Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Díky za info ![]()
Taky jsem začala cvičit Mojžíšovou. Koupila jsem si tu knížku a podle ní jsem asi tak 14 dní cvičila a minulý pátek jsem byla na rehabilitaci, kde mi cviky zkontrolovala a za měsíc jdu na mobilizaci páteře. Když to nepřinese mimi, tak aspoň mě přestanou bolet záda, jak sedím celý den u PC. Říkala že mám krásně ztuhlý záda, což asi způsobuje ty věcný bolesti v kříži a skoliosu o který jsem ani netušila že ji mám. Máme prý co napravovat. Jen to každodenní hodinové cvičení kdyby nemuselo být ![]()
Koukám, nikde nikdo ![]()
Jsem pěkně naštvaná. Pokouší se o mě nějaký zánět, ach jo ![]()
Pobolívá mě dost v podbříšku a mám potíže, když jdu na malou a snad do toho i trochu kvasinky. To je pech, v sobotu jsme byli na tom IUI, tak nevím, jestli to nemůže být od toho. Takže se zánětem se asi nic neuchytí
Jestli nezabere urol. čaj a brusinky tak budu muset mazat asi k doktorovi.
Doufám, že se máte holky aspoň líp než já.
Ahoj Holky,
tak jsme to dnes s manžou zvládli
Šla jsem na punkci první v 8,15hod.a zisk byl 22 oocytů.Jenže samo byl i odpad-některé nezralé.Takže konečné číslo bylo 18 oocytů
,které manža ICSOval.Byla jsem u toho,tak pak můžu dětičkám vykládat že jsme u toho byli s taťkou oba
Prožívali to s náma všichni
a vůbec jsem z toho měla dobrý pocit
Po punkci jsem byla za 5minut čilá jak rybička,ale poslechla jsem sestřičky a hoďku poležela.Ale ani nic od bolesti jsem nepotřebovala,taková to byla pohodička
Doufám že v tomto duchu budeme pokračovat
a zítra budeme mít většinu oplodněných
Dám vám pak vědět ![]()
Selmi,to mě mrzí,že je ti zle
Tak se dej hlavně do pořádku ![]()
Pa pa zuzi
Psala jsem ten dotaz i do diskuse Inseminace a několik holčin mi potrvdilo, že se s mykózou po IUI taky potýkalo, pokud je k nim člověk náchylnější. Já ji občas mívám. Takže zavádím globulky a snad to bude dobrý.
Fetus - to je skvělý, že to u Vás probíhá takhle pěkně. Držím palce, aby se mimísci po transferu krásně uchytili a tys zahlásila brzo //. ![]()
Ahojte Snažilky,
tak už máme z těch 18 kousků „jen“ 17 oplodněných
Je to fakt úspěch
To by nejspíš stačilo i na Klabzubovu 11
Ale mě bude bohatě stačit když se uchytí jedno nebo dvě
Ale kdyby náhodou..tak máme z čeho mrazit na další pokusy
Transfer bude nejspíš v pondělí,manža chce z toho velkého počtu vybrat ty nejlepší a nejodolnější
Takže je dal na prodlouženou kultivaci
A tak se svých miminek dočkám až po víkendu
Ale samo vím že je to pro dobro věci
Všem díky za podporu ![]()
Selmi,je to fakt možné že ti katetrem podráždily sliznici a nebo mohli i zavést infekci(v nejhorším případě)
Ale přeju ti ať to bobulema vyřešíš
A testík už tě konečně potěší //
Mějte se krásně
Venku máme babí léto
Pa pa Zuzi
Ahoj Zuzi,
no to je paráda, mám velkou radost
!! Za 14 dní pak budeš už nejspíš těhulka, to je krása!!!
Moc držím palečky!
Ahoj holčinky,
prosím Vás, vy co berete Duphaston, špiníte před ms? Mě asi nezabírá a to už beru koňskou dávku
2-2 denně. Špiním 5 dnů před, přitom bez léků špinění nemám, ale zas mám nepravidelnou ms. Je to na zbláznění.
Zkusím se doktorky na Clostil zeptat, ptotože i mě už to snažení (přes rok) leze na mozek. Ale nevím, ona mi chce napsat na 3 měsíce HA, že mi to prý pomůže. Já jsem zoufalá, tak nevím. Co myslíte. Mám to zkusit? Dík L
Čau Holčinky,
Evíku
,taky v to doufám,ale čeká mě ještě 14 dní napětí
To čekání je fakt nejhorší část snaženíčka
Včera jsem mluvila s mojí gynekoložkou,která mě doprovází už od začátku.Dělala mi i laparoskopii a teď i punkci oocytů a bude i u transferu
Je prostě úžasná.Přišla za mnou ikdyž neměla ten den službu
To člověka fakt potěší,když má takový dohled a opečovává ho celý CAR
No a ona včera řekla,že budu určitě těhotná napoprvé
Tak mi to fakt zvedlo náladu
Když si to myslí ona jako odborník,tak na tom snad něco bude.Zítra manža zkontroluje naše mimča
a vybere ty dvě vítězné
Takže v pondělí na mě myslete ![]()
Díky všem za podporu ![]()
Lucci,já bych být tebou změnila gynekologa
Ty chceš mimčo a ona ti nutí antikoncepci
Někteří jsou fakt divní
Já prostě nemám ráda pomalá řešení
Navíc když už se snažíte přes rok
Partnera máš vyšetřeného?Opravdu teď rapidně stoupá mužská neplodnost
A chlapy to rozhodně nebolí
Držím ti pěsti a přeju brzké //
Tak se opatrujte
Pa pa Zuzi
Ahoj holky, čtu vás pasivně už dlouho, občas se i aktivně zapojím.
Před rokem a půl jsem měla samovolný potrat a od té doby nemůžu otěhotnět. Napřed jsme čekali půl roku, až se srovná cyklus, pak jsem začala brát Clostilbegyt vždy 2 měsíce a měsíc přestávka. Ovulaci mám s Clost. pravidelně, chodím na folikulometrii, ale pořád těhotná nejsem.
Tady jste takové odbornice. mám na vás pár otázek:
Děkuji moc za info,
Daria.
Ahoj Dario
,
60% pohyblivost spermií je dostatečná pokud je nejméně 20-25%spermií s progresivním(rychlým)pohybem.
Před potratem jsi otěhotněla přirozeným způsobem?Pokud ano,tak bude problém jinde než ve spermiích.Cyklus ovulace jde ovlivnit hormonálně.Vzhledem k délce trvání snažení je návštěva IVF centra na místě
Protože znám IVF centra,tak ti můžu doporučit IVF centrum ve Zlíně.Mohla bych ti poradit i centrum v Praze,kde teď pracuji,ale Zlín máš blíž
a tam to taky znám
Mají tam taky velmi dobré výsledky a určitě ti tam odborně poradí a pomůžou
Lázně jsou taky dobrý nápad,ale sama ti neporadím protože jsem je neabsolvovala
V ČR jich je několik,které se zabývají ženskými problémy(známý je př.Darkov,Františkovy)
Měj se fajn a přeju brzké // Pa pa Zuzi
Ahoj Zuzi,
díky za rady a doporučení.
Před potratem jsem otěhotněla po stimulaci Clomhexalem, nyní už rok stimulujeme podobným lékem Clostilbegytem, ovulaci mám podle ultrazvuku potvrzenou, zkoušeli jsme i Pregnyl. Samozřejmě tuleníčko jsme „vychytali“ a stejně nic. Tak po roce neúspěchů můj Dr poslal manžela na spermiogram, a tam zjistili oligo…(něco)spermie, je to hrozně dlouhé slovo a já už ho zapoměla. Tech pohyblivých spermijek je 50% (přepsala jsem se). Prý jich má být aspoň 60%. Možná i ten potrat byl způsoben tím, že vajíčko bylo oplodněno nekvalitní spermií. Ale to už je dávno. ![]()
Každopádně já jsem v pohodě, třeba teď ovuluji zrovna i bez Clostilbeg. i když mám dlouhý cyklus, a ovu asi bude až 25DC (zítra jdu na ultrazvuk a na Pregnyl). Ještě to zkoušíme, ale už si jdu i pro ty lázně a pak do centra. ![]()
Tolik ke mě, ještě snad, že jsem poměrně mladá (27let) a manžel taky (26). ![]()
Přeji hezký zbytek neděle ![]()
Daria ![]()
Ahoj Holky,
tak mám už miminka v cílové stanici
Přenášeli mi 2 krásné blastocysty
Prožívá to s náma celý CAR a tak doufám že to dobře dopadne
Ty lítostivé řeči bych asi nesla dost špatně
Ale zatím jsem optimistka
A mám před sebou 14 perných dní-kolem 23.10 budu nejspíš testovat.Držte mi palečky.Miminka opečovávám,už si snima vykládáme a s manžou se na sebe pořád culíme
Tak snad se jim u mě zalíbí
Dělám proto maximum a zbytek je na přírodě
Jinak eskymáčků(zamražených embryí)máme 15 ![]()
Takže v nejhorším jsou další možnosti ![]()
Dario,taky je mi 27let,ale manža je o 19let starší.Jenže zase má 2děti z 1.manželství a tak byl předpoklad že to půjde v pohodě.Ale dopadlo to jinak.Teď jsme ale oba rádi že jsme do toho šli ![]()
Mějte se fajn.Zuzi
Ahojky holčiny,
dneska jsme se vrátili z dovči, bylo to tam super, fakt pohodička, užívali jsme si jeden druhého, tuleníčko a tak, taky jsme byli na Lednici, tam je to také moc hezký a včera jsme dorazili ke známým do Prahy, zašli jsme si na film Štěstí a už jsme zase doma.
Vše bylo super, akorát na mojí BT, i po Clostillbegytu se mi zvýšila až 18DC a to jen o dva stupínky, takže ovu zase neproběhla, je možný, že na mě Clost. nezabral? Brala jsem ho 2× denně?
Jinak Zuzi fakt gratuluji a myslím, že se vám to také podaří napoprvé.
Mějte se papa Lenča
Holky mám malý dotaz. Kdo berete duphaston, jak ho užíváte? V letáku je psané že způsob užívání určí lékař. Já mám 2×1 tabletu a normálně je polykám. Ale u trogestanu, který je vlastně to samé se tablety můžou polykat, ale i vkládat přímo do pochvy a to je dle některých Dr. mnohem lepší než ústně. Je mi poslední dobou těžko od žaludku s pálením žáhy a mám pocit, že je to vždy po tom duphastonu, protože jako těhu příznak bývají nevolnosti prý až dýl. Po IUI jsem dnes 10. den.
Ahoj holčinky,
Já jsem včera dopapala Clostilbegyt a doufám, že vajíčka narostou v hojném počtu a kvalitní. Deprese ani jiné vedlejší příznaky mě naštěstí nepostihly. Snad jen kromě migrény, kterou jsem za poslední týden měla každý druhý den, ale ta může být i z čehokoliv jiného. A ještě se v noci několikrát budím s pocitem velkého horka. Tak už asi vím, jak vypadají návaly horka při přechodu.
Zuzi - tak ty už jsi v podstatě těhulka, budu držet palce, aby se to podařilo. Jinak je moc hezké, jak to prožívali u tebe v zaměstnání. Ale to je jistě dáno i tím, že pracuješ přímo v CARu. Já bych se s takovým nadšením u svého zaměstnavatele nesetkala - šéf dokonce občas prohodí, že půjdu na mateřskou až k tomu on svolí. Ha ha ha, tak to bych šla na mateřskou nejdřív asi tak zároveň s nástupem do důchodu.
Dario - ohledně lázní se zkus podívat na www.neplodnost.cz Holky tam v diskuzích toto téma probíraly. A nebo se můžeš podívat přímo na stránky Františkových lázní nebo Klimkovic, kam se s problémem neplodnosti jezdí. Já uvažuji o lázních eventuelně po prvním nezdařeném pokusu IVF. A ačkoliv to mám do Františkových lázní o hodně dál než do Klimkovic, raději bych jela tam. Ale snad se to povede dřív a tyhle plány nebudu muset uskutečnit.
Leni - vítej z pátky z dovolené. Mě se zase zdá, že díky Clostilbegytu mám vysokou BT už v první fázi cyklu - dnes 8DC 36,8. Ale moc se tím nezabývám, protože ty hormony mohou BT rozhodit.
Heslo dne zní: Ebryjka a folíky rostou jako zalítý.
Května