Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
advise,to mi nic neříká,nerada vařím,tohle zní ale lákavě!!!!ovšem by mi to musel někdo uvařit ![]()
kachnu na medu s rýží a lososa na másle s bramborem (přijdou večer hosti)
včera jsem dělala kuřecí stehenní řízky po zahradnicku (kuřecí, papriky, rajčata, rozmarýn, sůl, pepř), jen se to strčí do jednoho pekáče a peče, žádná práce
A ráno mě pobavil manžel, ptal se, jestli si může vzít toho bígla, co jsem včera upekla, nebo jestli to je na večer. Pekla jsem „bejgly“ (bagels), psy nejíme .-)
Brokolice s kaší: Nejdřív uvařit bramb. kaši, ne moc řídkou, zamíchat do ní nastrouhaný tvrdý sýr, třeba i kukuřici. Brokolici 4 min povařit, scedit, dát do zapékací misky. Může se přidat tvrdý sýr na kostky, kukuřice, sušená rajčata, šunka.. Smetanu přivést k varu (může se do ní přidat trošku zeleninového bujónu) a přelít tím brokolici. Naťapat na to kaši v asi 3 cm vrstvě, moc to neuhlazovat, připečené kousky jsou moc dobré. Peču na 180°C asi 20-30 minut (až je kaše dozlatova).
Smetanu přivedu k varu, protože to jinak dlouho trvá, než začne v pekáčku bublat. Light postup je s mlékem, do krerého přidám trošku škrobu, aby to mělo konzistenci smetany. Ve výsledku to není poznat.
Solím podle potřeby.
Dobrou chuť!
Advise - no já myslela, že jako uděláš na talíři hromádku z brkaše a do toho dáš omáčku s kuličkama
ale ono to asi bude něco fikanějšího ![]()
Dneska jsem měla v plánu udělat moc moc dobré palačinky
tak uvidím jak na tom budu časově. ![]()
sandrik píše:
Advise - no já myslela, že jako uděláš na talíři hromádku z brkaše a do toho dáš omáčku s kuličkamaale ono to asi bude něco fikanějšího
Já jsem si to původně myslela taky.
Ale není.
No, uvidíme. Už jsem to vymyslela, mam v mražáku mleté maso, v lednici hermelíny, tak udělám karbanátky s hermelínem. Bude to aspon trochu změna oproti normálním karbanáktům a uvařím k nim brambory. Nebo kaši, to ještě uvidím.
Jsme nachlazení, takže včera byl silný kuřecí vývar, a kousek kuřete jsem si nechala na dnešek na rizoto. Hodím k tomu trochu hrášku, trochu mrkve, přisypu sladkou papriku a na závěr posypu strouhaným sýrem. Prostě rychlovka co dům dal. Zítra upeče přítel jablečnou buchtu a pozítří asi upeču pstruha…
Dneska bude pangasius upečený v troubě, troška zeleniny a brambory. Jinak včera byly těstoviny s kuřetem, brokolicí a smetanovou omáčkou a ve čtvrtek se chystám na rýžový nákyp.
Madličko - mohla bys sem hodit recept na ty bagely? PLS
Romana
Zapečené brambory s brokolicí a smetanou
a kroupová polívka.
bagely jsou děsně jednoduché a levné
pořebuješ:
kostku droždí
700 gr hladké mouky
něco na posypání
máslo (asi 3 lžíce, nebo 1lž másla a 2lž oleje)
5 gr sody
vaječný bílek
Ahojky včera sem si udělala rajskou s mletým masem a k tomu kolínka.Právě mi došlo,že bych se mohla taky najíst.Du na to všem dobrou chuť ![]()
Jé, to jsou dobré nápady…
.
Já dneska nevařím, máme slepičí polívku ze včerejška, a až se mi marodi probudí, starší uvařím krupici. Teda jestli bude chtít. A zítra udělám krůtí nudličky nebo normální řízky. Ty už jsem neměla ani nepamatuju. Mňáááááám......
přihazuju rychlý a snadný recept:
Hlubší zapékací mísa, do ní na spodek oloupané a na čtvrtky nakrájené brambory, na ně položit kusy kuřete /třeba stehna/, osolit, na to vyklopit plechovku rajčat i s tou šťávou a celé zalít kelímkem smetany a prosypat oreganem. Přikrýt poklicí a péct.
Ono se to všechno tak nějak dokupy spojí a provaří a je to mooc mňam.
Aki, jaký je postup s tou br.kaší a brkolicí, pls? Zní to zajímavě…