Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Lette píše:
Toť otázka. Kdybych vařila dle toho co mi chutná, tak:Předkrm: slávky na bílém víně, česneku, petrželce a čili papričce s troškou skleněných nudlí
no, ale plody moře většina lidí nejí, tak bych musela uvařit něco normálnějšího. Ráda vařím na víně - ať už již zmiňované hovězí ( na červeném) nebo telecí na bílém. Předkm asi nějaký salát a jako zákusek možná klasický meruňkový koláč s kynutého těsta s drobenkou…
Hl. jídlo: rizoto s plody moře
Dezert: čokoládový mousse
Teda jestli s tímhle jdeš do Prostřeno, chtěla bych do tvý party
Bys měla 10 bodů
Ale za to první, ne za to normální ![]()
Za mě asi nějaký menu z francouzský kuchyně, předkrm paštika a domácí chleba, polívka podle období, teď třeba studená porková, hlavní jídlo dušené hovězí a dezert netuším. Snad suflé, kdybych se ho doučila nebo něco lehčího. Nebo něco z Itálie, pannacotu jako dezert, salát a těstoviny jako předkrm, studený a teplý a pak třeba telecí bez přílohy.
@tumpach píše:
Taky já asi
předkrm:šunkové rolky s křenem ty zbožnuji
polevka:knedlíčková polévka(bez nudlí)
hl.chod:svíčková s doamcím knedlíkem
dezert:roláda s malinovou marmeládou nebo jahodovým krememem mnammm
uplně mi děláš chutě ale do prostřena klasika ![]()
@bobin píše:
uplně mi děláš chutě ale do prostřena klasika
to vím, ale je všechno nejím, například plody moře nedám do pusy ![]()
Já nevím, já kdybych tam šla, tak co vím jistě tak dezert by se neskládal z ničeho z kysané smetany, a takové ty blemty..
Já to strašně miluju různé takové ty nepečené dorty, ale přijde mi, že to tak dělá každý druhý nějaké to tiramissu po česku a nebo něco se zakysnou smetanou.. To bych raději upekla dobré domácí koláčky..
Ono záleží jestli to chce člověk vyloženě vyhrát a neto se ukázat, protože co jsem si všimla nevede moc zeleniny.. Třeba jak je teď moderní nějaká ta rukola s rajčaty a sýr nabo něco takového.. Dostat tam chlapy, tak moc bodů člověk nezíská.. To samé polévky jsem si všimla, že moc nejsou v kurzu - porkové, brokolicové pyré…
Takže jsem spíš odpověděla co bych nedělala ![]()
@janine24 kdybych se přihlásila, tak by mě manžel vykostil ![]()
@bobin já taky nejsem fanoušek svíčkové, ale ochutnala bych ji. Vlastně se mi zatím nestalo, že bych něco neochutnala, i když si potom člověk může myslet co chce ![]()
Ja mam stare koreny na Slovensku, tak bych menu asi pojala timto smerem
predkm / polevka - moje prababicka delavala kyselou houbovou polevku s bramborem a susenymi svestkami, byla to Vanocni polevka
hl. jidlo - klasika halusky s bryndzou, slaninka, anebo strapacky ze zelim a uzenym
dezert - sice NEslovenky, ale Moravske frgale
A na to vsechno mam hlad uz ted.
Zahranicni kuchyn mam rada, ale moc ji neumim varit, tak bych tam sla s necim opravdu overenym ![]()
@Lette píše:
@janine24 kdybych se přihlásila, tak by mě manžel vykostil@bobin já taky nejsem fanoušek svíčkové, ale ochutnala bych ji. Vlastně se mi zatím nestalo, že bych něco neochutnala, i když si potom člověk může myslet co chce
mě by asi taky vykostil ![]()
já právě některý jídla ani ochutnat nemůžu, třeba mlíkovou polívku ![]()
ale myslím, že tyhle soutěže jsou fajn, když se ukazuje fakt co jeden umí nejlepšího nebo nejvíc neobvyklýho, než když se udělá něco zasypaný tunou koření, anglickou a eidamem, že je to sázka na jistotu ![]()
@rezetovad tak to bych si opravdu dala. Halušky zbožňuju a ta polívka taky zní dobře. Škoda, že jsi nevymyslela ještě nějaký ten klasický slovenský dezert. Mohlo by to být zajímavé.
@sunnyho.motylek jestli se chceš přihlásit a hledáš inspiraci tak možná je lepší se zeptat co většina lidí nemá rádo a podle toho bych se snažila uvařit
![]()
@rezetovad píše:
Ja mam stare koreny na Slovensku, tak bych menu asi pojala timto smerem
predkm / polevka - moje prababicka delavala kyselou houbovou polevku s bramborem a susenymi svestkami, byla to Vanocni polevka
hl. jidlo - klasika halusky s bryndzou, slaninka, anebo strapacky ze zelim a uzenym
dezert - sice NEslovenky, ale Moravske frgale
A na to vsechno mam hlad uz ted.
Zahranicni kuchyn mam rada, ale moc ji neumim varit, tak bych tam sla s necim opravdu overenym
super menu ![]()
@Lette píše:
@janine24 kdybych se přihlásila, tak by mě manžel vykostil@bobin já taky nejsem fanoušek svíčkové, ale ochutnala bych ji. Vlastně se mi zatím nestalo, že bych něco neochutnala, i když si potom člověk může myslet co chce
tak jábych to taky ochutnala..Ochutnala jsem už krevety a taky dobrý ![]()
Předkrm - nakládaný hermelín
polévka - česnečka
hlavní jídlo - smažák s hranolkama
dezert - palačinka s jahodama
…to mají rádi všichni, ne?
![]()