Co budete dnes vařit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Carrien
16.2.10 10:02
Aki píše:
Dnes to bude brokolice zapečená pod bramborovou kaší - mňam. Včera rizoto ze zbytku pečeného kuřete. Zítra falešný špek se zelím a amarantovými těstovinami (možná s haluškami). Poslední dobou už taky nemám inspiraci, tak jsem si nad to včera sedla a vymyslela toto. A ještě tento týden udělám špagety se smetanovou omáčkou a sušenými rajčaty. Všechnoto jsou má oblíbená jídla :wink: .

Aki, jaký je postup s tou br.kaší a brkolicí, pls? Zní to zajímavě… 8-o

• Citovat
  • Upravit
1030
16.2.10 10:02

advise,to mi nic neříká,nerada vařím,tohle zní ale lákavě!!!!ovšem by mi to musel někdo uvařit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
16.2.10 10:07

kachnu na medu s rýží a lososa na másle s bramborem (přijdou večer hosti)

včera jsem dělala kuřecí stehenní řízky po zahradnicku (kuřecí, papriky, rajčata, rozmarýn, sůl, pepř), jen se to strčí do jednoho pekáče a peče, žádná práce

A ráno mě pobavil manžel, ptal se, jestli si může vzít toho bígla, co jsem včera upekla, nebo jestli to je na večer. Pekla jsem „bejgly“ (bagels), psy nejíme .-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aki
1280
16.2.10 10:18

Brokolice s kaší: Nejdřív uvařit bramb. kaši, ne moc řídkou, zamíchat do ní nastrouhaný tvrdý sýr, třeba i kukuřici. Brokolici 4 min povařit, scedit, dát do zapékací misky. Může se přidat tvrdý sýr na kostky, kukuřice, sušená rajčata, šunka.. Smetanu přivést k varu (může se do ní přidat trošku zeleninového bujónu) a přelít tím brokolici. Naťapat na to kaši v asi 3 cm vrstvě, moc to neuhlazovat, připečené kousky jsou moc dobré. Peču na 180°C asi 20-30 minut (až je kaše dozlatova).

Smetanu přivedu k varu, protože to jinak dlouho trvá, než začne v pekáčku bublat. Light postup je s mlékem, do krerého přidám trošku škrobu, aby to mělo konzistenci smetany. Ve výsledku to není poznat.
Solím podle potřeby.

Dobrou chuť!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
16.2.10 10:20

Advise - no já myslela, že jako uděláš na talíři hromádku z brkaše a do toho dáš omáčku s kuličkama :-D ale ono to asi bude něco fikanějšího ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
16.2.10 10:21

Dneska jsem měla v plánu udělat moc moc dobré palačinky :-D tak uvidím jak na tom budu časově. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
16.2.10 10:22

U nás dneska rychlovka, budou palačinky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
16.2.10 10:22
sandrik píše:
Advise - no já myslela, že jako uděláš na talíři hromádku z brkaše a do toho dáš omáčku s kuličkama :-D ale ono to asi bude něco fikanějšího ;)

Já jsem si to původně myslela taky. :lol: Ale není. :zed: No, uvidíme. Už jsem to vymyslela, mam v mražáku mleté maso, v lednici hermelíny, tak udělám karbanátky s hermelínem. Bude to aspon trochu změna oproti normálním karbanáktům a uvařím k nim brambory. Nebo kaši, to ještě uvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
16.2.10 10:37

Jsme nachlazení, takže včera byl silný kuřecí vývar, a kousek kuřete jsem si nechala na dnešek na rizoto. Hodím k tomu trochu hrášku, trochu mrkve, přisypu sladkou papriku a na závěr posypu strouhaným sýrem. Prostě rychlovka co dům dal. Zítra upeče přítel jablečnou buchtu a pozítří asi upeču pstruha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
16.2.10 10:44

Dneska bude pangasius upečený v troubě, troška zeleniny a brambory. Jinak včera byly těstoviny s kuřetem, brokolicí a smetanovou omáčkou a ve čtvrtek se chystám na rýžový nákyp.
Madličko - mohla bys sem hodit recept na ty bagely? PLS
 Romana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
16.2.10 10:46

Zapečené brambory s brokolicí a smetanou :) a kroupová polívka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
16.2.10 11:05

bagely jsou děsně jednoduché a levné

pořebuješ:
kostku droždí
700 gr hladké mouky
něco na posypání
máslo (asi 3 lžíce, nebo 1lž másla a 2lž oleje)
5 gr sody
vaječný bílek

1. 400 ml vlažné vody, do ní hodíš droždí, 2 lžičky cukru, zamícháš a necháš 10 minut
  1. mouka, lžička soli, lžíce másla a droždí s vodou - vypracuješ těsto
  1. z těsta uděláš 10 koulí a dáš na plech potřený 2 lžícemi rozp másla (já dávám oliv. olej) vykynout, přikrýt utěrkou, kyne asi 30 minut
  1. do trouby strčíš na dno dvě nádoby s vodou a předehřeješ na 200.
  1. dáš vařit 1 litr vody s 50 gr cukru a 5gr sody, když zčne vařit, vypneš
  1. uděláš prstem doprostřed koulí díru a vytvaruješ bagely, každý pak ponoříš asi na 1 minutu do vody
  1. na plech pečící papír, na něj bagely, potřít bílkem a posypat (dávám třeba hr. sůl, mák, sezam, loupaná dýně…)
  1. pečeš 15-20 minut
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
16.2.10 11:57

Ahojky včera sem si udělala rajskou s mletým masem a k tomu kolínka.Právě mi došlo,že bych se mohla taky najíst.Du na to všem dobrou chuť :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
16.2.10 12:10

Jé, to jsou dobré nápady… :huban: :huban: .
Já dneska nevařím, máme slepičí polívku ze včerejška, a až se mi marodi probudí, starší uvařím krupici. Teda jestli bude chtít. A zítra udělám krůtí nudličky nebo normální řízky. Ty už jsem neměla ani nepamatuju. Mňáááááám......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
16.2.10 13:07

přihazuju rychlý a snadný recept:

Hlubší zapékací mísa, do ní na spodek oloupané a na čtvrtky nakrájené brambory, na ně položit kusy kuřete /třeba stehna/, osolit, na to vyklopit plechovku rajčat i s tou šťávou a celé zalít kelímkem smetany a prosypat oreganem. Přikrýt poklicí a péct.
Ono se to všechno tak nějak dokupy spojí a provaří a je to mooc mňam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí