Clostilbegyt+utrogestan

5593
6.8.10 16:46

clostilbegyt+utrogestan

Ahoj snazim se otěhotnet tak přes rok.Min.měsíc sem byla na laparoskopii a tam zistili prý je vše v pořádku,váječníky mám průchodný akorát doktor říkal,něco o folikulích(nebo co) a předepsal mi Clostilbegyt od 5dne ciklu až do 9týho dne ciklu a pak od 12týho dne napsal abych brala Utrogestan a co sem četla zatím na netu tak ten utro.bych mnela brát až po ovulaci která podle testů vychádzí až na 14tý den.Může mi nekdo poradit kdy ho mám teda brát?Mám ho brát po ovulaci nebo jak mi ho doktor předepsal?podle testů mám ovulaci od 14dne až do 16dne cyklu.

Příspěvek upraven 06.08.10 v 17:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17359
6.8.10 16:50

ahoj rere, na zaciatok len malickost, pise sa cyklus. to len pre Tvoje dobro. :huban:

podla akych testov mas ovulku 14 dc? ovu testov?

niekto hovori, ze utrogestan ovulku potlaca, ale nie je to vzdy pravda. kolko dni ho mas brat?

kludne ho zacni brat az po ovu, je na rast sliznice, ktoru clostil znizuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
6.8.10 16:53

mám ho brát 15dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
6.8.10 16:54

jo a ovu si delám podle testrů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
6.8.10 16:57

rere, osobne si myslim, ze ked uz je nabeh na ovu, tak ju utrogestan neposunie, brala som duphaston- nieco podobne- a ovu som mala pocas brania.

skus jeden cyklus brat od 12 dc a uvidis, co to spravi.

ale ak sa toho bojis, tak zacni tym 14 dc, nic tym nepokazis.

je to len dva dni rozdiel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
6.8.10 17:21

Pre istotu skúsim až ten 14tý deň.Máš s tým neaké skúsenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
6.8.10 17:29

rere, ako som pisala, brala som duphaston, co je tiez progesteron ako utrogestan. a mne nikdy ovulku nezastavil. ani vlastne nepoznam osobne nikoho komu by ju zastavil.

ale ak Ta to ma trapit, tak ho kludne zacni brat o dva dni neskor, nic sa nestane, len ak ho budes brat tak dlho, tak ms Ti pride az tak 16-18 dni po ovulke. keby si ho zacala brat 12 dc, tak ms by prisla pravdepodobne 28 dc, takto pride o par neskor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
9.8.10 15:33

Dnes sem si delala test a ovu zatim nepŕišla sice sem tam mnela slabou čárku a jestli bude zítra silnejší tak zítra začnu s tim utrogestanem (dnes sem ho mnela brát podle předpisu dr.).U mne cyklus trvá normálne 30dní tak ta menstruace by mnela bít v pohode.Dr. mi předepsal léky jenom na 2měsíce a když nebudu tehotná tak mne pošle do centra a možná pujdu na IFV.Tak proto chci aby to bylo dobrý a nechci nic zkazit na IFV se mi moc nechce ale jestli to bude nutné tak tam asi pujdu.
Sem ráda,že si mám ským o tom popovídat,přítel je ztoho na nervy tak mu už rači nic neříkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2295
17.12.10 16:19

rere12ahojky ja jsem dnes byla na folikulometrii a mam zacit brat clostilbegyt 5DC taky beru utrogestan ktery jsem si upravila a beru si ho radeji až po ovu.

Našla sem neco o utrogestanu a ovu na netu tak to sem davam:

Neplodnost: Dobrý den, beru utrogestan na nepravidelnou menstruaci. Ovulaci mám podle ovulačních testů 17 DC. Utrogestan buru od 16 DC do 25 DC. Je pravda, že by se měl utrogestan brát až po ovulaci, že ji jinak blokuje? Pokud ano, tak jak dlouho po ovulaci? Je možné ho vzít již 18 DC? Děkuji
 Hanka

MUDr. Jan ŠulcODPOVĚĎ: Dobrý den. Utrogestan ovulaci obvykle neblokuje. Ale pokud se nasadí brzy, může způsobit asynchronní vývoj sliznice děložní, což může snížit šanci na otěhotnění. Doporučuji s užíváním začít 1-2 dny po ovulaci. MUDr. Jan Šulc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1169
4.2.11 15:54

Já bych teda léky brala tak, jak řekne lékař, přecejen má vysledovaný cyklus své pacientky a je/měl by být odborník :palec: a navíc jsou to léky hormonální povahy a když se vezmou jinak než mají, nadělá to asi dost paseky, řekla bych :think:
Já dostala Clostík 5.-9.DC, UTZ+injekce Pregnylu byla 11.DC při 2 narostlých folikulech, Utorgestan mám brát od 17.DC 2tbl denně, řídit se tím budu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2295
5.2.11 08:03

Ičo to delaš dobře :palec: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie