Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj tak mě napadlo, že bysme sem napsaly Naše nejlepší recepty:-)
Od předkrmu po dezert:-)
Já bych udělala něco na styl grilovačky na zahrádce s kapelou._)ale tět nemám čas napsat recept malej se mě vyžaduje:-)
Ahoj, na Prostřeno se dívám a vždy obdivuji ty cizokrajné recepty a pochoutky - krevety, různé omáčky a dipy, apod.
Bohužel zatím takovéto kulinářské umění neovládám, tak bych nejspíš volila klasickou kuchyni.
Předkrm - ovčí sýr s brusinkovou omáčkou a ořechy, polévka - hovězí vývar s domácími nudlemi, hlavní chod - španělský ptáček s rýží, dezert - medovník
ale to mě jen teď tak v rychlosti napadlo, protože na to mám zrovna chuť ![]()
Předkrm - Capresse salát(nebo cherry rajčátka s mozarelou a bazalkou napíchnutá na špejli nebo párátku, pokapaná oliv. olejem a balsamicem)
Polévka - asi vývar s knedlíčky
Hl. jídlo - svíčkovou s knedlíky
Zákusek - buď zmrzku nebo třeba cheescake ![]()
To bych si zas dala teď já
taky nad tím občas přemýšlím - co bych uvařila, ale já bych do toho teda nešla…
Předkrm: Italský salát s parmazánem
Hl. chod: Asi panenka s rozmarýnem nebo provensálským a šťouchané brambory
Recept: Cheesecake na můj způsob ![]()
@sunnyho.motylek Nad tím jsem také často přemýšlela.. Jedna věco jsou naše nejoblíbenější recepty, druhá, co bych dala do Prostřena.. Miluji spíš cizokrajné kuchyně, např. si umím představit kompletní ruské, francouzské či arabské menu, ale co jsem si všimla, takové recepty v Prostřenu většinou úspěch neslaví.
Takže bych šla asi do klasiky - hovězí vývar, svíčková s domácími knedly, dunajské vlny - taková komunistická klasika.. Nebo bych zašátrala v rodinných kuchařkách a zkusila bych něco ze staročeské kuchyně, docela mě teď nadchla Dáda Patrasová s tím hovězím na víně..
Tak asi kuřecí vývar se zeleninou a domácíma nudlema, potom plněné těstoviny (náplň asi špenát a ricotta nebo masová, to bych se ještě rozhodla
) s vhodnou omáčkou (dle náplně), dezert asi tiramisu. Vypadl mi předkrm, to nějak nevím ![]()
Toť otázka. Kdybych vařila dle toho co mi chutná, tak:
Předkrm: slávky na bílém víně, česneku, petrželce a čili papričce s troškou skleněných nudlí
Hl. jídlo: rizoto s plody moře
Dezert: čokoládový mousse
no, ale plody moře většina lidí nejí, tak bych musela uvařit něco normálnějšího. Ráda vařím na víně - ať už již zmiňované hovězí ( na červeném) nebo telecí na bílém. Předkm asi nějaký salát a jako zákusek možná klasický meruňkový koláč s kynutého těsta s drobenkou…
@Lette Hmm…mnam, to bych si dala, hlavne ty slavky a rizoto s plody more delam pravidelne.
To je tezky, asi bych musela premyslet trochu dyl, co uvarit, jde o to aby to lidi jedli a chutnalo jim, a taky by to jidlo melo bejt sladeny- aspon podle toho odkud pochazi, nemichat tam mozzarelu, krevety s knedlikama a gulasem, napriklad…
Ja bych si dala praci a vymyslela neco ze stredomorsky kuchyne, tu mam rada…
@Lette Mohu se k tobě pozvat na jídlo? Škeble zbožňuju a už pár let jsem je neměla, protože přítelova rodina je „párková“ a z tohohle by se
jen by to viděl v hrnci ![]()
@Amber_1977 @LouLou to jste mě obě potěšily
.
Manželova rodina by slávky ani mořské potvory taky nerozdýchali. Jsou to zatvrzelí klasikové
. Ale zase moje rodina to má ráda.
Slávky jsou česká předválečná klasika, ale tím, jak komunisti znečistili řeky, se na to jaksi pozapomnělo ![]()
No já myslím že v prostřenu se nikomu moc nezavděčíme, jak to sleduji tak je to jenom,,to nemám ráda´´ a ti hrozní rypálkové
..Třeba tento týden kdy opakovali dopoledne díly, toho chytrolína bych okamžitě vyhodila od stolu
..Nechápu proč se tam takový lidi hlásí..
Já bych volila českou kuchyni, domácí vývar s nudlema, zelí s kačenkou, tvarhovou dortu… ![]()
Slávky ani mořský potvory bych do Prostřena nedala. Není jistota, že to budou lidi jíst. Mě by třeba neuctili, já bych ani neochutnala:-)
Taky já asi
předkrm:šunkové rolky s křenem ty zbožnuji
polevka:knedlíčková polévka(bez nudlí)
hl.chod:svíčková s doamcím knedlíkem
dezert:roláda s malinovou marmeládou nebo jahodovým krememem mnammm
@Denisa313 píše:
No já myslím že v prostřenu se nikomu moc nezavděčíme, jak to sleduji tak je to jenom,,to nemám ráda´´ a ti hrozní rypálkové..Třeba tento týden kdy opakovali dopoledne díly, toho chytrolína bych okamžitě vyhodila od stolu
..Nechápu proč se tam takový lidi hlásí..
Já bych volila českou kuchyni, domácí vývar s nudlema, zelí s kačenkou, tvarhovou dortu…
Taky jsem koukala celý týden chytrej až přechytralej až trapnej
blbeček prej to připomíná knedlo zelo vepřo
asi bych na to taky neměla nervy kvůli tomu rýpání a šmejdění.
Ale taky přemýšlím co bych tam dala ale asi se ani člověk nezavděčí ![]()