Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky pamatujete díl, kdy hostitelka vařila všechno z pytlíku, konzerv??? A dostala hromadu bodů, ale pak to řekla.. Všichni ji to vychvalovaly, jaké má dobré jidlo ![]()
Často nad tím přemýšlím a nevím, myslím si, že vítězné menu bych do kupy nedala nikdy, ač se považuju za dobrou kuchařku. Ale mám hodně ráda zeleninu v jídle a ta jen tak někomu nechutná. Určitě bych se snažila dělat recepty, které jsou z velké části vymyšlené mnou - vařím tak, že si načtu třeba deset receptů toho, co chci vařit, z každého něco vyberu a vařím tak nějak od oka intuitivně
vývary a svíčkové paráda, je to mňamka, ale zároveň je to v Prostřenu tak často, že bych se do toho nepouštěla. I když občas je tak slabý týden, kdy jsou takové hnusy, že vývar musí zvítězit, protože se ty ostatní věci nedají žrát ![]()
A co bych udělala?
Jako předkrm krevetový koktejl (malá šance na úspěch, když se sejdou odpůrci mořských plodů, což se stalo teď nedávno), nebo salá z cherry rajčátek s kukuřicí a mozzarelou a k tomu toust s bylinkovým máslem, nebo toust s kozím sýrem, jablkem, ořechy a medem, nebo zapečené bagetky s kuřecím masem se smetanou, bambusem a broskvema/ananasem.
Polévka - fazolová s mrkví a uzeným masem, nebo krém - celerový s opraženými dýňovými semínky či cuketová, případně pikantní polévku s lososem, kokosovým krémem a zázvorem
Hlavní chod - buď ty bagety co mám napsané v předkrmu - akorát teda ve větším množství, nebo vepřovou panenku či kuřecí prso se slaninou zalité švestkoou omáčkou s kusy sušených švestek a k tomu pečené brambory. Nebo smažené kuřecí prso zasypané hlívou ústříčnou, která je podušená ve víně s na drobno nakrájenou kořenovou zeleninou a petrželkou.
A dezert nevím, buchty moc nejím, tak doma ani moc nepeču. Asi bych udělala tvarohovo- pudinkový řez, u nás se tomu říká hraběnčin řez - listové těsto, na tom krém z pudinku a tvarohu, zalité sněhem a pokladené jablky a ořechy. Nebo zázvorovo-hruškový koláč.
@kvaček píše:
Holky pamatujete díl, kdy hostitelka vařila všechno z pytlíku, konzerv??? A dostala hromadu bodů, ale pak to řekla.. Všichni ji to vychvalovaly, jaké má dobré jidlo
já si pamatuju takového chlapa, ten co tvrdil, že dělal demiglace (snad to píšu dobře) těch X hodin a přitom to měl instant.
A pak si vybavuju toho chlapíka, co vařil hermelínovou polívku - jen mléko a v tom rozpuštěný hermelín, pak dělal maso a na tom si zlomil vydličku a dezert dělal tak, že si koupil korpus a ten pomatlal. Pak říkal, že recepty má z babských časopisů a že si myslí, že vyhraje ![]()
Holky, prosím vás, máte někdo recept na hovězí/krůtí/prostě maso poburgundsku? Kdysi jsem si ho vystřihla z nějakého časáku a byl exkluzivní..
Bylo tam tedy taky přehršel vína, skoro půl litru a hned po uvaření to díky tomu nebylo nic moc, ale druhý den… Mňamozo.. A já blbec ten recept ztratila ![]()
Predkrm bych udelala krevety na cesneku s toustikama, ale urcite jeste neco, aby prave neprisli vsichni, co to neji
mimochodem, ti co tam lezou a neji ty ruzne veci uz me pekne se*** ![]()
Polivka by byla jedine na podzim nebo v zime
Hlavni by byly filety z cerstveho candata (je skvely, ale kdyz das rybu s kostma a kuzi, tak ti to ti lidi doplivou), nechas si je udelat v rybarne hnedka, oni to umi vykostit… A k tomu smetanove bramburky a takovou zeleninovou smesku ![]()
A dezert takove ty coko buchticky, co tecou uvnitr s vanilkovou omackou a jahudkama ![]()
Ale nevim, co dat za zabavu ![]()
@Etcetera78 můj manžel taky říká, že by jim dal smažák, protože ho každej jí. Mně by se Tvé menu líbilo, bych se hezky nadlábla
.
@danyk No jo každej by si dal .Ale je to jen obyčejný jídlo ale určitě by měli i boule za ušima ale schválně by říkali jak je to nejhorší
Ted je tam taky dobrá namyšlenka ta co si myslí že to vyhraje už proto bych tam nešla ![]()
Mně na střední chutnal opečený lunchmeat z konzervy - s opečenýma bramborama a hořčicí.. Mňam - asi dneska sjedu do krámu a otestuji, zda mi to stále tak chutná ![]()
@Amber_1977 píše:
Mně na střední chutnal opečený lunchmeat z konzervy - s opečenýma bramborama a hořčicí.. Mňam - asi dneska sjedu do krámu a otestuji, zda mi to stále tak chutná
Můj ho miluje smažený, a na to ještě volské oko a plátkový sýr..Fakt dobré
@Amber_1977 píše:
Mně na střední chutnal opečený lunchmeat z konzervy - s opečenýma bramborama a hořčicí.. Mňam - asi dneska sjedu do krámu a otestuji, zda mi to stále tak chutná
S HOŘČICÍ
???Né tatarkou?:-D
Tatarku nemám ráda, ale je to národní doplněk stravy, tak do Prostřena bych dala s tatarkou ![]()
@LadyTommy Tak kdybys uvařila dobře tu švestkovou omáčku, tak to u mne vyhraješ
. Tu uměl dost dobře jeden kuchař v Praze v hospodě Zlý časy, dělal ji s kuřecím špízem a výborný
. No buhví kde je mu teď konec.
Což o to, já bych se klidně přihlásila, možná i něco uvařila
, ale vadilo by mi, že by mi do baráku lezl celej štáb a lidi se mi hrabali v zásuvkách při šmejdění
Nejvíc by mě bavilo chodit se nadlábnout jinam
![]()
A zábava - striptýz, to je jasný
![]()