Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
madlicka píše:
Lemtil co jsou ohlídance?
Noooo, to je prázdný talíř, co můžeš maximálně tak ohlížet
(po ostravsky okukovat). Něco jako hrneček od medu k obědu a hrneček od peří k večeři. Imaginární jídlo.
Maso, maso, samé maso. To je jednoduché. Ale bez masa (a aby mi to jedli)
.
madlicka píše:
Kadli to nejsou právě vůbec pracné věci. Nic easier než losos na másle snad ani není, ne? Je to tedy holt darda, zvlášť pro víc lidí, já se utěšuju tím že jako kojící mám jíst mořské ryby - no a pro ostatní je to taky zdravé.A ta kachna se akorát peče dlouho, ale nic nechce, jen občas pošmrdlat.Nicméně přeci jen jsem na sebe chrt .-) zvládla jsem k tomu ještě tyhle karamelové řezy ty by se Ti líbily
Akorát nepeču ten piškot a plácám to na kupovaný kakaový korpus - nemám ráda olejový těsta. A jště meringue se zapečenou zmrzlinou, což je můj tajný triumf.
No vždyť jsem to psala, že se nudíš
![]()
Karamelový řezy vypadají dobře, ale jen při čtení jsem přibrala asi 2kila ![]()
Bez masa je úžasné tohle http://kadlecovi.eu/…jt-z-adzuki/, když se to okoření zabijačkovým kořením, tak to má úspěch i u chlapů, který by zrní nepozřeli ![]()
Právě jsme dojedli hrachovou polévku s kostičkama z rohlíku a blbouny s povidlama ![]()
dnes vepřový guláš,k tomu knedla a těstoviny-bo já knedly nejím.
Zítra nevařím
holky jedou k babi na prázdniny.
oběd zbytky od včera a k večeři „růžový nákup“
Lentil - díky, ohlídance tedy také vařím a ani o tom nevím ![]()
Kadli no jo, celý salko a 350 gr másla ale je to doobrý ![]()
tak včera jsem nakonec udalala zelný karbanátky - hlávka byla hodně malá, tak by se závitky špatně balily, no a jelikož manžel přišel až pozdě a nevečeřel, tak nám zůstaly i na dnešek, tj. nic jsem nemusela vařit - byly karboše s chlebem a kečupem ![]()
jo a vlastně hovězí polévka
zítra bude kuřecí - ještě nevím jak, že by ty jogurtový plátky
a k tomu buď rýže nebo těstoviny
a mám v plánu udělat v blízké době vdolky, jen musím udělat míň než posledně (bylo jich jak pro armádu a musela jsem všude rozdávat) ![]()
jsem teď už skoro týden s dcerou doma a zatím mi to denodenní vaření neomrzelo, naopak, ale pamatuju, že před nástupem do práce jsem se k tomu už musela fakt přemlouvat ![]()
Dneska dělám halušky s brynzou a tempehem (místo špeku). A zítra krůtí výpečky se zeleninou. Aki
Tak jako každý den nevím. Na sobotu máme objednanou svíčkovou u babičky, ale co budu vařit do té doby…možná zkusím ty jogurtové řízky, někde výše je tady na ně recept a vypadá to mooooc dobře. ![]()
Snadný „nedělní“ oběd: kuře pečené na zelí. Pekáček vyložit anglickou (nemusí být, já peču bez ní), na to dát vrstvu zelí (můžete do něj přidat česnek) a nahoru položit naporcované osolené a okmínované kuře. Peču nepřikryté asi hodinu a půl na 180°C. K tomu knedlík, brambor, noky. Kontroluju to poprvé asi za hodinu, poleju a pak co 10 min, než je kuře dozlatova
.
Aki: kuře na zelí je super
taky dělám, ale mám raději na červeném zelí, když se správně okoření, je to jakoby nadivoko. A anglickou slaninu dávám taky jak kdy, pokud dám, zabalím do ní porce kuřete.
přidávám taky dva receptíky jednoduché a u nás oblíbené.
Naložím vepřové plátky (klasika plátky naklepat, osolit, opepřit a naložit do oleje + koření co máte rádi, já dávám grilovací, česnek, majoránku). Naložené vepřové plátky rychle orestuju na pánvi, jen aby se maso zatáhlo každou porci pak dám na alobal. Na plátek dám šunku a na ni cibuli, kterou jsem nechala zpěnit na oleji co mi zbyl na pánvi z restování. Dám do trouby na 200 stupňů cca na hoďku a k tomu bramborovou kaši. Místo cibule se dá použít i pórek.
Druhý: vezmu sekanou a ochutím, přidám vejce, strouhanku, cibuli, můžu přidat i ovesné vločky nebo sýr. Vezmu 2 pytlíky bramborového těsta (na 500 g sekané)a rozválím na placku na ni dám sekanou a zaroluju. Váleček pak krájím na plátky, které obalím ve vajíčku a ve strouhance a usmažím na oleji. Přílohou je špenát.
Carrien píše:
já to vidím na tenhle recept, už jsem to dělala několikrát je to mňamka…
http://www.recepty.cz/recept.asp?…
Tak já tedy dnes zkusím ty jogurtové řízečky, tak jsem na to zvědavá. Bude to aspon docela změna, oproti tem klasickým. ![]()
Iduska píše:
přidávám taky dva receptíky jednoduché a u nás oblíbené.
Naložím vepřové plátky (klasika plátky naklepat, osolit, opepřit a naložit do oleje + koření co máte rádi, já dávám grilovací, česnek, majoránku). Naložené vepřové plátky rychle orestuju na pánvi, jen aby se maso zatáhlo každou porci pak dám na alobal. Na plátek dám šunku a na ni cibuli, kterou jsem nechala zpěnit na oleji co mi zbyl na pánvi z restování. Dám do trouby na 200 stupňů cca na hoďku a k tomu bramborovou kaši. Místo cibule se dá použít i pórek.Druhý: vezmu sekanou a ochutím, přidám vejce, strouhanku, cibuli, můžu přidat i ovesné vločky nebo sýr. Vezmu 2 pytlíky bramborového těsta (na 500 g sekané)a rozválím na placku na ni dám sekanou a zaroluju. Váleček pak krájím na plátky, které obalím ve vajíčku a ve strouhance a usmažím na oleji. Přílohou je špenát.
Ten druhý recept vypadá moc dobře.....doma taky dělám obměnu sekané a to plněnou. (Třeba vajíčko, okurka, párek, apod…co dům dal). Připravím si mleté maso jako na sekanou (pepř, sůl, namočená houska, strouhanka, vajíčko, … ) a na papír na pečení (nebo alobal) si uplácám placku z toho mletého masa. Trochu si ho nechám ještě stranou. Placku pomažu horčící, pokladu vším možným a díky tomu papíru z toho udělám váleček. Většinou se mi to navrhu úplně nespojí, proto si nechávám stranou trochu toho mletého a tím to zaplácnu. Zvrchu to pomažu ještě hořčicí a dám péct do trouby. A když se ta sekaná navrhu poklade třeba kousky špeku, tak je i krásně šťavnatá a vůbec není suchá a tvrdá. ![]()
ahoj, já když plním sekanou a nechci aby mi na povrchu praskla, tak ji dám do vymazané a strouhankou vysypané formy na srnčí hřbet. Dám do trouby, ke konci sekanou vyklopím, aby byla upečená i nahoře.
s tou sekanou jste fakt dobré
nikdy jsem ji nepekla a asi nebudu
kupuju ji v Globusu.
A dneska moc nevyvařuju-jen zapeču brkaši s volským okem a zeleninou
dochází nápady i zásoby
polívka ze včera-česnečka. ![]()