Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Čau Holky,
tak to asi opět neklaplo
Test mám negativní a budu čekat na MS.Může se stát i zázrak a …Ale boužel tomu už nevěřím ![]()
Pomalu si začínám zvykat na myšlenku IVF,teď ještě aby to zkousnul i můj manžel embryolog ![]()
Mějte se krásně a pěkný víkend vám všem přeje Zuzi ![]()
Fetus,
test preci nemusis mit hned pozitivni!!
Co BT? Nemerilas sis?
Znas to, pokud nemas cervene na bilem, tak je jeste nadeje !!!
Musis verit!!
Drzim palecky, aby Te Bestie jedna hnusna nenasla
![]()
Medka
Zuzi - naděje umírá poslední a MS ještě nedorazila. Já vím, že je tomu těžké věřit, ale moc ti ty // přeji. A přiznám se, že přání není nesobecké - tvůj úspěch (jakož i úspěchy ostatních holek) zvětší moji víru ke Clostilbegytu.
Mně pořád vrtá v hlavě jedna věc - dle BT mám OVU pravidelně 13DC, ale už 16DC mě vždy začne pobolívat v podbřišku. A pobolívání v podbřišku přece znamená, že se sliznice začíná odlučovat, ne? A může být takto odlučující se sliznice připravena k uhnízdění oplodněného vajíčka? Psala jsem dotaz i na www.neplodnost.cz, ale odepsali mi jen, že po roce a půl snažení se mám obrátit na nějaké CAR. A nic víc. Tak to musím prodebatit se svým dr.
Holčinky, teď vyrážím na jednání, ale ještě se ozvu. Květina
Ahoj ženský
tak kalhoty jsou krásný, ale mám pocit, že když jsem je v pondělí koupila a včera když jsem je přinesla po zkrácení, tak se trochu scvrkli
Nebo že já bych se oplácala? Doufám, že už nefunguje nežádoucí účinek - tloustnutí
.
Já se s Vámi dnes holky loučím, končím dřív, protože dnes jedem s mamkou a známými na muzikál Tři mušketýry, jen mě mrzí, že tam už prý nevystupuje Habera.
Ahoj holky,
tak jsem zas po dlouhé době mrkla na Vás…a taky abych to už konečně dostala, respektive aby se mi to rozjelo, páč napsat sem je zaručený recept..:)
já jsem momentálně ve stádiu kdy jsme měli jít na druhou insemnaci, ale jsme si to rozmysleli, ta práce s tím vším a toho času, radši si dáme ještě 1-2 měs. pauzu, krom toho by mi uhnízďování opět vyšlo na termín kdy budu bumbat ve sklípku burčák což není ideální takže tak..
no akorát jsem teď brala proveru z caru mi jí dali abych to prý dobře dostala před další inseminací, ale musím vám říct že jsem na tom ještě hůř než normálně, to se mi to rozjíždí tak 3 dny, teď už špiním víc jak týden, myslela jsem že už už se mi to rozjelo a ono to zase přestalo, takže fakt nevím, normálně jsem na vynechávání ms nikdy netrpěla a ještě s tou proverou…a prsa mě bolí až ouvej…
no tak uvidíme co se bude dít…zase se ozvu, jak koukám tak zuzi stále pilně bojuje, tak držím palce…a pozdravujte evíka až dorazí
pa pa Lucka
Čau Snažilky,
Květinko,pokud máš opravdu OVU 13.DC a bolí tě i 16.DC tak to může být právě žluté tělísko,které vzniká ve vaječníku po OVU.I já to tak mívám
A je to naopak známka toho že dobře funguje,takže buď v pohodě ![]()
Medko,vím že nemusím mít TT hned pozitivní ale já sama už nejsem moc pozitivní
Takže to spíš vidím na rudou mrchu!BT si neměřím,protože OVU mi stanoví gynekoložka přes UTZ.A pak se spoléhám na TT nebo bych ještě mohla na krev.
Clostilbegytu ale i přes možný neúspěch věřím,akorát působí na růst děložní sliznice(snižuje ho) a mimčo se pak nemusí dobře uhnízdit-proto se dává Utrogestan
Jenže mě způsobuje psych.problémy
A tak snad radši půjdu na IVF,kde pokud to ohlídá můj manžel mám větší šanci na úspěch ![]()
Lucko,to je dost že se taky ozveš
Už jsem se bála žes propadla beznaději
Ale ty si taky holka šikovná a statečná,jako my všechny tady Tak se drž a nevzdávej to!A rozhodně chtěj po IUI ten Utrogestan ![]()
Manžel se na poslední konferenci dozvěděl,že 70% těhotenství u léčených pacientek je díky němu
Takže ti držím pěstičky a zase se ozvi ![]()
Mějte se Kočky všechny krásně.Dnes sice začal podzim,ale venku je krásně,tak si to ještě užijem,jo
Pa pa Zuzi
Ahojky Zuzi,
no jo, řešila jsem toho dost a docela mi vyhovovalo že se nemusím o nic starat, rok a půl nekonečnýho maratonu, počítání, doktorů už jsem toho měla dost a měsíc bez mi zachutnal, i manžovi…už jsme zase jakžtakž v pohodě…
díky za doporučení na ten ultrogestan, nechápu když věděli že mi hned zabíral i clostil na ovu a tak víc bude problém v uhnízďování, že mi ho nedal, nechápu asi to bylo tím že mě měl na záskok a taky zpětně myslím že mi inseminaci i blbě načasovali, protože podle špinění bych řekla že mi tam spermiijky dali spíš tak 2dny před i když by měly vydržet já nevím, to je jedno..
jak říkám, tak včerejší příspěvek nezabral, dokonce jsem přestala i úplně špinit, takže mám pocit že jsem to vůbec neměla protože jsem vůbec nekrvácela jen špinila se slipkama, a s proverou, to jsem z toho jelen a prsa mám furt jak když mi mají bouchnout, ale testovast se mi nechce, beru to jako když už jsem začala špinit jako normálně akorát nezačla krvácet že nic, jen se mi nerozjela ms i když to se u mě nikdy nestalo, ale asi už jsem zblblá ze všech těch prášků…vidím to tak na 1-2 měs. pauzy a pak to zkusíme po druhý, takže vlastně tak na půl jsem to vzdala..
a co evík nevíš jak se jí daří mamince?
a co ty, furt nic? nebo už se ta potfora druhá čárka ukazuje?
papa LUcka
Čau Holky,
tak se mi dnes mrcha dostavila
Ale už jsem ani nic jiného nečekala ![]()
Naopak mě příjemně překvapil manžel,který už mi v práci domluvil léky na hormon.stimulaci k IVF
Nejspíš ho přesvědčila má gynekoložka,která neustále opakuje že já jsem úplně v pořádku-ukázkově plodná ženská a naraží spíš na jeho SPG-který si vyšetřoval sám a tvrdil že je O.K.Ale já neobviňuji nikoho,protože je 20%nevysvětlitelných neplodných párů(idiopatická sterilita).A já si myslím že to bude náš případ a nebo ještě imunologický faktor(protilátky proti spermijím apod.)Jenže to připadá manžovi zbytečné vyšetření,protože se to řeší jedině IVF a nejlépe ICSI-vpichem spermie přímo do oocytu.
Takže někdy na konci měsíce-asi od 21.9 začnu se stimulací
Tak mi držte pěsti.Budu vás o všem informovat.Už se na to začínám těšit,konečně se bude něco pořádného dít!Mám přece manžu nejlepšího embryologa v ČR
Takže to určitě klapne.Zrovna teď pomáhá k mimču mé dobré kamarádce a vyvíjí se to slibně
Tak snad jí budu brzo následovat!!!
Nejhorší bude to oznámit v práci,náš šef je dost děsný a myslí si že asi nikdy nebudeme mít děti.A přitom tam má samé mladé kočky.
Je prostě naivní ![]()
Luci,možná ti zrovna ten měsíc bez nervů pomohl a si těhulka
Radši to testni ať víš na čem si!Evík se tu občas taky ukáže a myslím že se má fajn
Už si zvykla že je těhulka a dvojnásobná
Tak myslím že si to už začíná užívat.Moc jí to přeju a pokaždé když písne tak mám velkou radost,protože ty šťastné konce jsou motivací i pro nás ostatní,že jo ![]()
Tak se tu všechny opatrujte a užívejte sluníčka.Já se na balkóně opékám co to dá!V zimě už to nedoženem.Pa pa Zuzi
Ahojky Zuzi,
no ono to moc najde někoho obviňovat, páč to bych se musela zbláznit, protože u nás jsem určitě na vině já, manža je úplně v pořádku. ale taky mám podezření že můj hlavní problém bude v reakci na zárodek nebo spermie, nevíš kdy se na tohle vyšetření posílá a jak se dá vydobít? nechci totiž na ivf bez něj…
jinak zas začínám toužit po mímu achjo, sem myslela že mě to přešlo, tak asi příští cyklus zmáknem druhou inseminaci…proč vlastně nezkusíte nejdřív inseminaci?proč hned ivf když jsi v pořádku?
jinak to jste teda rychlíci, normálně než se k tomu dostane člověk to trvá trochu déle ne? tak držím palce a říkej zkušenosti…achjo, to tu asi nakonec zbydu sama…si představ že včera jsem přestala i špinit a dneska v noci jsem se probudila s bolestí břicha a pořádným krvácením…takže jsme na tom stejně taky jsem to dneska dostala…ach jo, to mi úplně vzalo náladu jsem se radovala že aspoň tentokrát jsem ms zvládla bez bolestně a trápení…no tak doufám že když to mám takhle, že to zas bude za tři dny pryč, většinou to tak bývá…no a tím pádem na víkend ve sklípku na burčáčku bych měla být v pohodě…
už se tam těším, potřebuju nějaký rozptýlení, zatím mi ho poskytuje to, že pomáhám manžovi s kapelkou..
KDYBYSTE NĚKTERÁ VĚDĚLA O NĚJAKÝ ZPĚVAČCE, KYTARISTCE NEBO KLÁVESAČCE Z PRAHY, DEJTE VĚDĚT..:)))
tak papa Lucka
Nazdárek hoky,
vám, co se rozjela mrcha, je mi to opravdu líto. Moc jsem vám to přála. Já ji očekávám koncem týdne. Ať je problém na jedné nebo na druhé straně, tak obviňováním se stejně moc nezíská a ani to moc nepřispěje k domácí pohodě. U nás není chyba a ni ve mně ani v manželovi. A když jsem náhodou měla takové ty sebebičující řeči, tak mně z nich manžílek naštěstí rychle vyvedl.
Zuzinko - někdy bych už taky šla rovnou na IVF, ale je to ta poslední možnost před adopcí a raději si ještě prožiju pár nadějí s lentilkami. Nedávno jsme četla jak zřejmě nevlastní otec zneužil a pak zabil 3 letou holčičku A prý i vlastní matce byla malá na obtíž. Je mi z toho na nic. Jednak kvůli tomu, co si malá musela vytrpět. A taky z toho, jak my jsme nešťastné, když se pořád nedaří a někdo si pořídí dítě o které ani nestojí. Chudák holčička, když si představím, jak si mohla krásně žít u nějakých adoptivních rodičů, kteří by ji milovali, tak je mi z toho do breku. Je v tom nějaká spravedlnost?
Jinak u mě je to s tím pobolíváním spíš tak, že do 15DC nic a 16DC to začíná jako velmi slaboulinká bolest při MS - a s postupným zesilováním přetrvává až do konce cyklu - a bolí mě v podbřišku, nikoliv na vaječnících (kde, pokud se nemýlím, vzniká žluté tělísko) Ale dr. mi říkal, že při užívání lentilek nebudu mít žádné příznaky PMS - to bude super.
Luckapik - my se moc neznáme, já jsem z deníčku Těhule?!, ale vaši diskusi jsem četla poměrně často. A protože mám taky začít užívat Clostilbegyt, tak jsem zavítala i mezi vás. Co se týká rozptýlení myšlenek na mimi, tak já jsem dnes ráno přemýšlela, že bych se měla dát na hubnutí. Pár kilo bych potřebovala dolů a asi bych zaměstnala myšlenky něčím jiným.
Tak zatím pa. Květina
Ahoj holky, zdravím Vás při pondělku. zítra jdu dopoledne na UZ po clost., jak rostou folíky. Jakým UZ se to měří? Přes břicho nebo vnitřním, úplně jsem se zapoměla zeptat, a tak nevím, jestli mám ráno pít aby bylo něco vidět nebo nemusím.
To jsem byla já, šelmina. Ještě mě nepadlo se zeptat, jestli i při clost. můžu ovulovat sama bez píchnutí pregnylu? Včera mě totiž pobolívalo v podbříšku stejně jako při OVU, když ji mám normálně a dnes je to OK. Tak doufám, že jsme to už neprošvihli, když mám kontrolu až zítra, 12DC. Co myslíte?
Já myslím, že OVU můžeš mít i bez včeličky - ta se podle mně dává pro to, že OVU pak proběhne do 48 hodin a ví se potom zhruba kdy. 12 DC klidně může OVU být - záleží, jak dlouhý máš cyklus - spočítáš to tak, že od počtu dnů cyklu odeščteš 12 - 16 dnů a vyjde ti, kdy může u tebe OVU být. Květina
To jsem opět já - Šelminko - asi záleží jaký UTZ tvůj dr. má v ordinaci. Můj já ten vnitřní (a možná i ten druhý) a myslím si, že je i přesnější a že se to měří tímhle. Každopádně já jsem moc ráda když jdu k dr., že nemusím mít plný močák. ![]()
Holky, před chvílí jsem na www.neplodnost.cz četla v diskusi o lázních. Prý se dávají i na idiopatickou neplodnost. Asi bych je chtěla zkusit před tím, než půjdu na nějaké tu IUI nebi IVF, pokud by to bylo možné. Musím to probrat se svým dr. Jenže je to až ve Františkových lázních a to je pro mně až na druhý konec republiky. A dávají se na 28 dní. Asi by se mi hodně stýskalo po manželovi, ale nejsem malá holka snad bych to vydržela. Nemáte některá zkušenosti?
Květina
Tak co Fetus?

Jak jsi na tom? Testovala jsi?
Nenapinej nas! Doufam, ze to vyslo
Selmi - a co kalhoty?
Medka