Co bych zdědila?

Anonymní
15.6.20 22:27

Co bych zdědila?

Vzala jsem si může s dvěmi dětmi z předchozího manželství, má také ještě matku. Žijeme v jeho domě (není v sjm) Kdyby se nedejbože s manželem něco stalo, jakou část majetku bych zdědila?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37247
15.6.20 22:30

Tu co jste nabyli během manželství. Dum by zdědily jeho děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.6.20 22:37
@Anonymní píše:
Vzala jsem si může s dvěmi dětmi z předchozího manželství, má také ještě matku. Žijeme v jeho domě (není v sjm) Kdyby se nedejbože s manželem něco stalo, jakou část majetku bych zdědila?
Část z manželství.. Zbytek děti vč domu..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jhh
53
15.6.20 22:43

Já myslím, že to bude jinak- manzeluv dům na třetiny mezi 2 děti a Tebe. Ze SJM bude automaticky půlka Tvoje a manželova půlka opět na třetiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102490
15.6.20 22:44
@Kriss Tina píše:
Tu co jste nabyli během manželství. Dum by zdědily jeho děti.

To je pitomost, dedila by tretinu jeho majetku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102490
15.6.20 22:45
@martina.se píše: Část z manželství.. Zbytek děti vč domu..

Další, co o tom nevi nic, ale radi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102490
15.6.20 22:45
@jhh píše:
Já myslím, že to bude jinak- manzeluv dům na třetiny mezi 2 děti a Tebe. Ze SJM bude automaticky půlka Tvoje a manželova půlka opět na třetiny.

Presne tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3059
15.6.20 22:46

Ano, myslím si to samé. Pokud není sjm, tak 1/3 z majetku muže( pokud má 2 děti, děti i manželka jsou ve stejné první skupině).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
15.6.20 22:49
@jhh píše:

přesně tak :palec: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3533
15.6.20 22:57
@jindra.kytka píše:
Ano, myslím si to samé. Pokud není sjm, tak 1/3 z majetku muže( pokud má 2 děti, děti i manželka jsou ve stejné první skupině).

Dříve to bylo tak, že manželka dědila vždy polovinu a druhou polovinu se rovným dílem rozdělil mezi všechny děti. To se změnilo?
Jinak se dělí mezi děti i polovina ze SJM mezi děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30383
15.6.20 22:58
@jhh píše:

Přesně tak. Z jeho majetku třetinu (případně čtvrtinu, kdybyste si pořídili ještě mimčo) a ze společného je tvoje půlka rovnou a z druhé opět část dle počtu dětí + ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30383
15.6.20 22:59
@riccius píše:
Dříve to bylo tak, že manželka dědila vždy polovinu a druhou polovinu se rovným dílem rozdělil mezi všechny děti. To se změnilo?
Jinak se dělí mezi děti i polovina ze SJM mezi děti.

Tohle dle mě bylo zmotané. Že ze SMJ má manželka svoji polovinu a druhá se dělí rovným dílem mezi manželku a všechny děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
15.6.20 23:00

Ano, třetinu.. Holky nahoře popisovaly, jak by to bylo v případě rozvodu, tam hraje roli, co se získalo během manželství, a co jeden z nich vlastnil už dřív. V případě smrti se vše dělí rovným dílem mezi manžela a děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37247
15.6.20 23:01

@j.a.n.i1 ja to myslela jakoze by dedila jen z ty části co nabyli za dobu manželství, ne že by ji dedila celou, blbě sem se vyjádřila :oops: tam by to pak melo být, ze dům by byl dětí a ona by dostala polovinu majetku ze sjm a druha polovina by byla rozdelena mezi deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3533
15.6.20 23:02
@Aspera píše:
Tohle dle mě bylo zmotané. Že ze SMJ má manželka svoji polovinu a druhá se dělí rovným dílem mezi manželku a všechny děti.

Ano, díky za opravu. Samozřejmě jen půlka SJM by šla cestou - půlka manželka a půlka ostatní děti. Neboje to nově, že mezi děti to jde rovným dílem? To pochybuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí