Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mam 10,5m dcerku, od malicka je uplny poklad, hodna sama si vyhraje ale stale se jen plazi dozadu.na kolinkach peruje jako blazen ale posun zadny, vzdy zuchne dolu a zacne couvat. Takhle je to uz mozna 2mesice.
ona uz od malicka nebyla rada na brisku, tocit se zacala az kolem 7-8m… jak ji mam vic motivovat aby se rozlezla a uz si i stoupla???zkousim vse, hracky, zakazane ovladace, krupinky no vse a nic. natahne rucicku a po chvilce to vzda a nesnazi se
uz vydrzi sedet(sama se neposadi) ale jinak to nekdy nejde protoze rve a lezet proste uz nechce a chovat ji taky porad nemuzeme(ma 11kg
..
dekuji za rady a tipy co delat(k dr jdem az na rocni prohlidku ![]()
Ahoj nezoufej, u nás to bylo uplně stejné, začala lézt v 11m a chodit kolem 14m. A to jsme cvičily dlouho i vojtu. Každý mimčo je zkrátka jiné ![]()
Týýý jo, já už myslela, že Jiřík je jediný, kdo v 10,5 měsících neleze. Jinak má skoro 11 kg a 78 cm a je asi tak o 5 dní starší než tvoje dcerka ![]()
Jířa už tak měsíc péruje na kolínkách, ale neleze, o stoupání nemůže být ani řeč a teda ani nevydrží sám moc sedět, jen krátkou chvíli, sám si taky nesedne.
A absolutně už ho to ležení nebaví, je to na něm vidět, začal být teď trochu protivnější a chce se za náma dostat, i na gauč se natahuje, ale nejde mu to.
Ale bravurně válí sudy (i do zatáčky), dokutálí se kamkoli si zamane ![]()
Jo a otáčet se na bříško a zpět začal taky později než ostatní děti. Jsme na tom stejně, tak snad tě to aspoň potěší
Schválně si napíšem, až se ty naše děti rozlezou, jo? ![]()
Co na to dr? Každé dítě ma svůj čas. Nenut ji, nespechej, nenalehej. Vše přijde samo. Mám stejně starou
(Skoro) stejně těžkou ![]()
Tak to jsem zvedava…ona je jinak usmevava spokojena ale ja si rikam ze uz by mohla ![]()
a napisem si urcite ![]()
Nech ji v klidu, pak si budeš říkat kéž by ještě nelezla… Můj syn se v tuhle dobu pouze plazil ani nepéroval. Lozil a sednul si mezi 11 a 12 měsícem, chodil ve 14 měsících, vůbec mi to nepřišlo divný a nijak jsem ho nenutila nemotivovala, vše dohnal a je úplně normální se svými vrstevníky. Právě když ji nebudeš držet za ruce a posazovat, tak ji to na zemi přestane bavit a možná to zkusí sama, tohle aspoň platilo na mého syna.
Neboj, ona na to vše přijde sama. Každé dítko je jiné a rozmezí, kdy by co mělo umět je veliké. Jen jestli můžu poradit, neposazuj ji, pokud si sama nesedne. Ono to mimča dost brzdí ve vývoji (samozřejmě, třeba nakrmit jí nějak musíš
). Tady je o tom jeden docela hezky napsanej článek: http://www.poliklinikaprosek.cz/…do-1-roku-61
S tim posazovanim to vim ale ona jinak nechce byt, muzu se na zemi pretrhnout ale pak uz ji to nebavi posadim ji a hraje si spokojene dal takze jinak hz to nejde ale dekuji za rady…
Náš prcek je hypotonik! když se v 6ti měsících nepřetáčel, tak jsem doktorku poprosila o vyšetření na neurologii a rehabilitaci…říkala, že se jí zdá v přádku, jen línej, ale pro můj klid mě tam pošle! jako je pozadu…oproti dvojčatům, co byly nedonošenci je sakra pozadu - ony už lezly po 4, samy seděly od 9ti měsíců a už touhle dobou stály a obcházely nábytek…ale taky jsou to neuvěřitelný čertidla, co mi dávaj sakra zabrat!
takže malej se jen válí na zemi, hezky si hraje, plazí se, ale na 4 nejde, pérovat ani náhodou…ale je to lenoch! však on to dožene a já jsem ráda, že nemám doma ty čertidla 3…kéž by mu to lenošení vydrželo ![]()
jo a taky ho neberou žádný dětský hříčky…pacipaci, pápá…prostě nic
takže v klidu! každý dítě je prostě jiný! ![]()
Ahoj, to je jako by ses ptala „co má umět třicetiletá žena“
Podle mě: desetiměsíční dítě má být schopné přimět maminku, aby ho nakrmila, dala napít, zajistila spaní, ukazovala mu svět, seznamovala ho lidmi a hlavně hodně a často se s ním mazlila. Zkrátka desetiměsíční „nemusí umět“ nic, všechno je to hlavně na matce, kterou dítě ovládá svým chováním. - Dceři bude deset měsíců (za týden), nesedí, nestoupá si, nepéruje na kolínkách, neleze. Umí se teda parádně plazit a zatím se zdá, že jí to stačí, tak co…
@luuuu Já byla stejně neštastná moje dítě do 10 měsíců se ani nehlo. Nic nenasvědčovalo tomu, že by kdy rozlezl. Sice krásně stál a skoro chodil kolem nábytku. Nakonec se to během týdne naučil. Dneska jsem byla u kamarádky, co mají 10 měsíčního a ten si ještě ani nestoupne a neleze ani se neplazí, válí sudy a myslim pokud je dítě spokojené má se nechat být
Ona je jinak velika sikulka, pacipaci dela skoro porad, mota rucicky jako meleme mak, ukaze jak je velika, ted se naucila rozpoznat v knizce 3 zviratka a vzdy je ukaze a u plysaku z billy umi ukazat nosanek. nevim kdy naposledy mi plakala, porad se smeje a je hodnoucka..miluje televizni reklamy a kdyz je slysi a nevidi krk si muze vykroutit aby videla ![]()
spinka temer celou noc a me vadi ze poradne neleze no jsem normalni,??
@luuuu Jseš každá matka si myslim srovnává svoje dítě, muj ještě ted pacipaci a ani nic podobnýho neumí. Každý dítě je jiný a umí jiný věci