Co byste uvařily do Prostřeno?:-)

12505
13.7.12 15:12

Co byste uvařily do Prostřeno?:-)

Ahoj tak mě napadlo, že bysme sem napsaly Naše nejlepší recepty:-)
Od předkrmu po dezert:-)
Já bych udělala něco na styl grilovačky na zahrádce s kapelou._)ale tět nemám čas napsat recept malej se mě vyžaduje:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7797
13.7.12 15:20

Ahoj, na Prostřeno se dívám a vždy obdivuji ty cizokrajné recepty a pochoutky - krevety, různé omáčky a dipy, apod.
Bohužel zatím takovéto kulinářské umění neovládám, tak bych nejspíš volila klasickou kuchyni.
Předkrm - ovčí sýr s brusinkovou omáčkou a ořechy, polévka - hovězí vývar s domácími nudlemi, hlavní chod - španělský ptáček s rýží, dezert - medovník

ale to mě jen teď tak v rychlosti napadlo, protože na to mám zrovna chuť :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
13.7.12 15:23

Předkrm - Capresse salát(nebo cherry rajčátka s mozarelou a bazalkou napíchnutá na špejli nebo párátku, pokapaná oliv. olejem a balsamicem)

Polévka - asi vývar s knedlíčky

Hl. jídlo - svíčkovou s knedlíky

Zákusek - buď zmrzku nebo třeba cheescake :lol:

To bych si zas dala teď já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
13.7.12 15:23

:mrgreen: taky nad tím občas přemýšlím - co bych uvařila, ale já bych do toho teda nešla…
Předkrm: Italský salát s parmazánem
Hl. chod: Asi panenka s rozmarýnem nebo provensálským a šťouchané brambory
Recept: Cheesecake na můj způsob :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
13.7.12 15:32

@sunnyho.motylek Nad tím jsem také často přemýšlela.. Jedna věco jsou naše nejoblíbenější recepty, druhá, co bych dala do Prostřena.. Miluji spíš cizokrajné kuchyně, např. si umím představit kompletní ruské, francouzské či arabské menu, ale co jsem si všimla, takové recepty v Prostřenu většinou úspěch neslaví.
Takže bych šla asi do klasiky - hovězí vývar, svíčková s domácími knedly, dunajské vlny - taková komunistická klasika.. Nebo bych zašátrala v rodinných kuchařkách a zkusila bych něco ze staročeské kuchyně, docela mě teď nadchla Dáda Patrasová s tím hovězím na víně..

• Citovat
  • Upravit
8651
13.7.12 15:40

Tak asi kuřecí vývar se zeleninou a domácíma nudlema, potom plněné těstoviny (náplň asi špenát a ricotta nebo masová, to bych se ještě rozhodla :lol: ) s vhodnou omáčkou (dle náplně), dezert asi tiramisu. Vypadl mi předkrm, to nějak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
13.7.12 15:49

Toť otázka. Kdybych vařila dle toho co mi chutná, tak:

Předkrm: slávky na bílém víně, česneku, petrželce a čili papričce s troškou skleněných nudlí
Hl. jídlo: rizoto s plody moře
Dezert: čokoládový mousse

no, ale plody moře většina lidí nejí, tak bych musela uvařit něco normálnějšího. Ráda vařím na víně - ať už již zmiňované hovězí ( na červeném) nebo telecí na bílém. Předkm asi nějaký salát a jako zákusek možná klasický meruňkový koláč s kynutého těsta s drobenkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
13.7.12 15:55

@Lette Hmm…mnam, to bych si dala, hlavne ty slavky a rizoto s plody more delam pravidelne.
To je tezky, asi bych musela premyslet trochu dyl, co uvarit, jde o to aby to lidi jedli a chutnalo jim, a taky by to jidlo melo bejt sladeny- aspon podle toho odkud pochazi, nemichat tam mozzarelu, krevety s knedlikama a gulasem, napriklad…

Ja bych si dala praci a vymyslela neco ze stredomorsky kuchyne, tu mam rada…

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
13.7.12 15:56

@Lette Mohu se k tobě pozvat na jídlo? Škeble zbožňuju a už pár let jsem je neměla, protože přítelova rodina je „párková“ a z tohohle by se :poblion: jen by to viděl v hrnci :cert:

• Citovat
  • Upravit
1967
13.7.12 15:59

@Amber_1977 @LouLou to jste mě obě potěšily :D.
Manželova rodina by slávky ani mořské potvory taky nerozdýchali. Jsou to zatvrzelí klasikové :). Ale zase moje rodina to má ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
13.7.12 16:12

Slávky jsou česká předválečná klasika, ale tím, jak komunisti znečistili řeky, se na to jaksi pozapomnělo :roll:

• Citovat
  • Upravit
1205
13.7.12 16:18

No já myslím že v prostřenu se nikomu moc nezavděčíme, jak to sleduji tak je to jenom,,to nemám ráda´´ a ti hrozní rypálkové :zed:..Třeba tento týden kdy opakovali dopoledne díly, toho chytrolína bych okamžitě vyhodila od stolu :twisted:..Nechápu proč se tam takový lidi hlásí..
Já bych volila českou kuchyni, domácí vývar s nudlema, zelí s kačenkou, tvarhovou dortu… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
13.7.12 16:19

Slávky ani mořský potvory bych do Prostřena nedala. Není jistota, že to budou lidi jíst. Mě by třeba neuctili, já bych ani neochutnala:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
13.7.12 16:19

Taky já asi
předkrm:šunkové rolky s křenem ty zbožnuji
polevka:knedlíčková polévka(bez nudlí)
hl.chod:svíčková s doamcím knedlíkem
dezert:roláda s malinovou marmeládou nebo jahodovým krememem mnammm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
13.7.12 16:33
@Denisa313 píše:
No já myslím že v prostřenu se nikomu moc nezavděčíme, jak to sleduji tak je to jenom,,to nemám ráda´´ a ti hrozní rypálkové :zed:..Třeba tento týden kdy opakovali dopoledne díly, toho chytrolína bych okamžitě vyhodila od stolu :twisted:..Nechápu proč se tam takový lidi hlásí..
Já bych volila českou kuchyni, domácí vývar s nudlema, zelí s kačenkou, tvarhovou dortu… :pankac:

Taky jsem koukala celý týden chytrej až přechytralej až trapnej :D blbeček prej to připomíná knedlo zelo vepřo 8o asi bych na to taky neměla nervy kvůli tomu rýpání a šmejdění.

Ale taky přemýšlím co bych tam dala ale asi se ani člověk nezavděčí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport