Clostilbegyt II

Napsat příspěvek
Velikost písma:
582
5.10.05 09:07

Díky za info :)

Taky jsem začala cvičit Mojžíšovou. Koupila jsem si tu knížku a podle ní jsem asi tak 14 dní cvičila a minulý pátek jsem byla na rehabilitaci, kde mi cviky zkontrolovala a za měsíc jdu na mobilizaci páteře. Když to nepřinese mimi, tak aspoň mě přestanou bolet záda, jak sedím celý den u PC. Říkala že mám krásně ztuhlý záda, což asi způsobuje ty věcný bolesti v kříži a skoliosu o který jsem ani netušila že ji mám. Máme prý co napravovat. Jen to každodenní hodinové cvičení kdyby nemuselo být :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
6.10.05 09:14

Koukám, nikde nikdo :(

Jsem pěkně naštvaná. Pokouší se o mě nějaký zánět, ach jo :cry:
Pobolívá mě dost v podbříšku a mám potíže, když jdu na malou a snad do toho i trochu kvasinky. To je pech, v sobotu jsme byli na tom IUI, tak nevím, jestli to nemůže být od toho. Takže se zánětem se asi nic neuchytí :x Jestli nezabere urol. čaj a brusinky tak budu muset mazat asi k doktorovi.

Doufám, že se máte holky aspoň líp než já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
6.10.05 18:04

Ahoj Holky,
tak jsme to dnes s manžou zvládli :D Šla jsem na punkci první v 8,15hod.a zisk byl 22 oocytů.Jenže samo byl i odpad-některé nezralé.Takže konečné číslo bylo 18 oocytů :lol: ,které manža ICSOval.Byla jsem u toho,tak pak můžu dětičkám vykládat že jsme u toho byli s taťkou oba :D Prožívali to s náma všichni :D a vůbec jsem z toho měla dobrý pocit :D Po punkci jsem byla za 5minut čilá jak rybička,ale poslechla jsem sestřičky a hoďku poležela.Ale ani nic od bolesti jsem nepotřebovala,taková to byla pohodička :D Doufám že v tomto duchu budeme pokračovat :lol: a zítra budeme mít většinu oplodněných :wink: Dám vám pak vědět :D

Selmi,to mě mrzí,že je ti zle :( Tak se dej hlavně do pořádku :D

Pa pa zuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
7.10.05 07:11

Psala jsem ten dotaz i do diskuse Inseminace a několik holčin mi potrvdilo, že se s mykózou po IUI taky potýkalo, pokud je k nim člověk náchylnější. Já ji občas mívám. Takže zavádím globulky a snad to bude dobrý.

Fetus - to je skvělý, že to u Vás probíhá takhle pěkně. Držím palce, aby se mimísci po transferu krásně uchytili a tys zahlásila brzo //. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
7.10.05 11:13

Ahojte Snažilky,
tak už máme z těch 18 kousků „jen“ 17 oplodněných :lol: Je to fakt úspěch :D To by nejspíš stačilo i na Klabzubovu 11 :lol: Ale mě bude bohatě stačit když se uchytí jedno nebo dvě :wink: Ale kdyby náhodou..tak máme z čeho mrazit na další pokusy :D Transfer bude nejspíš v pondělí,manža chce z toho velkého počtu vybrat ty nejlepší a nejodolnější :lol: Takže je dal na prodlouženou kultivaci 8) A tak se svých miminek dočkám až po víkendu :( Ale samo vím že je to pro dobro věci :P Všem díky za podporu :wink:

Selmi,je to fakt možné že ti katetrem podráždily sliznici a nebo mohli i zavést infekci(v nejhorším případě) :( Ale přeju ti ať to bobulema vyřešíš :D A testík už tě konečně potěší //

Mějte se krásně :D Venku máme babí léto :D Pa pa Zuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.10.05 17:07

Ahoj Zuzi,
no to je paráda, mám velkou radost :lol: :lol: !! Za 14 dní pak budeš už nejspíš těhulka, to je krása!!! :lol: Moc držím palečky!

• Citovat
  • Upravit
Luccka
8.10.05 11:13

Ahoj holčinky,
prosím Vás, vy co berete Duphaston, špiníte před ms? Mě asi nezabírá a to už beru koňskou dávku :lol: 2-2 denně. Špiním 5 dnů před, přitom bez léků špinění nemám, ale zas mám nepravidelnou ms. Je to na zbláznění.
Zkusím se doktorky na Clostil zeptat, ptotože i mě už to snažení (přes rok) leze na mozek. Ale nevím, ona mi chce napsat na 3 měsíce HA, že mi to prý pomůže. Já jsem zoufalá, tak nevím. Co myslíte. Mám to zkusit? Dík L

• Citovat
  • Upravit
242
8.10.05 11:39

Čau Holčinky,

Evíku :D ,taky v to doufám,ale čeká mě ještě 14 dní napětí :( To čekání je fakt nejhorší část snaženíčka :? Včera jsem mluvila s mojí gynekoložkou,která mě doprovází už od začátku.Dělala mi i laparoskopii a teď i punkci oocytů a bude i u transferu :D Je prostě úžasná.Přišla za mnou ikdyž neměla ten den službu :D To člověka fakt potěší,když má takový dohled a opečovává ho celý CAR :lol: No a ona včera řekla,že budu určitě těhotná napoprvé :D Tak mi to fakt zvedlo náladu :wink: Když si to myslí ona jako odborník,tak na tom snad něco bude.Zítra manža zkontroluje naše mimča :D a vybere ty dvě vítězné :lol: Takže v pondělí na mě myslete :D
Díky všem za podporu :D

Lucci,já bych být tebou změnila gynekologa :( Ty chceš mimčo a ona ti nutí antikoncepci :( Někteří jsou fakt divní :D Já prostě nemám ráda pomalá řešení :wink: Navíc když už se snažíte přes rok 8) Partnera máš vyšetřeného?Opravdu teď rapidně stoupá mužská neplodnost :( A chlapy to rozhodně nebolí :wink: Držím ti pěsti a přeju brzké //

Tak se opatrujte :D Pa pa Zuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
9.10.05 10:37

Ahoj holky, čtu vás pasivně už dlouho, občas se i aktivně zapojím.

Před rokem a půl jsem měla samovolný potrat a od té doby nemůžu otěhotnět. Napřed jsme čekali půl roku, až se srovná cyklus, pak jsem začala brát Clostilbegyt vždy 2 měsíce a měsíc přestávka. Ovulaci mám s Clost. pravidelně, chodím na folikulometrii, ale pořád těhotná nejsem.

Tady jste takové odbornice. mám na vás pár otázek:

1. Manžel má spermiogram 35mil. spermií (prý stačí 20mil.), ale z toho jen 60% pohyblivých - proto nám Dr doporučit IVF. Se kterým cetrem máte zkušenosti? Jsem ze Severní Moravy (český Těšín).
  2. Doporučil mi lázně, asi pojedu, opět: máte někdo zkušenosti, jaké tam jsou procedury atd.
  3. tento cyklus jsem bez jakékoliv hormonální podpory, jsem 24DC, zítra jdu opět na ultrazvuk, byla jsem ve čt (21DC) a největší folikul měl jen 18 mm. Je při takovém dlouhém cyklu šance na otěhotnění? V pondělí dostanu Pregnyl.

Děkuji moc za info,

Daria.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
9.10.05 18:49

Ahoj Dario :D ,
60% pohyblivost spermií je dostatečná pokud je nejméně 20-25%spermií s progresivním(rychlým)pohybem.
Před potratem jsi otěhotněla přirozeným způsobem?Pokud ano,tak bude problém jinde než ve spermiích.Cyklus ovulace jde ovlivnit hormonálně.Vzhledem k délce trvání snažení je návštěva IVF centra na místě :) Protože znám IVF centra,tak ti můžu doporučit IVF centrum ve Zlíně.Mohla bych ti poradit i centrum v Praze,kde teď pracuji,ale Zlín máš blíž :D a tam to taky znám :D Mají tam taky velmi dobré výsledky a určitě ti tam odborně poradí a pomůžou :D Lázně jsou taky dobrý nápad,ale sama ti neporadím protože jsem je neabsolvovala :( V ČR jich je několik,které se zabývají ženskými problémy(známý je př.Darkov,Františkovy)

Měj se fajn a přeju brzké // Pa pa Zuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
9.10.05 19:09

Ahoj Zuzi,
díky za rady a doporučení.
Před potratem jsem otěhotněla po stimulaci Clomhexalem, nyní už rok stimulujeme podobným lékem Clostilbegytem, ovulaci mám podle ultrazvuku potvrzenou, zkoušeli jsme i Pregnyl. Samozřejmě tuleníčko jsme „vychytali“ a stejně nic. Tak po roce neúspěchů můj Dr poslal manžela na spermiogram, a tam zjistili oligo…(něco)spermie, je to hrozně dlouhé slovo a já už ho zapoměla. Tech pohyblivých spermijek je 50% (přepsala jsem se). Prý jich má být aspoň 60%. Možná i ten potrat byl způsoben tím, že vajíčko bylo oplodněno nekvalitní spermií. Ale to už je dávno. :(
Každopádně já jsem v pohodě, třeba teď ovuluji zrovna i bez Clostilbeg. i když mám dlouhý cyklus, a ovu asi bude až 25DC (zítra jdu na ultrazvuk a na Pregnyl). Ještě to zkoušíme, ale už si jdu i pro ty lázně a pak do centra. :D
Tolik ke mě, ještě snad, že jsem poměrně mladá (27let) a manžel taky (26). :lol:
Přeji hezký zbytek neděle :)
Daria :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
10.10.05 14:29

Ahoj Holky,
tak mám už miminka v cílové stanici :D Přenášeli mi 2 krásné blastocysty :lol: Prožívá to s náma celý CAR a tak doufám že to dobře dopadne :! Ty lítostivé řeči bych asi nesla dost špatně :( Ale zatím jsem optimistka :wink: A mám před sebou 14 perných dní-kolem 23.10 budu nejspíš testovat.Držte mi palečky.Miminka opečovávám,už si snima vykládáme a s manžou se na sebe pořád culíme :lol: Tak snad se jim u mě zalíbí :D Dělám proto maximum a zbytek je na přírodě :D Jinak eskymáčků(zamražených embryí)máme 15 :!
Takže v nejhorším jsou další možnosti :wink:
Dario,taky je mi 27let,ale manža je o 19let starší.Jenže zase má 2děti z 1.manželství a tak byl předpoklad že to půjde v pohodě.Ale dopadlo to jinak.Teď jsme ale oba rádi že jsme do toho šli :D

Mějte se fajn.Zuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
10.10.05 17:29

Ahojky holčiny,

dneska jsme se vrátili z dovči, bylo to tam super, fakt pohodička, užívali jsme si jeden druhého, tuleníčko a tak, taky jsme byli na Lednici, tam je to také moc hezký a včera jsme dorazili ke známým do Prahy, zašli jsme si na film Štěstí a už jsme zase doma.
Vše bylo super, akorát na mojí BT, i po Clostillbegytu se mi zvýšila až 18DC a to jen o dva stupínky, takže ovu zase neproběhla, je možný, že na mě Clost. nezabral? Brala jsem ho 2× denně?
Jinak Zuzi fakt gratuluji a myslím, že se vám to také podaří napoprvé.
Mějte se papa Lenča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
11.10.05 08:40

Holky mám malý dotaz. Kdo berete duphaston, jak ho užíváte? V letáku je psané že způsob užívání určí lékař. Já mám 2×1 tabletu a normálně je polykám. Ale u trogestanu, který je vlastně to samé se tablety můžou polykat, ale i vkládat přímo do pochvy a to je dle některých Dr. mnohem lepší než ústně. Je mi poslední dobou těžko od žaludku s pálením žáhy a mám pocit, že je to vždy po tom duphastonu, protože jako těhu příznak bývají nevolnosti prý až dýl. Po IUI jsem dnes 10. den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
11.10.05 08:55

Ahoj holčinky,
Já jsem včera dopapala Clostilbegyt a doufám, že vajíčka narostou v hojném počtu a kvalitní. Deprese ani jiné vedlejší příznaky mě naštěstí nepostihly. Snad jen kromě migrény, kterou jsem za poslední týden měla každý druhý den, ale ta může být i z čehokoliv jiného. A ještě se v noci několikrát budím s pocitem velkého horka. Tak už asi vím, jak vypadají návaly horka při přechodu.

Zuzi - tak ty už jsi v podstatě těhulka, budu držet palce, aby se to podařilo. Jinak je moc hezké, jak to prožívali u tebe v zaměstnání. Ale to je jistě dáno i tím, že pracuješ přímo v CARu. Já bych se s takovým nadšením u svého zaměstnavatele nesetkala - šéf dokonce občas prohodí, že půjdu na mateřskou až k tomu on svolí. Ha ha ha, tak to bych šla na mateřskou nejdřív asi tak zároveň s nástupem do důchodu.

Dario - ohledně lázní se zkus podívat na www.neplodnost.cz Holky tam v diskuzích toto téma probíraly. A nebo se můžeš podívat přímo na stránky Františkových lázní nebo Klimkovic, kam se s problémem neplodnosti jezdí. Já uvažuji o lázních eventuelně po prvním nezdařeném pokusu IVF. A ačkoliv to mám do Františkových lázní o hodně dál než do Klimkovic, raději bych jela tam. Ale snad se to povede dřív a tyhle plány nebudu muset uskutečnit.

Leni - vítej z pátky z dovolené. Mě se zase zdá, že díky Clostilbegytu mám vysokou BT už v první fázi cyklu - dnes 8DC 36,8. Ale moc se tím nezabývám, protože ty hormony mohou BT rozhodit.

Heslo dne zní: Ebryjka a folíky rostou jako zalítý.

Května

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital