Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
moje dnešní nálada se blíží k bodu mrazu. Jsem 18 DC a dnes mě začalo pobolívat i přes všechny ty lentilky v podbřišku - klasika jako vždycky. Ach jo, to mě ta tetka nemůže nechat ještě aspoň týden doufat, i když potom přijde? Takhle už tuším (a celý týden mi to pobolívání bude připomínat), že to zase nevyšlo a na náladě mi to nepřidá.
Šelmi - co ty, u tebe je to už jasnačka s tou tetkou nebo zatím nedorazila s plnou polní?
Elizabeth - já a statečná? Tak to mi vůbec tak nepřipadá. Statečný je možná můj manžel, že se mnou vydrží, ale já se tak vůbec necítím. Ale třeba začnu - to tvoje povzbuzení mě trochu vzpružilo, je to takové pohlazení po bolavé dušičce.
Leni - tak to už máš k testování za pár - hlavně si naplánovat víkend tak, aby na to člověk nemusel tolik myslet. Ale jde to na konci cyklu?
Květina
Ahoj Kočky,
tak je mi dnes trochu lépe
Břicho mám teda pořád OBROVSKÉ
,ale zhodli se na tom všichni gynekologové v CARu,že je to dobré znamení
Kéž by
Ale aspoň už nemám takové bolesti
Takže hladím to svoje megabříško a mimísky v něm a doufám v úspěšný pondělek
To půjdu do CARu na kontrolu a tak už se to snad dozvím
Ikdyž na druhou stranu se trochu bojím zklamání
Znáte ty rozporuplné pocity,že jo
Tak mi držte pěstičky ![]()
Medko,to je dost že už jdeš konečně na kontrolní UTZ
Divím se že vůbec některý gynekolog UTZ při Clostilbegytu nedělá
Přeju ti ať je vše O.K. a brzké // ![]()
Selmi,třeba už do CARu nebudeš muset
A pokud ano tak přeju brzký úspěch ![]()
Lenčo,taky bych ti doporučila si o UTZ raději říct
Žádné hormony nejsou „jen lentilky“ a kontrola je dost na místě.Takže se holky nebojte a řekněte si o lepší gynekolog.péči a nebo třeba změňte gynekologa ![]()
Zdraví máte jen jedno a nikdo vám ho nevrátí.Leni,přála bych ti šťastné úterý s //
Květinko,hladím tvoji dušičku
,ikdyž ještě nemusí být vše ztraceno ![]()
Takže všem přeju pevné nervy
A vypadá to na pěkný víkend ![]()
Tak vyražte do přírody,ještě načerpat poslední sluníčkovou energii
Zima bude nejspís dlouhá ![]()
Mějte se fajn.Pa pa Zuzi
Fetus - to jsem ráda, že je ti už lépe. Takže v pondělí jdeš na kontrolu, jo? Budu i za tebe napnutá jako struna, moc držím palečky aby tam ty // byly. ![]()
Květi - to víš, že se mrcha už krásně rozjela
V úterý ráno jsem byla na té krvi a to jsem stále jen slabě špinila, no a jako na potvoru to přišlo večer. Takže jsem už dopředu věděla,že ty krevní testy jsou negativní. Hele, ale bolesti v podbříšku popisujou i holky, které otěhotněly. Prostě čekaly MS a ono nic, takže nevěš hlavu. Už by bylo na čase, aby tu naši smůlu někdo těma // protrhl. ![]()
Zuzi,
sleduju Tě a držím palečky, jak nejvíc můžu!!!
Ale věřím v pozitivní výsledek ![]()
Já hlásím dvě zatím zdravé holčičky, už na dvou UTZ se potvrdily
Tak mě koukej následovat!!
A ostatní taky!!!!!!!
Pápá
Ahoj holky,
nevím jestli je to předčasné, ale nevydržela a dnes ráno jsem si udělala testík, jsem 33DC a vyšly //, i když ta druhá čárka ještě nebyla moc silná, ale byla tam. Zatím se neraduju, protože ten test není moc kvalitní, stál jen 26 Kč, tak v pondělí koupím nový a v úterý Vám to pak povím na 100%. Manžovi jsem to zatím neřekla. To je fakt nádhera, kéž by nám to už vyšlo, snažíme se 13 měsíců.
Všem moc moc držím palečky.
papa Lenča
Čau Holky,
dnes je mi opět o kapánek lépe
,ale megabřicho mám stále
Ale prý je to dobré znamení
Tak se necháme v pondělí překvapit ![]()
Selmi,hladím tvoji dušičku a doufám že se do snaženíčka „obuješ“ s novou pozitivní energií ![]()
Evíku,no to je nádhera
Určitě jsi z toho UTZ musela být hotová
Doufám že se taky dočkám
Přeju tobě a oběma holčinkám krásný zbytek těhotenství
A přítelovi pevné nervíky na 3 krásné KOČKY ![]()
Leni,to je super
Určitě si těhotná!
Konečně po delší době nová TĚHULKA
Po takové době si to fakt zasloužíš
Přeju tobě a mimískovi HODNĚ ŠTĚSTÍ A ZDRAVÍ
![]()
Mám takovou radost ![]()
Mějte se všechny krásně.Pa pa Zuzi ![]()
Zuzi ještě to není 100%, kámoška mi dneska v lékárně koupila ještě jeden testík, tak ho zítra vyzkouším. Jinak v úterý bych chtěla jít na gyndu, aby mi to potvrdil a pak bych vám to řekla na 100%.
Pořád tomu nemůžu uvěřit.
Všem přeju brzké //
Lenča
Ahoj holky,
nejdříve potichoučku gratuluji Lence ke //. A hlasitě, až to bude úplně oficiální. U nás v deníčku se jedna holčinka v pátek díky jediné várce Clostilbegytu stala trojnásobnou maminkou. Tak třeba tě čeká něco podobného. ![]()
Zuzi - tobě pořád neúnavně držím palce, aby to vyšlo. Kdy nám budeš chtít nahlásit výsledek?
Selmi - já vím, že některé holky bolelo břicho jako před MS a přitom byly těhu. Jenže mě pobolívá už od toho 18 DC a i když jsem měla OVU 13 DC, tak ještě od těhu to asi být nemůže (zvlášť když mě tak pobolívá každý měsíc). Ale co, nějak to dopadne - jsou tu jen dvě možnosti, buď to vyjde a nebo nevyjde.
V sobotu byl u nás na návštěvě bratr se svojí rodinkou. Tak jsem si pomuchlovala jejich 7 měsíčního chlapečka - já už chci takýýýýýýý. Jen co mě trochu bodlo u srdíčka, tak poznámka švagrové. Měla jsem na stole vyšívání a ona, že dřív na to taky měla čas, ale teď už nemá (mají 4 děti). Copak jí mělo cenu vysvětlovat, že vyšívání by klidně letělo obloukem z okna, jen kdybych měla taky nějakého drobečka?
A ještě musím napsat, že ten Duphaston se mnou pěkně mává. Depku nemám, ale jsem taková nějaká neklidná a podrážděná Manžel je zlatíčko, že se mnou vydrží.
A teď musím jít dělat něco, za co mě platí.
Květina
Hezké ráno ![]()
Mě se táááák nechce nic dělat. A dneska úřední den, takže do pěti večer ![]()
Leni - držím palce, ať jsou ty // pořádně tlustý.
Květi - ty máš ten Duphaston 1. měsíc? Já jsem náladová snad ani nebyla, ale dost mi rozhodil jinak pravidelný cyklus. Psala jsem dotaz kvůli tomu do jedné inter. poradny pro neplodnost a ten pan Dr. psal, že duphaston toto způsobuje a že s tím mám počítat i v daších cyklech, pokud ho budu užívat. Je k jeho užívání prý spíš skeptický a pokud není správně nadávkován, může prý otěhotnění spíš bránit. Tak nevím, co doktor, to jiný názor.
Jsem zvědavá, jak to bude působit na tebe.
Jinak víkend byl super
Byli jsme na kolaudaci fotbalové klubovny u nás a slavili a popíjeli jsme dlouho do večera
Až mě včera z toho pěkně bolela hlavinka.
Včera se přítel asi zbláznil a jel už koupit umělý stromek. No aspoň nebudu muset vybírat jehličí z koberce
Ale největší radost mi udělal, že začal veřejně mluvit o svatbě. Dokonce před jeho i mojí mamkou. Holkýýý, já se snad toho kroužku přeci jen dočkám!!! No ve 30. je už docela načase ![]()
Zdraví šelmina
Čau Holky,
jsem úplně grogy,protože ode 2.hod. jsem už nezaspala
Měla jsem totiž POZITIVNÍ TEST se // dálnicema
![]()
Pak následovala kontrola v CARu-krevní odběr-1827 jednotek hCG
a ultrazvuk-voda se zmenšuje
a byl už vidět jeden těhu váček
.Příští týden jdu znovu na kontrolu,aby bylo jasné kolik se jich teda ujalo
Ještě to můžou být i dvě.Ale i tak jsem strašně šťastná a unavená.Potkala jsem v CARu i tu mojí kámošku,která má týdenní náskok a ta už dnes viděla 2srdíčka
Takže bomba
Budeme vozit spolu,pokud bude vše v pohodě
Doufám že jo ![]()
Moc všem děkuju za podporu a jdu dospávat
Zase se ozvu.Pa pa Zuzi
Ahoj holky,
Zuzi - velikananaska GRATUULAACEE
To je nádhera. Super. Tak at se Vam vsem dari krasne a at krasne rostete!!!
Kdyz se nam nebude dele darit s lentilkama, tak se k Tvemu manzelovi taky objednam, jo?
To je uplne super uspech - obe kamosky a hned napoprve //!! Nadhera. Co je to prosim Te za CAR?
Lenco - a co ty? Taky neoficialni gratulace, ale ja myslim, ze je to jasne!!
Takze taky se setrete, at je vsechno OK!!!!
A prubezne nas tu informujte, jak to s Vami vypada!
Co ty Kveti?
A Selmi?
Ja jsem dnes 11DC, takze OVU nekde pred nami ![]()
Tedka je nejake dobre obdobi, s tehulkama se roztrhl pytel, co ctu u nas v denicku, a tady na ruznych diskusich.
Tak doufam, ze takove krasne obdobi vydrzi aspon jeste tri tydny, abych se do nej take vesla!!
Ale zacinam mit pocit, ze NAM se snad to mimco nikdy nevydari a ze tu zustanu posledni snazilka na emiminu.....ze by depka?? ![]()
Holky piste
papa
Medka
Zuzi - tak ten tvůj manžel je skutečná kapacita.
Gratulujuuuu. Hezky odpočívej
Medko - co já? Jsem dnes 21 DC a co se čekání týče, tak cyklus se zdá být nekonečný. Kéž by byl alespoň na 9 měsíců. A jestli na emiminu hodláš zůstat jako poslední snažilka, tak mi zdá, že se o to místo budeš muset zřejmě podělit se mnou.
Selmi - gratuluji k tomu, že se tvůj přítel konečně rozhoupal ke svatbě. Mužským to trvá dýl. Já kdybych toho svého trochu nepopostrčila, tak asi ještě nejsme svoji dodnes. Jinak já svatbu ve 30 zažila loni. A všichni se ptali, jestli se musíme brát. Jako by na tom bylo něco divného že bych ve 30 byla těhotná. A já (tou dobou půlroční nešťastná snažilka na tuto otázku už alergická) jsem odpovídala, že nemusíme, že se bereme z lásky. ![]()
Květina
Zuzi, to je nádhera. Móóóć gratuluju.
V jakémže CARu to pracujete? Že bych se přehlášila, když vám to tak jde
![]()
Medko - neboj že tu zůstaneš sama. Mě taky připadá, že tady budu strašit věcně
A nějak se nám život smrsknul na samé čekání - NEčekání MS, hlídání OVU, pozorování příznaků těhu nebo MS a zase mrcha. A tak je to pořád do kolečka
Sice na to nemyslím kudy chodím, ale ty kontrolky v mozku mě nějak vždy upozorní, že se blíží zas nějaký termín. Nevím, jak ty potvory vypnout. Někdo tu psal, že nejlepší by bylo po sexíku usnout a probudit se až těhu
Skvělej nápad.
Květi - o to místo tady se budete muset dělit i se mnou. Teda už asi měsíc cvičím tu Mojžíšovou, ale že by mě to nějak bavilo
Za 14 dní jsem objednaná na tu mobilizaci, ale pokud nám povolí tu IUI i bez léků, tak nám to vychází na stejný týden. Ale kdyby se to náááááhodou povedlo, tak nevím, jestli by to rovnání tělíčka nebylo spíš na škodu. Co myslíte, neměla bych to pak případně odložit až po výsledku IUI? Nevím, co přesně ta mobilizace obnáší, teda kromě rovnání kostrče přes zadeček, na to mě už upozorňovala
šelmina Andrea
Zuzi,
strašně moc ti gratuluji a přeji pohodové těhulkovství!!! Čtu vaši diskuzi spíše pasivně, občas se i zapojím, naposledy s těma lázněma jsem se ptala..zatím mi je zamítli, protože chyba je na straně manžela, takže už máme rovnou domluvenou schůzku v CARu v Ostravě a hurá na IVF
Kéž by byl výsledek stejný jako u tebe. Já jsem taky taková optimistka
a moc se těším na všechny ty injekce a zákroky, že se zase přiblížíme k vytouženému cíli - miminku ![]()
Daria ![]()
Také všem přeji krásné dobré ráno!!!!
Holky, tak včera se mi přihodila docela pěkná věc. Byla jsem s kamarádkou na kafíčku a pořád mi opakovala, jak jsem statečná. Moc mě to překvapilo, konečně člověk, který mě trochu povzbudil. Tak to posílám dál: VŠECHNY JSME STATEČNÉ!!!!! My si to svoje miminko vybojujem!!!!
Eli