Clostilbegyt II

Napsat příspěvek
Velikost písma:
582
21.9.05 08:54

Ahoj holky, tak už jsem taky clostilbetka. V pondělí jsem byla v CARu dát výsledky z laparky (neprůchodnost vpravo, vlevo vše OK) a hned jsem si odnesla recepty na léky na stimulaci na naše 1. IUI. Takže od včera papám clostilbegyt a prednison a rovnou jsem už vyfasovala pregnyl a duphaston. Tak jsem zvědavá, co to se mnou udělá. Z těch všech léků moc nadšená nejsem, doteď jsem měla MS i OVU vpořádku, ale co bysme neudělaly pro mimi, žejó.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
21.9.05 10:43

Čauky, holky, tak mě dnes začalo pobolívat v podbřišku, což je neomylná známka toho, že MS dorazí cca do týdne. :cry: Takže příští cyklus se k vám přidám již jako plnohodnotná Clostilbegytka. Čili metříku správně je to: 9 days until netesting. Zřejmě dnes podniknu terapii pomocí nakupování hadříků, abych si udělala alespoň nějakou radost.

Selmi - já mám OVU i MS taky v pořádku, ale jak jsi již psala, pro mimi cokoliv.

Zuzi - já se snad kvůli tobě budu těšit na pondělí do práce.

Medka - tak já v práci smrdím už sedmý rok, no fůůůj :) Mezi tím už 2 kolegyně ze 4 odešly na mateřskou a ta třetí se z ní vrátila.

Zatím pa. Květina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
21.9.05 12:26

Jé tak to já vás trumfnu, jsem tu v práci už 11 let, hned po škole. Naštěstí tu mám na našem odboru super kolegyně, které vědí, že se snažíme o mimi, i že to nejde. Nevyptávají se blbě „kdy už to bude“, protože většinu mých potíží znají a vím, že nám drží palečky, aby to jednou klaplo. Bohužel né všichni lidi jsou takhle ohleduplní a dokážou svými otázkami nebo poznámkami dost ublížit. Kolikrát jsem si říkala, že to budu ignorovat, ale stejně mě to vždy rozhodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.9.05 14:13

Ahoj holky,

jak Vas tak procitam, tak urcite vsechny (co uzivate nas „oblibeny“ lek)chodite na UTZ, aby Vas doktorka zkontrolovala, jakou mate na to reakci. Ale ja NIC 8O ! Kdyz mi to predepisovala, tak rikala, ze vzdycky pred MS, jeste zkontroluje UTZ, jestli se mi neutvorily cysty, ale to bylo VSE 8O !
Kdyz jsem pak chodila po OVU na injekce Pregnylu, tak uz o UTZ nebyla ani zminka …jen mi rekla, ze pokud prijde MS, takze mam zavolat domluvime se co dal. MS tedy prisla :cry: a UTZ se nekonal. A dneska jsem dobrala 2. davku Clostilu a mam ji prijit 15DC ukazat krivku BT, tak to bych se asi mela sama na ten UTZ vnutit, co? Abych pak neskoncila na JIPce, jak jste psaly :! Dr. asi pocita s tim, ze na to zareaguju zcela normalne - tedy bez problemu, tak doufam, ze ji to vyjde…

Medka

• Citovat
  • Upravit
582
21.9.05 15:40

Medko, mě budou dělat UZ jen před OVU aby zjistili jak rostou folíky. O UZ před MS se v CARu nikdy nezmiňovali. Ale z toho hyperslimulačního syndromu mám taky trochu strach. Clost. mám poprvé v životě a doteď jsem měla OVU i MS dobře bez léků, tak uvidím, co to se mnou udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
22.9.05 09:44

Čau holčinky,
Před chvílí jsem četla, že Pregnyl, který se může píchat před OVU, která se pak dostaví do cca 48 hodin (a tak načasovat vhodný okamžik sexu), i po OVU aby se mimísek lépe zahnízdil a udržel, je vlastně ten těhotenský hormon hCG. Sice nevím, jaké má se mnou dr. plány, jestli mi ho bude příští cyklus píchat nebo ne - obvykle se to dělá. Ale zdá se mi, že pokud bych testovala příliš brzy, může být TT falešně pozitivní právě kvůli Pregnylu a já bych se nerada radovala dopředu a pak prožívala zklamání, kdyby MS přišla. Toť jen taková úvaha.

Selmi - taky jsem měla takové obavy, ale Zuzka mě uklidnila. Dr. snad ví, co dělá. Jinak s těmi poznámkami od okolí - to je věčné téma. Nedávno přišel jeden bývalý kolega (důchodce) a hned začal, že jedna kolegyně už čeká druhé a já rok po svatbě nic.. Tak jsem se už neudržela a řekla něco v tom smyslu jako: „No a co? To se jako po svatbě musí?" Někdy mi připadá, že se lidi nezajímají, jak se mám a co dělám jako před svatbou, ale jako kůň s klapkami na očích vidí jen že bych už měla být těhu. A přitom pro mě svatba vůbec nebyla startem začátku snažení, to my už před tím :oops: . Ale asi je to dost zkostnatělý zvyk.

Medka - v příbalovém letáku Clostilbegytu, je tuším napsáno, že když začne křivka BT stoupat, má se provést kontrolní UTZ. Takže to vypadá, že tvá dr. se na UTZ chystá. A pokud ne, tak se jí na to můžeš zeptat a tím se na UTZ vnutit.

Holky mějte se a pište. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.9.05 12:45

Hasmandko,
ten Pregnyl je opravdu HcG, ale tobe ho asi pichnou na spusteni OVU, ne? Tak to by po 15dnech od OVU v pripade nezdaru (coz bych Ti teda opravdu neprala) by mel byt zmetabolizovany a tudis by Ti nemel test vyjit falesne pozitivni.
Ja mela ten samy problem minuly cyklus, dostala jsem tri injekce pregnylu 3., 6. a 9. den po OVU - takze jsem si rikala, ze testovat nema cenu, ze by mi to vyslo falesne pozitivni. A poslala jsem dotaz na Gest.cz.
Tu otazku s odpovedi Ti sem zkopiruju:

Dobry den, s manzelem se snazime o mimco uz skoro rok.
Manzel je v poradku, ja podle krevnich testu take.
Tento mesic mi moje gynekolozka predepsala na podporu
funkce vajecniku Clostilbegyt (5-9DC) a po OVU tri
injekce Pregnylu 1500 U.I. (3,6 a 9 DPO). Chtela jsem
se zeptat, za jak dlouho je mozne si delat tehotensky
test, aby nebyl falesne pozitivni? Jak dlouho HCG z
injekce v tele zustava, pokud nedoslo k oplodneni?
Dekuji predem za odpoved.

Záleží na citlivosti testu. Běžně komerčně dostupné testy s citlivostí v desítkách jednotek má podle mých zkušeností význam provádět ne dříve než 15 dní po ovulaci. V té době je již falešná pozitivita gravitestu v důsledku aplikace Pregnylu nepravděpodobná. Dovoluji si Vás ale upozornit, že takto časně (v termínu menses nebo ještě před menses) může být gravitest pozitivní, a přesto se dostaví normální nebo o něco opožděná menstruace. Embryí totiž vzniká daleko více než kolik se jich správně implantuje a dále vyvíjí. Hovoříme o časných těhotenských ztrátách. Proto spíše doporučuji provedení těhotenského testu až za 3 týdny po ovulaci.

Takze myslim, ze musis vydrzet aspon tech 15dni po OVU. Ja ani testovat nemusela, Bestie mne dohnala jako vzdy 14.den po OVU :cry:
Ale ty stejne to nebudes potrebovat, protoze Vam to vyjde uz tento mesic :! :! Mas nejake priznaky a kolikaty den jsi?

Medka

• Citovat
  • Upravit
827
22.9.05 13:09

Holky,
nechci se vám míchat do diskuse, ale přesto to risknu.

Clostil. jsem sice nikdy neužívala, ale můj doktor se mi ho snažil naordinovat. Po vysazení HA mi nějak nenaskočila ovulace a já každý 36 - 39 dnů tzv. krvácela ze spádu, tj. že se odlučovala sliznice s krví („menstruace“ je prý jen po ovulaci, i když krvácení ze spádu jako menstruace vypadá - lékařská hantýrka). Doktorovo doporučení jsem odmítla a Clostil. se rozhodla zatím neužívat. Bohužel, ovulace se po několik měsíců nekonala. Pak mi v CENAPu (www.cenap.cz) poradili užívat Sarapis, 2 tablety denně. Tvářila jsem se na to všelijak, ale dala jsem si říct.

Nejdřív jsem brala jen jednu tabletu - za 2 měsíce mi podle BT naskočila ovulace! Následující měsíc, kdy jsem v první polovině cyklu brala 2 tablety, jsem otěhotněla!!!!

Nevím, jestli je to náhoda nebo to souvisí se Sarapisem, ale myslím, že ano. Proto se jej snažím všem doporučit. Jestli ještě Clostil nemáte, nebo jej zrovna neberete, zkuste si v lékárně koupit balení Sarapisu (toho růžového - ne toho se sójou). Třeba to vyjde i vám.

Bebet, 9tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
22.9.05 13:25

Medko - díky za vyčerpávající odpověď. Panečku, testovat až 3 týdny po OVU, to bych snad už potom nemusela vůbec, protože si myslím, že pokud MS nepřijde cca jako obvykle, nějaká naděje tu bude. Dosud byla vždy přesná jako hodinky. I když přece jen budu počítat s určitou ochylkou, která se může vyskytnout vlivem těch hormonů. Já jsem dnes viz metřík dole. A mám všechny klasické příznaky PMS, takže už pomalu chystám výbavu pro tetku neb kdo je připraven není překvapen. :) Ale ta tvoje předpověď zní moc příjemně.

Bebet - já jsem Sarapis užívala asi rok, protože mi velmi pomáhal zmírňovat jeden nepříjemný příznak PMS a to velmi bolestivě nalitá prsa. Po tom roce si na něj mé tělo nějak zvyklo a už mi nepomáhá. Bohužel jeho užívání mi // nepřineslo, takže já si dám příští cyklus Clostilbegyt s velkou radostí. Tobě zřejmě Sarapis pomohl nastartovat OVU, ale tu já mám bez problémů, takže zakopaný pes bude asi někde jinde. Ale kde? Přeji pohodové těhu.

Květina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
22.9.05 13:43

Čau holky, u mě nic nového, třetí den zobu Clost. 2× denně a Prednison 1× a v úterý jdu na UZ, jak to vypadá s folíkama. Pokud to bude dobrý, tak IUI se prý dělá do 48 hodin po Pregnylu. Vychází to na čtvrtek. Snad se ta OVU neposune, aby to nezasáhlo do vídendu. Nevím, nevím, jestli jsou o víkendu práceschopný a oplodňováníschopný…
Ten Saparis jsem kdysi taky zkoušela asi 4 měsíce, ale mimi nedorazilo, tak jsem ho vy:,–(ila, není to nic levného, u nás na měsíc přes 400,–. Já jsem na tom stejně jako Hasmandka - MS i OVU vpořádku - a kde nic tu nic. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.9.05 14:04

Holky Selmino, Hasmandko, Fetus,
to jsme teda na tom vsechny stejne - vse OK (OVU,MS, SPM), snazime se jak dive a kde nic tu nic…vitaminy nepomahaji, okoli nechape nase nalady a podrazdeni na urcite typy otazek…
Ale my to prekoname a tech miminek se dockame!!!
Selmino - v CARu asi pracuji i v sobotu, vim, ze moje sestrenka si chodila „pro mimca“ treba i v sobotu, kdyz ji takhle vysla OVU. Ale v nedeli pry nepracuji - ale nevim, jake je to CAR. Mozna to maji v kazdem jinak.
Tak drzim palce, uz to mas za par :) Uvidis, ze se to povede. Spermijky se dostanou az tam, kam maji!!

Medka

• Citovat
  • Upravit
582
22.9.05 14:13

Holky, ještě jsem zapoměla napsat, že jak v letácích na ty naše lentilky píšou: nespavost, deprase, úzkosti a pod. , tak nic z toho se nekoná, naopak mám podezřele šťastnou náladu :D a i přítel včera říkal, že je na mě vidět nadálku, jak jsem nabytá nějakou supr-energií.

Za chvíli mastím domů, venku je krásně a jdu si pro nové kalhoty. Hurá. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
22.9.05 14:23

Selmi - tak to je ještě dobré. Já četla příbalový leták k lékům, které mám na migrénu a jako vedlejší účinky jsou tam uvedeny: návaly horka, pocení, svíravé bolesti na hrudi..... a bolesti hlavy. :roll: Jinak ti samozřejmě přeji, ať i ta dobrá nálada vydrží co nejdéle. A podle nových kalhot soudím, že alespoň dnes tomu tak ještě bude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.9.05 15:19

Selmi, taky drzim palce at ta stastna nalada pretrva co nejdele :!
Ja 1. mesic take nepocitovala zadne vedlejsi priznaky. Byla jsem stastna jako blecha, ze se neco deje, ze nam to pomuze k //, manza byl na SPM, ten vysel na jednicku - fakt vsechno bylo OK. Skoro zadny PMS (mam vzdycky hooodne bolava prsa), ale pak prisla studena sprcha - BT z 37.0 na 36.6 ..MS…a od te doby jsem hodne spatna. Vcera jsem tedy dopapala 2. davku „lentilek“ (mimochodem jsou pekne hnusny, kdyz se Ti jen trosicinku rozpusti v puse :( ) A naladu uz mam trochu lepsi, ikdyz dneska mi na obede rekla ma pani sefova,, ze jsem dneska nejaka smutna 8O , tak jsem zirala, tak asi mam depku navenek porad 8), ale na emiminu je mi dobre :lol:

Takze Selmi - nenech se letakama a vedlejsima priznakama vyvest z dobre nalady!!!!! A hezky porid pri nakupech :!

Medka

• Citovat
  • Upravit
242
22.9.05 17:28

Ahoj Holky,
mě bylo včera tak blbě že jsem se ani neozvala :( a zalehla s elektrickým polštářkem do pelíšku.Chytly mě děsné křížové bolesti zad a k tomu pěkný průjem :?A celkově jsem byla jak přejetá parním válcem. V práci mě zase ohodnotili na těhuly a dokonce i moje gynekoložka se denně v práci ptá mého muže jestli mám pozitivní TT 8O
Podle UTZ který mi dělala po ovulaci jsem měla vše(děložní sliznici,žluté tělísko)tak pěkné že musím být určitě těhu!Tak oni se na mě asi fakt všichni domluvili a nebo na tom něco bude.Kéž by :D Zítra-28.DC to asi už nevydržím a testnu.Tak mi držte pěsti :roll: Dnes je mi o něco lépe,ale necítím se jako před MS.Tak se nechám překvapit.

Sarapis jsem taky brala asi 7měsíců a k mimču mi nepomohl :( Ale každá jsme originál a každé pomůže něco jiného :)

V CARech pracují o víkendech,ale je pravda že někde jen v sobotu.Pro pacienty je to super,ale pro zaměstnance a jejich rodiny nic moc :( Já ale chápu obě strany a všem držím pěsti ať už to klapne :lol:

Selmi,to ti moc přeju abys byla bez nežádoucích vedlejších účinků co nejdéle a CC ti pomohl k //

Mějte se fajn.pa pa Zuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital