Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
gabi.design píše:
Clostil jsem brala, povedlo se nám hned napoprvé. Je to hormonální stimulace vaječníků, takže z každé je riziko vícečetných těhotenství vyšší, ale stává se to málo. Já měla vajíčka dvě, ale miminka máme jen jedno, zato pořádný.
Gratuluji, mimi je nádherné
Doufám, teda pokud by se zadařilo, že nebudu jedna s těch mála ![]()
Obvykle se nasazuje při prokázané anovulaci nebo při dlouhodobém snažení, kdy nebyl zatím zjištěn žádný závažný problém (tj. ženská ovuluje, chlap má spermiogram v normě). Faktem ale je, že někteří doktoři to předepisují jak lentilky třeba po třech neúspěšných měsích snažení „na zvýšení šance“.
ugluk píše:
Obvykle se nasazuje při prokázané anovulaci nebo při dlouhodobém snažení, kdy nebyl zatím zjištěn žádný závažný problém (tj. ženská ovuluje, chlap má spermiogram v normě). Faktem ale je, že někteří doktoři to předepisují jak lentilky třeba po třech neúspěšných měsích snažení „na zvýšení šance“.
děkuji za info - tak já ještě teday počkám. 5ekla mi ať přijdu až nebudu mít menzes. Jenomže já ho měla a na testu byly // - ale špatně. ![]()
my se snažíme už přes rok
, máme vše v pořádku, ale prostě zatím pořád nic, tak uvidíme po clostíku. Snad to vyjde. Přeji všem pěkný den ![]()
Petka007 píše:gabi.design píše:Gratuluji, mimi je nádherné
Clostil jsem brala, povedlo se nám hned napoprvé. Je to hormonální stimulace vaječníků, takže z každé je riziko vícečetných těhotenství vyšší, ale stává se to málo. Já měla vajíčka dvě, ale miminka máme jen jedno, zato pořádný.Doufám, teda pokud by se zadařilo, že nebudu jedna s těch mála
A stalo by se něco ![]()
Evikus píše:
To čtu poprvé, že z toho může být vícečetné těhotenství a že se chodí na nějaké kontroly folikulo či co
Mě to doktorka nasadila, jedla jsem to jeden měsíc (asi 5 dní tuším) a další menses už jsem nedostala, byla jsem v tom
Kdybych věděla, že z toho můžou být dvojčata, tak bych byla teda ve stresu, ještě že jsem to nevěděla.
Evikus, přečti si příbalový leták ![]()
Asi ne
dvojčátka jsou krásná věc, ale určitě je to náročné, vidím to na klucích od sestřenky
jsou jako pohroma ![]()
To je kus od kusu, naši jsou ok od narození (třeba z porodky jsme byli za 3 dny doma). Ono to spíš víc vynikne, když jsou dva a třeba brečí, nebo běhají … Ale pozitiva jasně převažujou, teď si spolu krásně hrajou ![]()
janinkaz píše:
To je kus od kusu, naši jsou ok od narození (třeba z porodky jsme byli za 3 dny doma). Ono to spíš víc vynikne, když jsou dva a třeba brečí, nebo běhají … Ale pozitiva jasně převažujou, teď si spolu krásně hrajou
Ti naši prcci už mají 7 let, ale byli oba v inkubátoru, nevážili ani 2 kg. Jsou docela aktivní a raubíři k tomu
Tak mám z toho docela respekt, ale jak říkáš, je to individuální ![]()
Já jsem taky těhotná po clostilu a čekám jen jedno. Od začátku tam bylo jedno. Taky jsem se bála dvojčat. Už jednoho raubíře doma mám a 2 děti mi opravdu ke štěstí stačí ![]()
… a na měření folíků jsem taky nebyla. Ono jich i může narůst víc, ale prasknout stejně jen jeden.
krmar píše:
Já jsem taky těhotná po clostilu a čekám jen jedno. Od začátku tam bylo jedno. Taky jsem se bála dvojčat. Už jednoho raubíře doma mám a 2 děti mi opravdu ke štěstí stačí
krmar píše: … a na měření folíků jsem taky nebyla. Ono jich i může narůst víc, ale prasknout stejně jen jeden.
aha, no tak to jsem také nevěděla, už jsem klidnější ![]()