Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
chci vás jen pozdravit a doufám, že se nebudete zlobit, když sem zkopíruji příspěvek, který jsem napsala i k nám do deníčku. Jsem dnes 1DC a včera jsem se dozvěděla, že mi přibude další synovec nebo neteř. I když mám začít tento cyklus poprvé brát Clostilbegyt a moc jsem se na to těšila, prvotní nadšení, když jsem si přinesla recept, ze mě opadlo a tu víru, kterou jsem v něj měla, jsem už ztratila. A dnes už už abych byla z práce doma, protože je pro mě velmi těžké celý den zadržovat slzy. Po 18 měsících marného snažení na mě dopadla největší krize, co jsem kdy měla (no já to snad kvůli slzám, co se mi tlačí do očí nedopíšu) a nepřeji si nic jiného, než už nikdy v životě nepočítat, kolikátý DC jsem (zvlášť ke konci cyklu). Já vím, že s Clostilbegytem jsem teprve na začátku cesty, na které mohu využít různých prostředků, které můžou pomoci k úspěšnému těhu. Jenže já se pořád ptám, jak mi mají ty různé léky a další možnosti pomoct, co mají vyléčit, když jsme já i partner úplně zdraví? Moc moc to bolí, že se to ani nedá popsat, ale snad mi bude stačit (ta písmenka na klávesnici jsou pořád nějaká rozmazaná) tak jako vždycky, když se pořádně vybrečím a na dušičce se trochu uleví.
Květina
Ahoj Anni, vítáme tě u nás clostilbegytek. Budu držet palce, aby ti clost. pomohl, urovnal cyklus a dopomohl i miminku. Já jsem ho brala tento měsíc poprvé na doporučení CARu jako podporu pro IUI. Protože pravidelnou MS a ovulaci mám i bez léků, ale zjistili mi neprůchodnost pravého vejcovodu a tak mi v CARu dali clost. na podporu růstu folíků vlevo. Takže uvidíme, jestli se něco ujmulo.
Květinko, doma se pořádně vybreč, uleví se ti a zas bude líp. Nevěš hlavu, třeba u nás lentilky zaberou, když nemáme ani jedna jiný problém. Občas mám taky hroznou depku, když MS přijde a obulím to, zvlášt' když ve městě potkávám jednu těhuli za druhou a vím, že všechny mé kámošky mají děti a my nic. Ale poslední dobou jsem na to trochu rezignovala a ta honba za dětmi mě nějak přestává bavit. Nic neměřím, nic netestuju, jen papám pilule a vnitřně se s přítelem smiřujeme, že budem mít zkumavčata, když to normálně nejde. Už jsem vyčlenila jednu kasičku, kam dáváme každý měsíc oba po 1000,– a šetříme dopředu na IVF.
Ahoj holky, tak se taky připojuju… Chodila jsem do Čekatelek na //, ale nějak to tam těhotní a hlavně jsou tam holky, co nervujou, že nemůžou otěhotnět po dvou třech měsících snažení - takže já se svými zkušenostmi jsem tam exot ![]()
Snažíme se skoro dva roky, mám anovul.cykly (PCOS), loni jsem po prvním balení Clostilu otěhotněla, leč moje štěstí trvalo jen necelých 7 týdnů
Od té doby všelijaká vyšetření… Vše krom těch mých anovulací v pořádku. Teď už 4. cyklus beru Clostil a zatím ani ťuk. Rozhodla jsem se, že koncem listopadu začnu stimulovat na IVF, už mi nějak rupají nervy.........
Hezký den a pište!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ať to tu frčí ![]()
Ahoj holky,
koukám, že je tady taková blbá nálada po ránu a myslím, že do ní přidám i já svůj díl, takže se předem omlouvám. Tento měsíc jsem začala brát poprvé, také jako Květinka, Clostilbegyt, ale jsem z toho úplně v prd…, protože dnes jsem 15 DC a BT se mi pořád nezvyšuje, je možné, že ani po těch prášcích nemám ovu? Jsem z toho vážně zoufalá. Ještě, že zítra odjíždíme s manžílkem na dovču na Slovensko, asi potřebuju vypnout a nemyslet na to, i když ono se to vážně těžko říká a ještě hůř se to provádí.
Holky ale pořád věřím, že se nám to jednou povede a budeme mít taky mimísky.
Hezký den Lenča
Čau Kočky,
tak jsem se zrovna vrátila z kontrolního UTZ a odběrů hormonů
A mám to s pochvalou
Připadám si trochu jako nosnice
,narostlo mi asi 12 folikulů,ale to není konečné číslo
Ve čtvrtek v 7,30hod.jdu na punkci a tam se ukáže
Myslím že bude mít manža dostatek materiálu
Teď už to bude jen v jeho režii
Sám si udělá ICSI
a podle vývoje embryí,to plánujeme v neděli nebo pondělí transferovat
Už se nemůžu dočkat ![]()
Dokonce mám slíbené i foto našich potencionálních miminek(embryí)Pokud se to povede tak jim to budu ukazovat v albumu
Už sem si zvykla i na představu dvojčat
Aspoň bude doma veselo
![]()
Takže holky,pokud vám to s Clostilbegytem nepůjde,tak se ničeho nebojte a běžte do IVF
A to říkám jako pacientka a ne jako sestra z IVF,která má manžu embryologa
Není to fakt žádná hrůza a doufám že to klapne ![]()
Přeju vám všem úspěšné snaženíčko a dvě dálnice // na testu
Pa pa Zuzi
Ahojky Zuzi,
moc ti držím palečky, aby vše vyšlo super a ty jsi brzy zahlásila //. Zuzi můžu se zeptat? Vy už se snažíte dlouho a má manža v poho spermijky nebo v čem je vlastně u vás problém? Díky Lenča
Ahoj holky,
moc vás zdravím, jsem ráda že se to tu trošku rozjelo.
Zuzi budu držet palce.
Já jsem teď nějaká zmatená, včera jsem trošku špinila a když jsem byla u Dr. tak jsem řekla že špiním a že vždy ještě ten den se rozjede MS a ono nic, špiním dneska ještě trošičku, ale míň než včera.
Dneska ráno jsem hledala v koši test, který jsem si dělala v neděli když se tam asi po 3 min. ukázala jen / tak jsem ho vyhodila, a dneska tam byla druhá, ale velice slaboučká.
Tak zítra ráno budu testovat znovu, a pak budu muset asi naklusat znovu k Dr. Byla jsem ráda že mi MS dorazila v termínu. Užívala jste tady některá Proveru??? A stalo se vám že MS nedorazila???
Děkuji za vaše názory.
pa Anna
Ahoj Lenčo,
já teda ještě neměřím teplotu, ale myslim že ten clostil. by to mohl trošku zkreslovat, ale je to jen a jen můj názor.
Přeji hezkou dovču na Slovensku, vypni jak píšeš a nemysli na to, vím že se to hezky radí, mě to taky nejde, ale změna prostředí taky někdy udělá své ![]()
Anna
Čau Holky,
díky za podporu ![]()
Leni,snažíme se 1rok-ale protože jsem z branže IVF tak už mám za sebou i laparoskopii(vše v pohodě),hormony O.K. a děloha taktéž. A během toho roku jsme měli asi 5cyklů s časovaným stykem-bez léků,jen pregnyl na spuštění OVU
a teď poslední cyklus byl s Clostilbegytem.Ale ten mi dělal děsné psych.problémy
A protože manžel nechtěl na inseminaci,tak sme ji přeskočili
A jsem fakt ráda,protože bysme tak mohli klidně ještě půl roku pokračovat
A já jsem radši pro rychlé řešení
Manžel si SPG vyšetřoval sám(opakovaně)a prý viděl už lepší
Ale i ten mohl oplodnit,pokud nemáme ještě třeba imunolog.faktor-protilátky proti spermiím apod.Ale to se řeší stějně IVF a tak sme přeskočili i toto vyšetření a rovnou to zkusili IVF
Možná jiné páry by se trápily delší dobu ale mě už fakt dost braly nervy
A teď jsem vyjímečně klidná a vpohodě
V práci už to vědí,to mě asi nejvíc trápilo a už jsem to řekla i mým rodičům
A dost se mi ulevilo,protože to všichni berou v pohodě ![]()
Anno,to by mohlo být nadějné, určitě zkus testovat znovu!Přeju ti krásné//
Tak vám držím pěsti ať jste taky v pohodě a usmívejte se
venku nám svítí Oskárek.Pa pa Zuzi ![]()
Lenčo, Clostilbegyt nemůže zkreslovat BT, jen jestli k tomu bereš Utrogestan - ten by mohl (obsahuje progesteron, díky němuž se vlastně v těle BT zvyšuje ve 2.fázi cyklu). Jinak na clostil můžeš nereagovat - příští cyklus by ti měli zvýšit dávkování… A tys nebyla na kontrolním UZ 10DC??? To by se mělo - právě zkontrolovat, jestli reaguješ…
Taky se chystám na IVF, tak doufám, že budu mít pocity podobné jako fetus… Abych pravdu řekla, mám trochu obavy, protože jsem se dočetla, že ve vzácných případech dochází k poškození okolních orgánů při punkci (třeba propíchnutí moč.měchýře a podobný hrůzy), ale to spíš asi záleží na tom, kdo ti to dělá… Doufám, že u Apolináře to bude v pohodě - moje dr. tamodsud je známá naší rodinné známé a gynekoložky v jedné osobě, tak snad to bude v pohodě. Pokud se ovšem nestane zázrak a já do té doby (dva cykly) neotěhotním. Ale už jsem natolik skeptická a tak se bojím zklamání, že se maximálně snažím na to nemyslet a nepočítat DC…
Jé, teď jsem zapomněla jméno, ale holčina, co jen špinila místo MS a v koši našla test se slabou čárkou - na 90% je to těhu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Stává se to, a něco podobnýho se stalo i mně před rokem a bylo to těhu!
Všem držím palečky, ať máme co nejdřív //
Fetus - to je teda fofr s tím IVF. Budu držet palce, ať to jde vše jako po másle a doma máte úrodu zkumavčátek ![]()
Lenčo - tobě nedělali kontrolní UZ během užívání clost.? Tak by ti řekli hned, jestli folíky rostou nebo nerostou a OVU by mohli vyvolat podle potřeby. Já byla na UZ 12.den užívání, ale nebylo to ještě ono, tak znovu 14.den. To bylo už OK, tak mi večer píchli pregnyl a v sobotu jsme jeli na IUI. V každém případě si hezky užij dovču na Slovensku.
Holky no právě, že jsem nejela na žádný kontrolní ultrazvuk, řekl mi, že pokud se to nepodaří do dvou měsíců po užívání Clost., tak mi udělá laparoskopii a uvidí se. Tak fakt nevím, jsem dost zmatená, vy tady všichni píšete, že jezdíte na kontrolní ultr. a já nic, ach jo.
Zatím papa, hážu vše za hlavu, jedem na dovču, pak napíšu
papa Lenča
Holky, berete některá na podporu Duphaston? Mě ho dali v CARu po IUI 2× denně, ale úplně jsem se zapoměla zeptat jak dlouho ho brát, jestli až do případné MS nebo se vysazuje dřív? Někde jsem četla, že ho dávají od 16. dne do 25. DC. Tak nevím.
Já beru Utrogestan, to je skoro stejný jako Duphaston. Beru ho od 15DC 15 dní. Většinou se mi MS do těch 15dní rozeběhne, takže to nemusím řešit a hned vy:,–(ím. Ale kdybych nezačala krvácet, tak bych ho brala furt pryč - než by se ukázalo, co to má znamenat (jestli // nebo jiný důvod). Hodně štěstí!
Ahojky
Selmi - já mám předepsaný duphaston a mám jej brát 2× denně - 1 tabletku ráno a jednu večer 17-27 DC
Kačenko - vítej v diskusi, po 3 měsících neúspěchu jsem se nijak nestresovala, ale teď už z toho pomalu magořím. Doufám, že se nám tu všem brzy zadaří. Jinak já jsem taky četla různé hrůzostrašné story a neúspěchy při snažení. Ale teď si říkám, že jsem to raději neměla číst, abych se zbytečně nestresovala.
Zuzi - trochu ti závidím ten fofr od Clostilu k IVF, ale v dobrém samozřejmě. Já mohu svých zkušeností v zaměstnání využít taky ve svůj prospěch, ale v jiném oboru (stavebnictví - a právě je využívám při návrhu a projektování našeho RD)
Lenči - užij si dovolenou - třeba to na ní klapne.
Holčinky, musím jít makat, tak se mějte. Květina