Co byste uvařily do Prostřeno?:-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
13.7.12 17:15

Holky pamatujete díl, kdy hostitelka vařila všechno z pytlíku, konzerv??? A dostala hromadu bodů, ale pak to řekla.. Všichni ji to vychvalovaly, jaké má dobré jidlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
13.7.12 17:16

Často nad tím přemýšlím a nevím, myslím si, že vítězné menu bych do kupy nedala nikdy, ač se považuju za dobrou kuchařku. Ale mám hodně ráda zeleninu v jídle a ta jen tak někomu nechutná. Určitě bych se snažila dělat recepty, které jsou z velké části vymyšlené mnou - vařím tak, že si načtu třeba deset receptů toho, co chci vařit, z každého něco vyberu a vařím tak nějak od oka intuitivně :) vývary a svíčkové paráda, je to mňamka, ale zároveň je to v Prostřenu tak často, že bych se do toho nepouštěla. I když občas je tak slabý týden, kdy jsou takové hnusy, že vývar musí zvítězit, protože se ty ostatní věci nedají žrát :lol:

A co bych udělala?

Jako předkrm krevetový koktejl (malá šance na úspěch, když se sejdou odpůrci mořských plodů, což se stalo teď nedávno), nebo salá z cherry rajčátek s kukuřicí a mozzarelou a k tomu toust s bylinkovým máslem, nebo toust s kozím sýrem, jablkem, ořechy a medem, nebo zapečené bagetky s kuřecím masem se smetanou, bambusem a broskvema/ananasem.

Polévka - fazolová s mrkví a uzeným masem, nebo krém - celerový s opraženými dýňovými semínky či cuketová, případně pikantní polévku s lososem, kokosovým krémem a zázvorem

Hlavní chod - buď ty bagety co mám napsané v předkrmu - akorát teda ve větším množství, nebo vepřovou panenku či kuřecí prso se slaninou zalité švestkoou omáčkou s kusy sušených švestek a k tomu pečené brambory. Nebo smažené kuřecí prso zasypané hlívou ústříčnou, která je podušená ve víně s na drobno nakrájenou kořenovou zeleninou a petrželkou.

A dezert nevím, buchty moc nejím, tak doma ani moc nepeču. Asi bych udělala tvarohovo- pudinkový řez, u nás se tomu říká hraběnčin řez - listové těsto, na tom krém z pudinku a tvarohu, zalité sněhem a pokladené jablky a ořechy. Nebo zázvorovo-hruškový koláč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
13.7.12 17:17

Ale je to fakt, taky bych nejradši jen jedla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
13.7.12 17:18
@kvaček píše:
Holky pamatujete díl, kdy hostitelka vařila všechno z pytlíku, konzerv??? A dostala hromadu bodů, ale pak to řekla.. Všichni ji to vychvalovaly, jaké má dobré jidlo :mrgreen:

já si pamatuju takového chlapa, ten co tvrdil, že dělal demiglace (snad to píšu dobře) těch X hodin a přitom to měl instant.

A pak si vybavuju toho chlapíka, co vařil hermelínovou polívku - jen mléko a v tom rozpuštěný hermelín, pak dělal maso a na tom si zlomil vydličku a dezert dělal tak, že si koupil korpus a ten pomatlal. Pak říkal, že recepty má z babských časopisů a že si myslí, že vyhraje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
13.7.12 17:29

Holky, prosím vás, máte někdo recept na hovězí/krůtí/prostě maso poburgundsku? Kdysi jsem si ho vystřihla z nějakého časáku a byl exkluzivní..
Bylo tam tedy taky přehršel vína, skoro půl litru a hned po uvaření to díky tomu nebylo nic moc, ale druhý den… Mňamozo.. A já blbec ten recept ztratila :zed:

• Citovat
  • Upravit
915
13.7.12 17:51

Predkrm bych udelala krevety na cesneku s toustikama, ale urcite jeste neco, aby prave neprisli vsichni, co to neji :D mimochodem, ti co tam lezou a neji ty ruzne veci uz me pekne se*** :D
Polivka by byla jedine na podzim nebo v zime
Hlavni by byly filety z cerstveho candata (je skvely, ale kdyz das rybu s kostma a kuzi, tak ti to ti lidi doplivou), nechas si je udelat v rybarne hnedka, oni to umi vykostit… A k tomu smetanove bramburky a takovou zeleninovou smesku :D
A dezert takove ty coko buchticky, co tecou uvnitr s vanilkovou omackou a jahudkama ;)
Ale nevim, co dat za zabavu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
13.7.12 17:57

@Etcetera78 můj manžel taky říká, že by jim dal smažák, protože ho každej jí. Mně by se Tvé menu líbilo, bych se hezky nadlábla :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
13.7.12 18:00

@danyk No jo každej by si dal .Ale je to jen obyčejný jídlo ale určitě by měli i boule za ušima ale schválně by říkali jak je to nejhorší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
13.7.12 18:04

@bobin to máš pravdu, ty kecy si dovedu živě představit :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
13.7.12 18:10

Ted je tam taky dobrá namyšlenka ta co si myslí že to vyhraje už proto bych tam nešla :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
13.7.12 18:12

Mně na střední chutnal opečený lunchmeat z konzervy - s opečenýma bramborama a hořčicí.. Mňam - asi dneska sjedu do krámu a otestuji, zda mi to stále tak chutná :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1205
13.7.12 18:15
@Amber_1977 píše:
Mně na střední chutnal opečený lunchmeat z konzervy - s opečenýma bramborama a hořčicí.. Mňam - asi dneska sjedu do krámu a otestuji, zda mi to stále tak chutná :mrgreen:

Můj ho miluje smažený, a na to ještě volské oko a plátkový sýr..Fakt dobré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
13.7.12 18:16
@Amber_1977 píše:
Mně na střední chutnal opečený lunchmeat z konzervy - s opečenýma bramborama a hořčicí.. Mňam - asi dneska sjedu do krámu a otestuji, zda mi to stále tak chutná :mrgreen:

S HOŘČICÍ 8o???Né tatarkou?:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
13.7.12 18:19

Tatarku nemám ráda, ale je to národní doplněk stravy, tak do Prostřena bych dala s tatarkou :palec:

• Citovat
  • Upravit
23847
13.7.12 18:29

@LadyTommy Tak kdybys uvařila dobře tu švestkovou omáčku, tak to u mne vyhraješ :palec:. Tu uměl dost dobře jeden kuchař v Praze v hospodě Zlý časy, dělal ji s kuřecím špízem a výborný :*. No buhví kde je mu teď konec.
Což o to, já bych se klidně přihlásila, možná i něco uvařila :mrgreen:, ale vadilo by mi, že by mi do baráku lezl celej štáb a lidi se mi hrabali v zásuvkách při šmejdění :cert: Nejvíc by mě bavilo chodit se nadlábnout jinam :pankac: :mrgreen:
A zábava - striptýz, to je jasný :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport