ještě není zaděláno ani na jedno, je to asi zbytečné momentálně řešit.
Květina
Ahoj holky Clostilky,
trochu to tu vazlo, byla jsem minuly tyden na sluzebce a tento tyden v utery jsem NEocekavala tu mrchu cervenou…Nechala mne vydusit a dneska dorazila. Nemela jsem skoro zadny PMS (asi diky Utrogestanu - ten ho ma snad snizovat) a take mne bolely bradavky!!! A stejne mne dostala. Dnes to beru celkem sportovne, minule, to jsem brecela snad cely 1DC…a pak jeste ty depky po „lentilkach“, takze ted tomu asi zase necham do Vanoc volny prubeh. Na letaku u Clostilb. pisou, ze ucinek pretrvava i do dalsich mesicu, tak uvidime.
Kvetino - je mi lito, ze Vam to take nevyslo, ale uvidis, ze s Lentilkama to VYJDE! Preju ti bohatou urodu foliku! A stema trojcatkama, to by bylo opravdu slozite rozhodnuti, ani nevim, jak bych to resila ja, ale budu to resit, az to prijde ![]()
Selmino - co ty?
Medka
Holky zatím nic. Ale včera odpoledne mě začalo dost bolet břicho jako před MS, takže z toho asi moc nebude. To už mám vyzkoušené. Vždy mě pobolívá podbříšek, pak mám tak 2 dny skoro bez příznaků a hned nato mrcha dorazí. Takže to vidím na sobotu. Včera odpo jsem to nevydržela a udělala jsem si test, jasně že jen jedna /. Další test zkusím až v neděli. Nevím, jestli ty hormónky nemůžou způsobovat, že MS přijde dýl, jak je to u vás? Ja je měla 1. měsíc, tak s tím nemám zkušenosti. Ale jinak to mívám 26 neebo 27 DC, výjimečně 28 a den předtím špiním. Dnes jsem 29 DC, ale tušení, že bych mohla být těhotná se bohužel žádné nedostavuje. ![]()
zdraví všechny Šelmina
Selmino, tak drzim palce, at te mrcha nedozene. Ja mela lentilky druhy mesic. Ten prvni mi MS prisla presne na den, jak jsem ji NEocekavala a tento druhy mesic se mi zpozdila o tri dny, coz u mne neni vubec zvykem…
Ale na lutelani fazi tento mesic jsem brala Utrogestan a ted mi v Novych snazilkach holky odpovidaly, ze pry MS oddaluje, takze mozna kvuli nemu jsem mela to zpozdeni. Ten prvni mesic jsem na podporu uhnizdovani chodila na injekce pregnylu.
Doufam, ze u Tebe to zpozdeni je ale z jineho duvodu!!!!
Medka
Dám vám vědět v pondělí, jak jsem dopadla. Pokud se do soboty MS nerozběhne, v neděli ráno to testnu znova a uvidíme. Šelmina
Selmi - já četla v diskuzi na naplodnosti, že když se bere Utrogestan nebo Duphaston na udržení, tak MS dorazí třeba až o 3 dny později. některé holky psaly, že až o 8. Ale naděje umírá poslední. To čekání je blbý, to ti potvrdí každá, ale holt se to musí vydržet. Já ho budu brát poprvé, takže vlastní zkušenosti ještě nemám. Ale s NEočekáváním MS habaděj. ![]()
Medko - já depky po lentilkách nemám, zato mě dost bolí hlava. I tak na migrény hodně trpím, ale teď mě hlava bolí v kuse už týden. Takže kromě lentilek baštím i spešl léky proti migréně, abych vůbec mohla fungovat. Ale snad to po OVU přejde. A na žádné příznaky PMS se těším ať už to vyjde nebo ne, protože ty mě sužují dost urputně, takže si od nich při lentilkách aůespoň odpočinu.
Jinak na ten UTZ jdu až zítra. Dr. mi nabídl, že za ním mouhu přijít v sobotu ráno do nemocnice na oddělení. Jsem ráda, protože se alespoň nemusím uvolňovat z práce. Ale zvědavá jsem k prasknutí.
Holčinky mějte se pěkně. V pondělí vám poreferuji, jaká byla úroda a čeho. ![]()
Květina
Čau Kočky,
dnes mi volala kamoška,které namíchal mimča můj manža a je těhulka
Tak se těším zároveň s ní a doufám že nám to manža taky dobře namíchal
Ale to čekání je fakt nekonečné
Mám před sebou ještě 9dní napětí a pak se ukáže
Doufám že u nás bude taky veselo
Pořád je hladím a vykládám si s nima ![]()
Selmi,je pravda že utrogestan prodlužuje cyklus,ale to neznamená že nemůžeš být těhulka
Držím ti pěsti a dej nám vědět ![]()
Květinko,určitě budeš mít folíky jak kopačáky
Jen je nakopnout
Ale o to se musí postarat tvá milující polovička
Tak hodně štěstí ![]()
Všem vám držím pěsti a mějte se krásně
Pa pa Zuzi
Ahoj holčinky,
v sobotu (jsem holt protekční pacientka
) jsem byla na tom kontrolním UTZ. Na jedné straně bylo pár (asi 3) takových prcků (1,3mm) a na druhé straně byl jeden ukázkový exemplář (2,4mm). Na jednu stranu jsem byla zklamaná, že i přes to, že u mě dochází k OVU pravidelně, byl jen jeden výstavní a ostatní takoví nedomrlí. Ale na druhou stranu zaplať Pánbůh za něj a jsem ráda, že jsem tam neměla cystu (nebo ta se může vytvořit i později z neprasklých folíků???) a že u mě ani nedošlo k hyperstimuláku. V sobotu v noci mě píchalo na vaječnících, takže si myslím, že to byla OVU. Podle BT to tento cyklus nepoznám, protože je taková nějaká splašená. Jinak v naší rodině je opět další těhotenství (hezky jsem si pobrečela), takže široko daleko jsem jenom já neplodná
. No, někdo ten průměr musí dělat.
Zuzi - to by bylo, aby vám to tvůj vlastní manžel nenamíchal dobře! Já se už momentálně taky nacházím v té „nejdelší" fázi cyklu - čekací. Ještě štěstí, že mám dost práce, snad to uteče rychleji.
Selmi - ani se tě neodvažuji ptát, ale zvědavá jsem k prasknutí.
Medka - a co ty, kočenko, jak jsi na tom? Nějak ztrácím přehled.
Zatím čau. Květina
Ahoj holky,
Kvetino - velika gratulace k ukazkovemu foliku, uvidis, ze nam za 14 dni zahlasis //. Drzim palce, ted mas pred sebou opravdu tu „nejdelsi“ cast cyklu, tak preju pevne nervy!!!
Fetus - to vis, ze Ti manzel namichal ty spravna mimca!!! Drzim palce!!!
Selmino - tak jak? Doufam, ze jo!!!!!
Ja jsem dneska 4DC, MS uz je na odchodu a my zacneme dalsi kolo. Dneska jsem volala dr. (porad te stare, dala jsem ji jeste sanci, protoze tu nevrlost tam siri asi jen ta jei sestricka - to je fakt jedubaba), ze mi v patek dorazila mrcha a co tedy dal, a ona rekla, ze mi da jeste jedno baleni „lentilek“ a pak ze uvidime. Jenze mam ted problem, kdo mi zitra u dr. recept na leky vyzvedne. Mam to k ni pres 40km a zitra se tam dopoledne (je tam od pouze dopoledne
) nedostanu, protoze mam skoleni, kam 100%ne musim a manzel taky nemuze.....tak zkousim jeste maminku, tak uvidim a dam vedet. Puvodne jsem se uz na prasky chtela vykaslat, ale ona rekla, ze bych mela jeste jedno baleni zkusit.....
Takze se opet tesim na depky ..
, a treba ne…
Tak se mejte!
Medka
to melo byt 100%-ně - opravdu tam musim, je to domluvene uz pres mesic a kdybych tam neprisla, to by mne hnali!!
Medka
Čau Holky,
tak se mi docela přitížilo
Vypadá to že se mi ta voda v břiše přece jen rozrůstá,myslela jsem si že takový pupík budu mít až tak ve 3.měsíci
No,ale na druho stranu je známo že zhoršení hyperstim.syndromu souvisí s uhnízděním embryí
A kvůli nim to vydržím
Ale na kontrolu asi přeci jen půjdu
Ve čtvrtek budu 10.den po ET a tak by to možná šlo už z krve poznat
No nechám se překvapit
a pak dám určitě vědět ![]()
Květinko,i z jednoho folíku můžeš být těhu
a navíc když je takový pěkný
Držím pěsti
A přeju ti ať je to krátkých 14dní ![]()
Medko,přeju ti pevné nervy a na konci //-ty přeju samo všem snažilkám ![]()
Mějte se fajn.Pa pa Zuzi
Tak jsem tu, holky. V sobotu jsem měla testovat, ale protože jsem byla u rodičů a jeli jsme ráno na výstavu, odložila jsem test na neděli. Ale v sobotu večer jsem začala špinit. Obulela jsem to jak tele, protože jsem myslela, že se MS tak to 1 dne rozjede, ale dnes je pondělí večer a situace je stále stejná - velmi slabé špinění. Test jsem zkusila dnes ráno a opět negativní. Zítra se mám stavit v CARu na krev, ale naděje si žádné nedělám, spíš se už těším, až to dostanu pořádně a budeme moct začit pracovat na druhém pokusu. Ale to čekání je nekonečné. Cítím ale že těhu nejsem, příznaky žádné, zato mě začaly pěkně bolet záda v kříži jako před mrchou.
Takže až budu vědět zítra výsledky, tak se určitě ozvu, doufám, že nám už v práci půjdě net, jsem bez něj jak ryba bez vody,haha. Takhle musím otravovat sousedy doma.