Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobrý den, mám PCOS a od zítra mám začít užívat clostilbegyt, 3× denně 1 tabletu.
Už mám za sebou tři cykly s dávkou 2 tablety denně a bez úspěchu.
Jsem z toho docela nervózní, není prý potřeba ani žádná kontrola a pokud to nevyjde, doktor mě pošle do CARu.
Nechci si zbytečně „vyčerpat“ možnost užívání tohoto léku aniž bych věděla, zda se něco děje.
Měla jste to taky některá tak? Vysoká dávka, bez kontroly? A ještě jsem četla že by se pro „spuštění“ ovulace měla píchnout nějaká vyvolávací injekce. Máte s tím někdo zkušenosti? Nebo stačí ten samotný clostilbegyt? Pomohl někomu v takové dávce?
Děkuji za odpovědi
Můžeš být opět bez reakce. Ale bez kontroly? K čemu to potom je? Vždy jsem to absolvovala s kontrolami.
Mam pcos a mela jsem stejnou davku, fungovalo mi to cca 50:50, tedy jen pulku cyklu. Ale mela jsem ho az v car, tedy sledovali ovulaci a planovali inseminaci. Stejne se nepodarilo. Ale to ze nemas potvrzeni ovulace je k prdu, dulezity jestli alespon k ni dochazi…
Ne, bez kontroly bych dotohonešla. Krom toho, že to dost dobře možná nemusí fungovat vůbec, to taky může zafungovat v jinak než plánovanou dobu a hůř to načasujete, a v nejhorším případě se tělo zblázní a zafunguje to moc a pak můžeš řešit redukci čtyřčat. Vykašlala bych se na to a šla rovnou k odborníkům.
@ugluk píše: Více
Udělala bych to stejně. Naprosto zbytečný vyklus a riziko k tomu.