Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Teda vy jste kuchty buchty
- já vařím halavně o víkendu pro celou rodinku a přes týden jsem zvyklá se odbývat čímkoli.. Jelikož dcera má jarní prázdniny tak právě konzumuje špagety s kečupem a sýrem..Moc se stydím, ale já dojedla nedělní omáčku ( kuře na paprice) se sobotní rýží( rýže s játry)!!!!takže vážně masakr..No ale zítra to vážně budu muset vykrejt ![]()
Jo ale malá měla brambor, špenát, žloutek, tak alespon tak..
My máme dnes buřtguláš a zítra bude taky
. Jinak střídám těstoviny na x způsobů, rizoto, karboše s kaší, couscous s čímkoliv, plněný papriky, čočka na kyselo, různý omajdy, rozstřílený ptáčky, játra na cibulce, francozský brambory atd. apod. ![]()
Tak u nás to nakonec byla zeleninová krupicová polévka s vajíčkem a k druhého těstovinové mašličky s mákem - zcela jednoznačně nejoblíbenější jídlo holek.
Zítra bude ta samé polévka a asi řízek s bramborem.
A zcela upřímně, vařím ráda, ale po sedmi letech, co jsem doma, se fakt těším, že vařit nebudu!!!!
madlicka píše:
kachnu na medu s rýží a lososa na másle s bramborem (přijdou večer hosti)včera jsem dělala kuřecí stehenní řízky po zahradnicku (kuřecí, papriky, rajčata, rozmarýn, sůl, pepř), jen se to strčí do jednoho pekáče a peče, žádná práce
A ráno mě pobavil manžel, ptal se, jestli si může vzít toho bígla, co jsem včera upekla, nebo jestli to je na večer. Pekla jsem „bejgly“ (bagels), psy nejíme .-)
Madli ty se s dvojčatama evidentně nudíš co
![]()
Já teď v blízkém plánu mám křidýlka:
http://www.jaktak.cz/…ridylka.html
Já je teda negriluju, ale dám do pekáče, zaliju marinádou večer a dopoledne vrznu do trouby a peču. S br.kaší je to famozní.
Poslední dobou vařím nějaké kuřecí směsi, v podstatě podle toho, co mám doma, ale inspirace mi taky dochází a to mám 5 souborů časopisů Apetit, které jsem zrovna prohlížela. Nejhorší je, že se člověk tak nějak zacyklí v několika receptech a točí je dokola ![]()
Lesina píše:
A zcela upřímně, vařím ráda, ale po sedmi letech, co jsem doma, se fakt těším, že vařit nebudu!!!!
to samé já,vaření už nesnáším a vaření o víkendu mě taky štve-ten chlap toho tolik secpe ![]()
rychle do práááceeeeee ![]()
Lizbeth píše:
Moc se stydím, ale já dojedla nedělní omáčku ( kuře na paprice) se sobotní rýží( rýže s játry)!!!!takže vážně masakr..No ale zítra to vážně budu muset vykrejt
Proč? Někdo to dojíst musí. Manžel měl tohle o víkendu na večeři
. Dneska posnídal víkendové plněné papriky s rajskou
, včera jsme všichni dojedli pečenou zeleninu s americkými brambory (v podstatě jediné zeleninové jídlo, po kterém já se můžu utlouct a děti nefrflou), dneska jsem vařila ohlídance, protože jsme byli u pediatra, tak jsme vyjedli babičku, zítra hovězí polívku s palačinkami nebo lívanci, protože mi přebývá zakysaná smetana, pak bude segedín, a potom je to ve hvězdách.
Já mám problém nakombinovat jídlo tak, aby aspoň jedno dítě jedlo aspoň jeden chod. Plus choť pořád škemrá o to, co zvěř nepozře ani omylem (lilek, luštěniny, atd. atd.).
Jinak já si obědy fotím a pak tu tím listuju.
Bagel se nečte bagel? Aha
.
Len-til-kah píše:Bagel se nečte bagel? Aha.
Len-til Madla je angličtinářka, takže u Madličku je to zcela jistě bejgl, ale jak vidno i bígl
![]()
To se mi ale nelíbí. Já to pojala jako samečka od bagety
. Tak aspoň jsem se vzdělala.
Jooo, o víkendu se klidně rozvařím, když někdo hlídá malou, ale v týdnu vše co trvá víc jak 15 min mě nebetyčně obtěžuje, takže já se u plotny fakt nerealizuju( naneštěstí pro mého muže)..
Lizbeth-no může být rád,že něco dostane ne?já tomu mýmu říkám,at si nevybírá,důležité je mít nacpaný břuch!Tamto a tamto nejí,ale mně a holkám to chutná,tak to má smůlu,nadvakrát vařit nemíním-to teda fakt nedělám ![]()
Lemtil co jsou ohlídance? ![]()
Kadli to nejsou právě vůbec pracné věci. Nic easier než losos na másle snad ani není, ne? Je to tedy holt darda, zvlášť pro víc lidí, já se utěšuju tím že jako kojící mám jíst mořské ryby - no a pro ostatní je to taky zdravé.
A ta kachna se akorát peče dlouho, ale nic nechce, jen občas pošmrdlat.
Nicméně přeci jen jsem na sebe chrt .-) zvládla jsem k tomu ještě tyhle karamelové řezy ty by se Ti líbily
Akorát nepeču ten piškot a plácám to na kupovaný kakaový korpus - nemám ráda olejový těsta. A jště meringue se zapečenou zmrzlinou, což je můj tajný triumf.
Tak jak to vidíte s vařením dnes?
Já bych taky nejradši nevařila, ale musím, přítel nemá kam si v práci dojít na oběd, tak mu dávám každý den s sebou. Mají tam aspoň mikrovlnku, tak si ho může ohřát. To se právě stává občas o víkendu, že sabotuju vaření, a řeknu mu, ať si třeba hodí obal. hermelín a hranolky do friťáku, to zvládne. ![]()
Tak já jsem se překonala a už mám hotový kuřecí vývar s krupicovými noky..A dále bude vinná klobása s bramborem - fakt nenáročné.. ![]()
U nas dnes budou pecene kureci ctvrtky na kmine s cesnekem, lehce osolene a k tomu brambory
Taky nenarocne a mooooc dobre
Tak dnes nic náročného nic se mi nechce,takže fazole s párkem a chlebem k tomu okurek.Tež nemusím každej den vyvařovat ![]()